Κορωνοϊός - Βρούτσης: Τρομακτική η εικόνα του Μαρτίου - Χάθηκαν 41.000 θέσεις εργασίας σε 18 μέρες!

Κορωνοϊός - Βρούτσης: Τρομακτική η εικόνα του Μαρτίου - Χάθηκαν 41.000 θέσεις εργασίας σε 18 μέρες!

Ο υπουργός Εργασίας μίλησε για εικόνα άνευ προηγουμένου, αλλά διευκρίνισε ότι η απαγόρευση απολύσεων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση σήμερα, Τετάρτη, δεν έχουν αναδρομική ισχύ

giannis_vroutsis_new_apolyseis
Για «τρομακτική, χωρίς προηγούμενο» εικόνα έκανε λόγο ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας για τις απολύσεις των τελευταίων 18 ημερών στην Ελλάδα, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.   

Όπως αποκάλυψε ο κ. Βρούτσης, σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ, από τις αρχές του Μαρτίου μέχρι και το απόγευμα της Τετάρτης, 18 του μηνός, έχουν χαθεί περίπου 41.000 θέσεις εργασίας.

Ο ίδιος τόνισε ότι είναι η πρώτη φορά που δημοσιοποιεί στοιχεία πριν το κλείσιμο του μήνα, τονίζοντας πως «οι επιχειρήσεις δεν έχουν βάλει λουκέτο, υπάρχει μία αναστολή λειτουργίας των επιχειρήσεων για ένα διάστημα, έτσι πρέπει να το βλέπουμε» .

«Απαγορεύεται η απόλυση από σήμερα [...] δεν μπορούμε να έχουμε αναδρομική ισχύ στο μέτρο το συγκεκριμένο» είπε ακόμη ο υπουργός, αναφερόμενος στα μέτρα που ανακοίνωσε νωρίτερα η κυβέρνηση.

Κατά την πρωινή παρουσίαση των έκτακτων οικονομικών μέτρων για τις επιχειρήσεις, ο υπουργός είχε ξεκαθαρίσει ότι «ρήτρα» για να ενταχθούν στο πρόγραμμα στήριξης, αποτελεί η διατήρηση των υφιστάμενων θέσεων εργασίας.

Διαβάστε επίσης: 

Τσακαλώτος: Άτολμη η κυβέρνηση - Έπρεπε να δώσει ολόκληρους μισθούς

Κορωνοϊός: Όλα τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για επιχειρήσεις και εργαζόμενους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης