Νίκας, Λαβίδας, ο VP της Goldman και ένα ζευγάρι στο σκάνδαλο insider trading

Νίκας, Λαβίδας, ο VP της Goldman και ένα ζευγάρι στο σκάνδαλο insider trading

Tα μέλη του κυκλώματος φέρονται να έδιναν συμβουλές σε οικονομικούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένου του Bloomberg News, ελπίζοντας να επωφεληθούν από ένα άλμα στην τιμή των μετοχών

nikas-thumb-large-1
Μια υπόθεση που θυμίζει το cast της νέας ταινίας «Ocean’s 11»: Ένας Έλληνας με μια αλυσίδα εστιατορίων στο Μανχάταν, ο γιος ενός μέλους του διοικητικού συμβουλίου μιας φαρμακευτικής εταιρείας, ένας έμπορος κινητής αξίας στο Μονακό, ένας αντιπρόεδρος της Goldman Sachs και ένα ζευγάρι τραπεζιτών που αποκαλεί ο ένας τον άλλο «Pops» και «Popsy.»

Όλοι τους κατηγορούνται ότι συμμετείχαν σε ένα κύκλωμα με δεκάδες περιπτώσεις υποθέσεων «εσωτερικής πληροφόρησης». Οι εισαγγελείς των ΗΠΑ αποκάλυψαν τις κατηγορίες την περασμένη εβδομάδα, υποστηρίζοντας τις παρόμοιες ενέργειες που πραγματοποιήθηκαν στη Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο τα τελευταία χρόνια. Οι υποθέσεις αποτελούν μια δραματική επίθεση σε ένα δίκτυο τραπεζιτών και εμπόρων που δραστηριοποιούνται και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, οι οποίοι φέρεται ότι συγκέντρωσαν δεκάδες εκατομμύρια δολάρια σε παράνομα κέρδη.

Και ακόμα περισσότερα είναι πιθανό να έρθουν. Δεν είναι σαφές από τις καταγγελίες των Η.Π.Α. εάν κάποιος είναι ο αρχηγός του κυκλώματος. Ένας trader στην Ελβετία, στον οποίο δεν ασκήθηκε δίωξη, εμφανίζεται σε πολλαπλές κατηγορίες, αλλά δεν προσδιορίζεται η ταυτότητα του.

Διαβάστε περισσότερα για το θέμα στο Newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης