Χρηματιστήριο: Πτώση 5,2% σε εβδομαδιαίο επίπεδο

Χρηματιστήριο: Πτώση 5,2% σε εβδομαδιαίο επίπεδο

Ισχνή άνοδος 0,18% σημειώθηκε σήμερα Παρασκευή στην αγορά της Αθήνας - Βαραίνει την αγορά η υπόθεση της Pimco

xrimatistirio_anodos1
Μικρή ήταν η ανοδική αντίδραση της ελληνικής αγοράς μετά το χθεσινό γύρισμα στις ΗΠΑ και υπάρχει λόγος : Η Eurobank δεν προχώρησε στις διαπραγματεύσεις με την Pimco σχετικά με την πώληση της εταιρείας διαχείρισης δανείων FPS, εξέλιξη αρνητική καθώς θα πρέπει να ξεκινήσουν συνομιλίες με τους άλλους δυο υποψηφίους.

Με λίγα λόγια, η μείωση των κόκκινων δανείων καθυστερεί εξ ου και η ισχνή άνοδος στις 824,29 μονάδες με άνοδο 0,18% - ενώ σε εβδομαδιαίο επίπεδο η πτώση ήταν 5,2%.

Κατά τα άλλα θετικό γεγονός ήταν η κατάθεση των δυο προσφορών για το Καζίνο, ωστόσο η υπόθεση των κόκκινων δανείων για ευνόητους λόγους βαραίνει περισσότερο.

Πάντως, η αγορά έχει τις ελπίδες της στην κατάθεση του νομοσχεδίου του Aps ( σχέδιο hercules ), το οποίο αναμένεται να εγκριθεί μέχρι το Νοέμβριο από τον Ευρωπαίο επόπτη. Εφόσον γίνει τότε οι τράπεζες θα έχουν διαφορετική αντιμετώπιση από την σημερινή.

Οριακή η πτώση στην μετοχή της Εθνικής Τράπεζας στα 2,42 ευρώ. Με πτώση 0,24% η Eurobank στα 0,828 ευρώ. Πτώση 0,74% για την Τράπεζα Πειραιώς στα 2,68 ευρώ. Αμετάβλητη η Alpah bank στα 1,544 ευρώ. Κέρδη 1,35% για την Lamda στα 7,53 ευρώ.

Με άνοδο 0,60^% ο ΟΠΑΠ στα 9,255 ευρώ. Κέρδη 1,30% ο Μυτιληναίος στα 9,35 ευρώ. Με άνοδο 1,91% η Bιοχάλκο στα 3,465 ευρώ. Οι συναλλαγές ανήλθαν στα 61,3 εκατ. ευρώ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης