Διεθνής Τύπος: Το χρηματιστήριο ανεβαίνει και τα δεκαετή υποχωρούν μετά την προκήρυξη εκλογών στην Ελλάδα

Διεθνής Τύπος: Το χρηματιστήριο ανεβαίνει και τα δεκαετή υποχωρούν μετά την προκήρυξη εκλογών στην Ελλάδα

Bloomberg και Associated Press επισημαίνουν στις αναλύσεις τους το γεγονός, ενώ κάνουν λόγο για «ηχηρή» ήττα Τσίπρα

xrhmatisthriooo_arthroos1__1_
Η Ελλάδα οδεύει σε πρόωρες εθνικές εκλογές μετά τη συντριπτική ήττα που υπέστη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στις χθεσινές ευρωεκλογές, ξεκινάει το ρεπορτάζ της συνδρομητικής υπηρεσίας του Bloomberg και επισημαίνει πως «η εξέλιξη χαιρετίστηκε νωρίς σήμερα από τους επενδυτές με την απόδοση των δεκαετών ομολόγων να υποχωρεί στο χαμηλότερο επίπεδο από τότε που το Bloomberg συλλέγη στοιχεία».

«Η αγορά θα χαιρετίσει μία καθαρή νίκη της Νέας Δημοκρατίας με την ελπίδα η νέα κυβέρνηση να κάνει το μείγμα της δημοσιονομικής πολιτικής φιλικότερο για την ανάπτυξη και ελκυστικότερο στις επενδύσεις, ιδίως στις απολύτως αναγκαίες άμεσες ξένες επενδύσεις», έγραψε σε σημείωμά του στους πελάτες ο Θ. Δρογώσης της Pantelakis Securities, καταλήγει το ρεπορτάζ.

«Το ελληνικό χρηματιστήριο άνοιξε σήμερα σημειώνοντας άνοδο 5%, μετά τη χθεσινοβραδινή εξαγγελία πρόωρων εθνικών εκλογών από τον Έλληνα πρωθυπουργό», επισημαίνει και το πρακτορείο ειδήσεων Associated Press.

«Το χθεσινοβραδινό αποτέλεσμα συνιστά μία ηχηρή ήττα για τον ΣΥΡΙΖΑ που ανήλθε στην εξουσία το 2015 με τη δέσμευση να ελαφρύνει τη λιτότητα που είχε επιβληθεί κατά τη διάρκεια του προγράμματος διάσωσης, εντούτοις κατέληξε να επιβάλει επιπλέον μέτρα λιτότητας» επισημαίνεται ακόμα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης