Αλεσάντρα Αμπρόσιο: Τετ α τετ με τη Βραζιλιάνα τοπ μόντελ

Αλεσάντρα Αμπρόσιο: Τετ α τετ με τη Βραζιλιάνα τοπ μόντελ

Η Βραζιλιάνα καλλονή, με τη λαμπρή καριέρα στον χώρο της μόδας, βρέθηκε στις Κάννες με αφορμή το κινηματογραφικό φεστιβάλ και μίλησε στο «Gala» για τη ζωή της, την καριέρα της και την αγάπη της για τη Μύκονο

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
alessandra_ambrosio_art
Η Αλεσάντρα Αμπρόσιο είναι ένα κράμα πολωνικού, ιταλικού και βραζιλιάνικου DNA. Πρόσωπο αγγέλου με γατίσια μάτια, υγιής και λαμπερή επιδερμίδα, καλογυμνασμένα πόδια που θα ζήλευαν και επαγγελματίες χορεύτριες και αέρινη κίνηση είναι μερικοί μόνο από τους λόγους που την ανέδειξαν σε ένα από τα πιο επιτυχημένα και ακριβοπληρωμένα μοντέλα του κόσμου.

Η συναρπαστική καριέρα της μοιάζει με μαραθώνιο, αφού μετράει πολλές δεκαετίες σε διάσημες πασαρέλες και στα εξώφυλλα των μεγαλύτερων περιοδικών του κόσμου. Gucci, Dolce & Gabbana, Armani, Calvin Klein, Oscar de la Renta, Moschino και Ralph Lauren είναι μόνο μερικοί από τους οίκους που στήριξαν τις παγκόσμιες καμπάνιες τους στο όνομά της.

Το 2016, τη χρονιά που η πατρίδα της η Βραζιλία είχε αναλάβει τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων, η Αμπρόσιο ήταν μία από τους δρομείς που μετέφεραν την Ολυμπιακή Φλόγα, ενώ το NBC τής είχε δώσει τον ρόλο της ανταποκρίτριας. Μία από τις πιο πρόσφατες συνεργασίες της είναι με τη Nespresso, της οποίας η Βραζιλιάνα καλλονή είναι μούσα και ambassador.

Οσο για την πάλαι ποτέ συνεργασία της με τη Victoria’s Secret, δεν την έκανε μόνο διάσημη σε όλο τον πλανήτη, αλλά της χάρισε και μία θέση στη λίστα «Forbes» με τα πιο επιδραστικά και πλούσια μοντέλα του κόσμου. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που οι λογαριασμοί της στα social media αριθμούν περισσότερους από 11 εκατομμύρια ακολούθους.
Alessandra Ambrosio Victoria's Secret Runway Walk Compilation 2000-2017 Last Walk
Κλείσιμο
Η συνάντησή μας γίνεται στο «Hôtel Martinez», στις Κάννες, όπου η Αμπρόσιο ήταν καλεσμένη της Nespresso, επίσημου χορηγού του 75ου Κινηματογραφικού Φεστιβάλ. Από κοντά, είναι εξίσου όμορφη ακόμα και άβαφη, πολύ φίνα, πολύ σέξι και πολύ επικοινωνιακή. Η συζήτησή μας ξεκινάει αναπόφευκτα από το δημοφιλές ρόφημα.

«Προέρχομαι από μια χώρα που είναι συνυφασμένη με τον καφέ. Εχουμε τη μεγαλύτερη παραγωγή, αλλά και την καλύτερη ποιότητα καφέ στον κόσμο. Ως γνήσια Βραζιλιάνα τον λατρεύω και τον έχω εντάξει στην καθημερινότητά μου από πολύ μικρή. Η ημέρα μου ξεκινά πάντα με μια κούπα, για να μου δώσει γεύση και ενέργεια», αναφέρει η ίδια και συνεχίζει: «Η συνεργασία μου με τη Nespresso ήταν μια ευτυχής συγκυρία. Το ποιοτικό αυτό brand ταιριάζει σ’ εμένα και τον τρόπο που ξεκινάω το 24ωρό μου».
alessandra_ambrosio


Η Αλεσάντρα Αμπρόσιο ξεχειλίζει από το περίφημο λατινοαμερικάνικο ταμπεραμέντο. Αυτό μου δίνει την αφορμή να τη ρωτήσω τι σημαίνει να είσαι Brazilian girl. «Μα τι άλλο; Να απολαμβάνεις τη ζωή κάθε μέρα. Να νιώθεις το κάθε δευτερόλεπτο ζωής. Να χορεύεις και να νιώθεις γεμάτος. Να αγαπάς την οικογένειά σου και να αισθάνεσαι πληρότητα. Πιστεύω ωστόσο ότι Βραζιλιάνοι και Ελληνες έχουμε πολλά κοινά στοιχεία. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξα όταν είδα την ταινία “Γάμος αλά ελληνικά”. Μιλάμε δυνατά, γελάμε συνεχώς και κινούμαστε πολύ στο στενό συγγενικό περιβάλλον», τονίζει.
alessandra_ambrosio2
Η Αλεσάντρα Αμπρόσιο διατηρεί τη φόρμα της κάνοντας γιόγκα
Για πάντα μοντέλο

Αν και έχει συνεργαστεί με τους μεγαλύτερους οίκους του κόσμου, τo όνομά της είναι απόλυτα συνυφασμένο με τη Victoria’s Secret, καθώς έχει συμμετάσχει σε 17 shows του διάσημου brand. Κάποια από αυτά μάλιστα την είχαν φέρει στην πρώτη γραμμή της δημοσιότητας, ανάγοντάς την στο απόλυτο icon. Το 2005, για παράδειγμα, είχε κάνει catwalk φορώντας εσώρουχα φτιαγμένα εξ ολοκλήρου από καραμέλα. Το 2011, την εποχή που ήταν έγκυος στο δεύτερο παιδί της, είχε φορέσει τα πιο βαριά φτερά αγγέλου που υπήρξαν ποτέ. Εναν χρόνο αργότερα, επιλέχθηκε να φορέσει το «Floral Fantasy Bra», που ήταν φιλοτεχνημένο από τους London Jewelers με περισσότερους από 5.200 πολύτιμους λίθους, όπως αμέθυστους, ρουμπίνια, ζαφείρια και διαμάντια, δεμένους σε ροζ και κίτρινο χρυσό.

Η Αμπρόσιο θεωρεί πολύτιμη τη συνεργασία της με το brand. «Χωρίς διάθεση υπερβολής, τα κορίτσια της Victoria’s Secret είναι για εμένα οικογένεια. Συνεργάστηκα μαζί τους για πολλά χρόνια», αναφέρει και συνεχίζει: «Η Victoria’s Secret αποτελούσε πάντα το όνειρο κάθε μοντέλου. Τα shows της ήταν τα πιο εμπνευσμένα, πρωτοποριακά και πολυέξοδα performances. Τα catwalk της ήταν τα μεγάλα πάρτυ της μόδας με αναγνωρισμένα μοντέλα και εκατομμύρια αποδέκτες και γίνονταν κάθε χρόνο σημείο αναφοράς. Η Victoria’s Secret έχει φτιάξει πολλές καριέρες».

Τη ρωτάω αν στην εποχή των social media υπάρχουν πια top models. «Και σήμερα υπάρχουν ωραία κορίτσια», μου απαντάει, χαμογελώντας. «Εχω συνεργαστεί μάλιστα με κάποια από αυτά, όπως η Γκρέις Ελίζαμπεθ και η Τέιλορ Χιλ. Είναι καταπληκτικά μοντέλα, γι’ αυτό και έχουν σηκώσει στους ώμους τους διεθνείς καμπάνιες μεγάλων οίκων. Συμφωνώ βέβαια ότι οι εποχές έχουν αλλάξει.

Ολα αλλάζουν καθώς βιώνουμε μια νέα πραγματικότητα. Αυτό όμως δεν είναι απαραίτητα κακό. Σαφώς και η δεκαετία του ’90 χαρακτηρίστηκε από τα supermodels. Στην εποχή των social media, όμως, γίνεται πολύ περισσότερη συζήτηση για περισσότερο κόσμο κι αυτό είναι εκπληκτικό. Υπάρχει μεγαλύτερη έκθεση στο κοινό, αλλά υπάρχει και επιδραστικότητα. Ακόμη και σήμερα, πάντως, για να ξεχωρίσεις και να έχεις διάρκεια, πρέπει να διαθέτεις επαγγελματισμό και να δουλεύεις σκληρά», ξεκαθαρίζει.

Τα μυκονιάτικα καλοκαίρια

Η Βραζιλιάνα καλλονή δηλώνει φανατική θαυμάστρια της Μυκόνου. Κάθε καλοκαίρι ο διεθνής Τύπος φιλοξενεί φωτογραφίες της στις οποίες εκείνη ποζάρει ανέμελη στις παραλίες του ελληνικού νησιού φορώντας ένα μικροσκοπικό μπικίνι.
Η Alessandra Ambrosio κάνει καλοκαιρινές διακοπές στην Ελλάδα!


Της ζητάω να μου μιλήσει για την πρώτη φορά που βρέθηκε στην Ελλάδα. «Η γνωριμία μου με τη χώρα σας έγινε την εποχή της Victoria’s Secret. Με είχε καλέσει η ελληνική “Vogue” για μια φωτογράφηση», θυμάται. «Βρέθηκα στην Αθήνα κι από εκεί πέταξα για Μύκονο. Μαγεύτηκα. Αυτό το πρώτο ταξίδι ήταν αρκετό για να αποφασίσω ότι καλοκαίρι χωρίς ελληνικά νησιά δεν είναι καλοκαίρι!
alessandra_ambrosio3
Εκτοτε συνδύασα την Ελλάδα αλλά και τη Μύκονο όχι μόνο με τα επαγγελματικά μου, αλλά και με τις προσωπικές στιγμές μου με την οικογένειά μου και τους φίλους μου. Μου αρέσει να πηγαίνω μαζί με τα παιδιά μου στη Μύκονο. Οι άνθρωποι είναι υπέροχοι, το φαγητό απίστευτο, οι παραλίες μοναδικές. Η Μύκονος διαθέτει μια μοναδικότητα που τη συνειδητοποιείς κάθε φορά που βλέπεις τα σπιτάκια καθώς το αεροπλάνο πλησιάζει για προσγείωση», τονίζει.

Την τελευταία φορά που είχε πάει στο νησί η Αλεσάντρα, είχε επιλέξει για τη διαμονή της το «Santa Marina». Καθόλου τυχαίο αφού, όπως μου εξηγεί, η κόρη της κάνει παρέα με την κόρη της Χριστιάνας Παπαγεωργίου, ιδιοκτήτριας του ξενοδοχείου. Τη ρωτάω ποια είναι τα αγαπημένα της μέρη στη Μύκονο και εκείνη τα απαριθμεί: «Από ξενοδοχεία θα έλεγα το “Santa Marina” και το “Cavo Tagoo”. Aπό το πρώτο, ανάμεσα στα άλλα επιλέγω την παραλία, από το δεύτερο τα sunset parties. Λατρεύω επίσης την ενέργεια και τα πάρτυ που διοργανώνονται στο “Nammos”.
alessandra_ambrosio4
Ο χορός στην παραλία και όλη αυτή η ξέφρενη διασκέδαση μετά το μπάνιο. Στη Μύκονο με συναρπάζει το γεγονός ότι αλλάζοντας παραλία, αλλάζεις παραστάσεις. Κάθε περιοχή κρύβει και ένα άλλο σκηνικό. Μία από τις αγαπημένες μου παραλίες πάντως είναι η Ελιά», καταλήγει.

Πίσω από τα φώτα

Ούσα και η ίδια πρότυπο, της ζητάω να μου αναφέρει τις γυναίκες που καθόρισαν τη ζωή και την καριέρα της. «Τον πιο καθοριστικό ρόλο τον έχει παίξει η μητέρα μου, που αποτέλεσε και την κινητήριο δύναμή μου. Ηταν η έμπνευσή μου για τη δουλειά. Επειτα ήταν η νονά μου, η οποία είχε ένα μικρό ατελιέ στη Βραζιλία και μου έραβε ρούχα. Ηταν εκείνη που με έμαθε να παρακολουθώ και να αγαπώ τη μόδα», μου απαντάει και συνεχίζει: «Επειτα είναι η αδελφή μου με την οποία είμαστε σαν δίδυμες και επομένως είναι ο άνθρωπος με τον οποίο μοιράζομαι τα πάντα: την ανησυχία ενός νέου εγχειρήματος, αλλά και τη χαρά της επιτυχίας. Τη μεγαλύτερη όμως δύναμη μου τη δίνουν τα παιδιά μου, για να συνεχίσω να αγωνίζομαι και να παραμένω στην πρώτη γραμμή. Χάρη στα παιδιά μου έγινα καλύτερη, από κάθε άποψη. Ηθελα να αποτελώ για εκείνα ένα θετικό παράδειγμα ζωής». Σε αυτό το σημείο κάνει και την αυτοκριτική της: «Δεν ξέρω αν είμαι μια τυπική μητέρα. Προσπαθώ πάντως να κάνω το καλύτερο».
alessandra_ambrosio5
Το διάσημο σούπερ μόντελ πίνει πάντα τον καφέ της σε μια κούπα Nespresso που σχεδίασε η ίδια
Αν και η Αλεσάντρα Αμπρόσιο διατηρεί στενές σχέσεις με τη Βραζιλία στην οποία έχει φίλους και συγγενείς, ζει μόνιμα στο Λος Αντζελες. Της ζητάω να μου περιγράψει μια τυπική της μέρα. «Ξυπνώ πολύ νωρίς, γύρω στις 6.30, πίνω μία κούπα καφέ και μετά πηγαίνω τα παιδιά στο σχολείο. Επιστρέφοντας, ξεκινάω τη δουλειά. Κάνω ένα διάλειμμα για γυμναστική, όπως γιόγκα, και συνεχίζω να εργάζομαι. Οποτε έχω χρόνο απολαμβάνω ένα μασάζ ή μια θεραπεία προσώπου».

Τι θα συμβούλευε τις άλλες γυναίκες; «Να αφιερώνουν χρόνο στον εαυτό τους. Να αγαπούν και να φροντίζουν το σώμα, το πρόσωπο και την ψυχή τους.
To μότο της καμπάνιας της Νespresso “Brew, breathe, bloom” (ετοιμάστε, αναπνεύστε και ανθίστε) με βρίσκει απόλυτα σύμφωνη. Αυτό που λέω, λοιπόν, στις γυναίκες είναι: Στηρίξου στα τακούνια σου και κάνε αυτό που πραγματικά θέλεις. Ζήσε τη στιγμή! Το μόνο που μετράει είναι το τώρα», μου λέει, αποκαλύπτοντας έμμεσα το μυστικό της επιτυχίας της.
alessandra_ambrosio6
Ταξίδι στις Κάννες

Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που η Βραζιλιάνα καλλονή βρέθηκε στις Κάννες. «Περπάτησα για πρώτη φορά στο κόκκινο χαλί των Καννών την εποχή που ήμουν μοντέλο της Victoria’s Secret. Είναι συγκλονιστική εμπειρία να βιώνεις όλο αυτό το glamour εκ των έσω, όπως και να έρχεσαι σε επαφή και γνωριμία με τόσους σταρ», θυμάται η ίδια.

Η συζήτησή μας οδηγείται στις δικές της κινηματογραφικές συμμετοχές και σε μια πιθανή καριέρα στη μεγάλη οθόνη. «Ηταν μεγάλη εμπειρία το να παίξω σε ταινίες όπως το “Casino Royale” και το “Daddy’s Home”», αναφέρει. «Δεν μπορώ να πω, όμως, ότι ο κινηματογράφος με ενδιαφέρει ή δεν με ενδιαφέρει. Είμαι άνθρωπος που μου αρέσουν οι εναλλαγές και επομένως είμαι ανοιxτή σε κάθε ενδιαφέρουσα πρόκληση. Ως γνήσια Βραζιλιάνα, μου αρέσει να δοκιμάζω συνεχώς τις δυνάμεις μου», συμπληρώνει.

Η κουβέντα μας κλείνει και πάλι με Ελλάδα. Τη ρωτάω αν περιλαμβάνεται στα καλοκαιρινά της σχέδια και μια επίσκεψη στη Μύκονο. «Δεν έχει βγει ακόμη το πρόγραμμα του καλοκαιριού καθότι οι επαγγελματικές υποχρεώσεις τρέχουν. Θα ήθελα όμως να έρθω και ελπίζω να τα καταφέρω», μου λέει λίγο πριν με αποχαιρετήσει.

Εκείνη την ημέρα στη σουίτα της την περίμενε ο ταλαντούχος hair stylist Δημήτρης Γιαννέτος για να την ετοιμάσει για το βραδινό πάρτυ της Νespresso, στο οποίο θα εμφανιζόταν με ένα υπέροχο λευκό φόρεμα μονοπωλώντας και πάλι τα φλας. Μια φορά μοντέλο, για πάντα μοντέλο ◆
alessandra_ambrosio_lemonia
Το τοπ μόντελ και η δημοσιογράφος. Η Αλεσάντρα Αμπρόσιο και η Μαρία Λεμονιά στις Κάννες


Φωτογράφος: Thomas laisne
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK