Η Βραζιλία παραμένει στη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα

Η Βραζιλία παραμένει στη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα

Ο πρόεδρος Ζαΐχ Μπολσονάρου είχε εξαγγείλει προεκλογικά ότι θα αποσύρει τη χώρα του από τη συμφωνία

brazil
Ο πρόεδρος Ζαΐχ Μπολσονάρου έχει αποφασίσει η Βραζιλία να παραμείνει, «προς το παρόν», στη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα, δήλωσε τη Δευτέρα ο βραζιλιάνος υπουργός Περιβάλλοντος Ρικάρντου Σάλες.

«Προς το παρόν, η Βραζιλία παραμένει» στη συμφωνία του Παρισιού, είπε ο Σάλες κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Σαν Πάουλου (νοτιοανατολικά).

«Υπάρχουν σημαντικά σημεία της συμφωνίας που θέλουμε να μελετήσουμε, ιδίως αυτά που αφορούν τους οικονομικούς πόρους της χώρας», εξήγησε ο υπουργός, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Agência Brasil.

Ο Μπολσονάρου, δηλωμένος θαυμαστής του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, είχε εξαγγείλει προεκλογικά ότι θα αποσύρει τη χώρα του από τη συμφωνία του Παρισιού γα το κλίμα.

Το κείμενο, το οποίο υπεγράφη στα τέλη του 2015 στη γαλλική πρωτεύουσα, έχει στόχο να περιοριστεί η αύξηση της θερμοκρασίας στον πλανήτη σε επίπεδο κάτω από τους 2 βαθμούς Κελσίου, ιδανικά στον 1,5 βαθμό Κελσίου, σε σύγκριση με την προβιομηχανική εποχή.

Μερικούς μήνες αφότου ανέλαβε την προεδρία των ΗΠΑ, ο Τραμπ ανακοίνωσε την 1η Ιουνίου 2017 πως αποσύρει τη χώρα του από τη συμφωνία, την οποία είχε υπογράψει ο προκάτοχός του Μπαράκ Ομπάμα.
Κλείσιμο
 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης