Η Βραζιλία παραμένει στη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα

brazil

Ο πρόεδρος Ζαΐχ Μπολσονάρου είχε εξαγγείλει προεκλογικά ότι θα αποσύρει τη χώρα του από τη συμφωνία

Ο πρόεδρος Ζαΐχ Μπολσονάρου έχει αποφασίσει η Βραζιλία να παραμείνει, «προς το παρόν», στη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα, δήλωσε τη Δευτέρα ο βραζιλιάνος υπουργός Περιβάλλοντος Ρικάρντου Σάλες.

«Προς το παρόν, η Βραζιλία παραμένει» στη συμφωνία του Παρισιού, είπε ο Σάλες κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Σαν Πάουλου (νοτιοανατολικά).

«Υπάρχουν σημαντικά σημεία της συμφωνίας που θέλουμε να μελετήσουμε, ιδίως αυτά που αφορούν τους οικονομικούς πόρους της χώρας», εξήγησε ο υπουργός, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Agência Brasil.

Ο Μπολσονάρου, δηλωμένος θαυμαστής του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, είχε εξαγγείλει προεκλογικά ότι θα αποσύρει τη χώρα του από τη συμφωνία του Παρισιού γα το κλίμα.

Το κείμενο, το οποίο υπεγράφη στα τέλη του 2015 στη γαλλική πρωτεύουσα, έχει στόχο να περιοριστεί η αύξηση της θερμοκρασίας στον πλανήτη σε επίπεδο κάτω από τους 2 βαθμούς Κελσίου, ιδανικά στον 1,5 βαθμό Κελσίου, σε σύγκριση με την προβιομηχανική εποχή.

Μερικούς μήνες αφότου ανέλαβε την προεδρία των ΗΠΑ, ο Τραμπ ανακοίνωσε την 1η Ιουνίου 2017 πως αποσύρει τη χώρα του από τη συμφωνία, την οποία είχε υπογράψει ο προκάτοχός του Μπαράκ Ομπάμα.
 

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

plastira_limni

Στόχος είναι η ενημέρωση για το Ευρωπαϊκό και Εθνικό Πλαίσιο, τη Διαχείριση Νερού, το Νερό ως μοχλός Ανάπτυξης, η Περιβαλλοντική Προστασία και τα Χρηματοδοτικά Εργαλεία

sifnos_energeia

Στην ΕΕ υπάρχουν πάνω από 2. 200 κατοικημένα νησιά. Παρά την πληθώρα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, πολλά από αυτά εξαρτώνται από δαπανηρές εισαγωγές ορυκτών καυσίμων για τον εφοδιασμό τους