Αλλάζει σελίδα η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά προεξοφλώντας ραγδαίες πολιτικές αλλαγές

Αλλάζει σελίδα η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά προεξοφλώντας ραγδαίες πολιτικές αλλαγές

Η υπεραπόδοση στις τράπεζες προεξοφλεί πιο γρήγορες αλλαγές - Θετική εικόνα στα ομόλογα - Τεκτονικές οι πολιτικές αλλαγές

crhimatistros
Οι τελευταίες προκάλεσαν ράλι ανακούφισης έως 6,09% προς τις 776 μονάδες καθώς το χρηματιστήριο την σαρωτική νίκη της αντιπολίτευσης και κυρίως τις πρόωρες εκλογές.

Η εξασφάλιση κατά ένα μεγάλο μέρος της δεύτερης συνθήκης, δηλαδή των εκλογών ήταν αυτή που έφερε τεράστιο άνοδο στις τράπεζες – έως και 27% - αλλά και τζίρο 171 εκατ. ευρώ Παρά τις αργίες σε Λονδίνο και Νέα Υόρκη, οι ξένοι επενδυτές διακρίνουν ότι, η πολιτική αλλαγή, στην οποία ποντάρουν, αρχίζει να συντελείται. Μάλιστα, σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, θεωρούν ότι, η αυτοδυναμία της Ν.Δ θα έλθει εξαιτίας της δυναμικής που έφεραν οι ευρωεκλογές – διαφορά των 9,5 μονάδων- είτε γιατί συντελούνται τεκτονικές αλλαγές σε έτερο πολιτικό κόμμα, όπου τον έλεγχο αποκτά πολιτικός προσκείμενος στη ΝΔ.

Σε κάθε περίπτωση οι ξένοι επενδυτές βλέπουν ότι, μια φιλικότερη προς τις επενδύσεις κυβέρνηση της ΝΔ θα έχει την απαραίτητη συνθήκη, δηλαδή 160 βουλευτές προκειμένου να προχωρήσει στις οικονομικές μεταρρυθμίσεις που τόσο ανάγκη έχει η χώρα.

Τα ελληνικά δεκαετή ομόλογα έφθασαν να έχουν απόδοση έως και 3,008% πραγματοποιώντας μια άνοδο και συνεχίζοντας την καλή πορεία που ξεκίνησε πριν από τις εκλογές. Στο χρηματιστήριο, οι ξένοι επενδυτές έδωσαν μεγάλο προβάδισμα στις τράπεζες καθώς Πειραιώς και Αlpha bank σημείωσαν άνοδο 27,4% και 16,3% αντίστοιχα. Μικρότερη ήταν η άνοδος στις μετοχές της Εθνικής με 6% και Eurobank 7,5% καθώς οι τίτλοι έχουν τρέξει περισσότερο το τελευταίο διάστημα και θεωρούνται ως ένα βαθμό ακριβότερες από τις δυο πρώτες.

Η υπεραπόδοση στις τράπεζες προεξοφλεί πιο γρήγορες αλλαγές στις τράπεζες καθώς οι εκλογές θα φέρουν μια φιλικότερη κυβέρνηση που θα στρέψει το ενδιαφέρον της, κυρίως στις επενδύσεις, και κυρίως, στην χρηματοδότηση της οικονομίας μέσω των τραπεζών. Μάλιστα, η εικόνα των τραπεζών ήταν εντυπωσιακή καθώς όποιοι πωλητές εμφανίστηκαν το μετάνιωσαν, καθώς οι αγοραστές ωθούσαν υψηλότερα τις τιμές. Πιο σαφής θα είναι η εικόνα σήμερα που οι αγορές είναι ανοικτές και δούμε την αντίδραση και τις κινήσεις των short επενδυτών. Πολύ θετική ήταν η εικόνα και στα υπόλοιπα blue Chips καθώς η ΔΕΗ κατέγραψε άνοδο 11%, ο Μυτιληναίος 7%, η Ελλάκτωρ 15% , ο ΟΛΠ 11,7%.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης