Ξένα ΜΜΕ για τις ευρωεκλογές στην Ελλάδα: Εκλογικό χαστούκι για τον Τσίπρα

Ξένα ΜΜΕ για τις ευρωεκλογές στην Ελλάδα: Εκλογικό χαστούκι για τον Τσίπρα

«Το χθεσινό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών ήταν για τον Τσίπρα ένα εκλογικό χαστούκι...για το λόγο αυτό προκήρυξε πρόωρες εκλογές στη χώρα», αναφέρει άρθρο στην ιστοσελίδα του γερμανικού «ARD»

4814627
«Μετά την κακή απόδοση του κόμματός του στις ευρωεκλογές, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας, ανακοίνωσε πρόωρες εκλογές στη χώρα. Τώρα οι Έλληνες μπορούν να ψηφίσουν ακόμη και τον Ιούνιο», σχολιάζει το ειδησεογραφικό μαγκαζίνο «Tagesschau» του γερμανικού κρατικού δικτύου «ARD».

«Το χθεσινό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών ήταν για τον Τσίπρα ένα εκλογικό χαστούκι...για το λόγο αυτό προκήρυξε πρόωρες εκλογές στη χώρα», όπως αναφέρει το επίμαχο άρθρο στην ιστοσελίδα του γερμανικού δικτύου.

«Χθες, πρέπει να έγιναν έντονες διαβουλεύσεις στην έδρα του κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ. Και αργά το βράδυ ξεκαθάρισε η κατάσταση:ο Αλέξης Τσίπρας, ο ηγέτης του κόμματος και αρχηγός της ελληνικής κυβέρνησης, ήρθε αντιμέτωπος με τα σαφή συμπεράσματα ύστερα από το απογοητευτικό γι 'αυτόν αποτέλεσμα των ευρωπαϊκών εκλογών. Μόνο το 24% των ψηφοφόρων επέλεξαν το κυβερνών κόμμα ΣΥΡΙΖΑ».

Το γερμανικό δίκτυο σχολιάζει επίσης:

«Αποφασισμένος και σηκώνοντας τα μανίκια του, ο Τσίπρας μίλησε χθες στην δημόσια τηλεόραση:... «Αμέσως μετά το δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών στις 2 Ιουνίου, θα ζητήσω από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να προκηρύξει πρόωρες εκλογές»..., δήλωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Η επικρατέστερη ημερομηνία για τις πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα είναι η τελευταία Κυριακή του Ιουνίου. Έτσι, η Ελλάδα θα έχει μπροστά της μία ακόμη έντονη προεκλογική εκστρατεία, με παρόμοιο περιεχόμενο όπως αυτή των ευρωεκλογών. Η χώρα εξακολουθεί να δίνει αγώνα με τον υψηλό δείκτη ανεργίας. Πολλοί νέοι Έλληνες βλέπουν ελάχιστες προοπτικές στην πατρίδα τους».

Γερμανικό δίκτυο n-TV

Κλείσιμο
«Η κακή απόδοση του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ, σχετίζεται μεταξύ άλλων, με τα σκληρά μέτρα λιτότητας και τις μεταρρυθμίσεις που επέβαλε ο Έλληνας πρωθυπουργός τα τελευταία χρόνια υπό τον πίεση των πιστωτών και τον έκαναν αντιδημοφιλή στο ελληνικό λαό», επισημαίνει το γερμανικό δίκτυο «n- tv».

«Πολλοί ψηφοφόροι κατηγόρησαν τον Αλέξη Τσίπρα ότι είχε υποσχεθεί όταν εξελέγη πρωθυπουργός το 2015 μία ελεύθερη Ελλάδα από το «ζυγό των δανειστών», ωστόσο αργότερα μείωσε τις συντάξεις και αύξησε τους φόρους», προσθέτει.

Aυστριακή εφημερίδα «Tiroler Tageszeitung»

«Μετά τις εκλογές ξανά εκλογές», γράφει η αυστριακή εφημερίδα «Tiroler Tageszeitung» σχολιάζοντας τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας.
«Οι ευρωεκλογές οδηγούν την Ελλάδα σε νέες εκλογές...Μετά την άνετη επικράτηση της συντηρητικής αντιπολίτευσης, την Κυριακή, έναντι του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, οι Έλληνες σύντομα θα κληθούν στις κάλπες», προσθέτει το επίμαχο δημοσίευμα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης