Σφίγγει ο κλοιός για τον Γιώργο Νίκα - Τον αναζητούν οι αμερικανικές αρχές

Σφίγγει ο κλοιός για τον Γιώργο Νίκα - Τον αναζητούν οι αμερικανικές αρχές

Οι Αμερικανοί θεωρούν πως ο επιχειρηματίας βρίσκεται στην Ελλάδα ενώ ήδη έχουν περάσει «χειροπέδες» σε δύο, τον Τηλέμαχο Λαβίδα και τον τραπεζίτη της Goldman Sachs, Bryan Cohen - «Πάγωσαν» τα περιουσιακά στοιχεία του Γιώργου Νίκα

nikkas_ar
Σε πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων στις ΗΠΑ του επιχειρηματία Γιώργου Νίκα προχώρησαν οι αμερικανικές Αρχές, οι οποίες τον αναζητούν για την περιβόητη υπόθεση του κυκλώματος «εσωτερικής πληροφόρησης» που φαίνεται πως είναι τεράστιο.

Μάλιστα, σύμφωνα με το Bloomberg, οι αρχές θεωρούν πως ο επιχειρηματίας βρίσκεται στην Ελλάδα ενώ ήδη έχουν περάσει «χειροπέδες» σε δύο, τον Τηλέμαχο Λαβίδα και τον τραπεζίτη της Goldman Sachs, Bryan Cohen. Επίσης έχουν συλληφθεί απ’ τις βρετανικές Αρχές για την ίδια υπόθεση ένα ζευγάρι επενδυτικών τραπεζιτών στο Λονδίνο (o Benjamin Taylor της Moelis & Co και η Darina Windsor της Centerview Partners LLC) καθώς και ένας Αιγύπτιος trader ονόματι Joseph El Khouri που κινούνταν μεταξύ Λονδίνου και Μονακό.

Όλοι τους θεωρείται ότι συμμετείχαν σε κύκλωμα με δεκάδες περιπτώσεις υποθέσεων «εσωτερικής πληροφόρησης» απ’ την οποία απεκόμισαν δεκάδες εκατομμύρια δολάρια.

Ο Γιώργος Νίκας φέρεται να συνδέεται με περίπου δεκαπέντε υποθέσεις απ’ τις 22 με τις οποίες έχει συνδεθεί το ζευγάρι των επενδυτικών τραπεζιτών στο Λονδίνο, ενώ αντιμετωπίζει κατηγορίες και για άλλες, ο αριθμός των οποίων ακόμα δεν έχει γίνει γνωστός.

Διαβάστε περισσότερτα στο Newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης