ΑΔΕΔΥ: Αγωγές από όλο το Δημόσιο για τα δώρα

clerks_xrrwma

Το αν η απόφαση για τους εν ενεργεία εργαζόμενους στο Δημόσιο θα ισχύει αναδρομικά θα κριθεί από τη δίκη που θα γίνει στην Ολομέλεια του ΣτΕ την 1η Φεβρουαρίου 2019 - Πώς επηρεάζονται οι συνταξιούχοι 

Να καταθέσουν αγωγές όλοι οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο για τα αναδρομικά του 13ου και του 14ου μισθού μέχρι τις 15 Μαρτίου 2019 - χρόνος που εκτιμάται ότι θα απαιτηθεί για να δημοσιευθεί η σχετική απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ - προτείνει σε γνωμοδότησή της η νομική υπηρεσία της ΑΔΕΔΥ. 

Μάλιστα, συστήνεται στις αγωγές αυτές ότι θα πρέπει να διεκδικηθούν, ανεξαρτήτως διετούς παραγραφής, όλα τα δώρα, όλων των ετών από 1-1-2013 και εφεξής. 

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει: 

«Μετά την επίσπευση της εκδίκασης, στο Συμβούλιο της Επικρατείας, της υπόθεσης για τη συνταγματικότητα ή μη του Ν. 4093/2012 που κατάργησε εντελώς τα δώρα και το επίδομα αδείας (500 + 250 + 250 €), ζητήσαμε από τη Νομική σύμβουλο, σχετική Γνωμοδότηση.

Επειδή πέραν της συνταγματικότητας θα κριθεί επιπλέον και η αναδρομικότητα των απαιτήσεων, σας κοινοποιούμε τη σχετική Γνωμοδότηση προκειμένου να την αξιοποιήσετε για την καλύτερη υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων που εκπροσωπείτε.Εξυπακούεται ότι η επαναφορά του συνόλου του 13ου και 14ου μισθού είναι στην προμετωπίδα των αιτημάτων μας και θα αποτελέσει αντικείμενο διεκδίκησης και στην επικείμενη συνάντηση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. με τον Υπουργό Οικονομικών».

Όπως καταγράφει ρεπορτάζ από την εφημερίδα «Τα Νέα» η πλήρης κατάργηση των επιδομάτων των εορτών και του επιδόματος αδείας (τα 1000 ευρώ δηλαδή, 500+250+250)που έγινε με τον Νόμο 4093/12 κρίθηκε αντισυνταγματική.

Το αν η απόφαση για τους εν ενεργεία εργαζόμενους στο Δημόσιο θα ισχύει αναδρομικά θα κριθεί από τη δίκη που θα γίνει στην Ολομέλεια του ΣτΕ την 1η Φεβρουαρίου 2019. 

Όπως, τονίζουν κύκλοι της ΑΔΕΔΥ, η κυβέρνηση οφείλει να επανανομοθετήσει άμεσα τα δώρα και να χορηγήσει τα αναδρομικά σε όλους τους δημόσιους υπαλλήλους, όπως έκανε πρόσφατα με τους ένστολους, τους πανεπιστημιακούς και τους γιατρούς. 

Τέλος, η απόφαση για τους εν ενεγεία δημόσιους υπαλλήλους θα επηρεάσει και τους συνταξιούχους. Υπενθυμίζεται, ότι οι συνταξιούχοι που είχαν προσφύγει στα δικαστήρια πριν από την απόφαση του ΣτΕ, 10 Ιουνίου 2015, μπορούν να διεκδικήσουν ποσά από την 1η Ιανουαρίου 2012 και έως πέντε χρόνια, καθώς μετά προβλέπεται παραγραφή.

Επιστολή Διεκδίκησης Αναδρομικών13ου & 14ου-μισθού


ΣΧΟΛΙΑ (59)

Δημητρα

Aν ήμουν δημόσιος υπάλληλος θα ντρεπόμουν να το πω στον κόσμο, θα προτιμούσα να δηλώνω άνεργη.

Nik

Η δημοσιονομικη κατασταση μιας χωρας δεν κανονιζεται απο τις δικαστικες αποφασεις αλλα απο την τρεχουσα κατασταση των οικονομικων δυνατοτητων της .τα αλλα ειναι φθηνος λαικισμος.και αν αυριο βγει μια δικαστικη αποφαση οπου ο καθε συνχος δικαιουται για να ζει αξιοπρεπως 2000 € τον μηνα ειναι εφικτο να δοθουν;

Δημοσιος Σφραγιδοκρουστης

ειναι δικαιο και θα γινει πραξη λιαν συντομως απο τον Τιτανοτεραστιο-Τρισμεγιστο και οσονουπω Αιωνιο Πρωθυπουργο μας Αλ6.ΥΓ δεν χρειαζομαστε καμμια αποφαση,απλα θα το κανει μενα αρθρο κιενα νομο,ΚΕΡΔΑΜΕ και καλοπαιρναμε,γεια σας και με τη νικη !!!!

αφηστε την αριστερα

και δωστε τα κλειδια του λογιστηριου του κρατους στους δικαστες. Θα καταφερουν να διαλυσουν ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ το ελληνικο κρατος σε χρονο dt, πολυ καλυτεροι απο την κυβερνωσα αριστερα

DG

Πολύ σωστά μιλάς !!!!! Όνειδος οι κύριοι !!!!

..

Επάρατη ΑΔΕΔΥ !!!!! Καταραμένοι Κλέφτες, απατεώνες !!!!!

Επιχειρηματίας

Τα δώρα Χριστουγέννων-Πάσχα-Θέρους, πρέπει να κοπούν και στον ιδιωτικό τομέα, όπως κόπηκαν στον δημόσιο, στα πλαίσια της ισότητας όλων των πολιτών και προκειμένου τα χρήματα αυτά να μείνουν στους εργοδότες, ώστε να γίνουν πλουσιότεροι.

Πανος

Πλήρωνε φόρους καημένε Έλληνα.... Λίγη ντροπή ρε κηφήνες.....φάγατε φάγατε φάγατε. ΦΤΑΝΕΙ ρε

Ε Λ Λ Η Ν Α Σ - ΣΟΥΗΔΙΑ

Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα του πλανήτη που παρέχει 13ο και 14ο μισθό για ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ και ΠΆΣΧΑ, επιδόματα ορόφου στους δημόσιους υπαλλήλους για μεταφορά χαρτιών κλπ. Αυτά δεν υπήρχαν πριν το 1981 !!!!!! Τις παροχολογίες αυτές τις άρχισε ο πισσοκόκαλος Ανδρέας Παπανδρέου-Μινεϊκο την δεκαετία του -80, με δανεικά λεφτά από ξένες τράπεζες όπως τα Σαμουράϊ δάνεια από Ιαπωνία. Την δεκαετία αυτή όπως και τις επόμενες -90 και 2000 οι Δημόσιοι υπάλληλοι της Ελλάδας έπαιρναν περισσότερα χρήματα και από τους δημόσιους υπαλλήλους της Σουηδίας. Τι ρεζιλίκι αυτό πληρώνουμε σήμερα. Δεν είναι σωστό όλοι εμείς που ζούμε μια ζωή στο εξωτερικό, να πληρώνουμε ένα κάρο λεφτά στην Ελλάδα χωρίς την παραμικρή φοροαπαλλαγή (πληρώνουμε φόρο από το πρώτο ευρώ, για φόρο εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ), όταν το ΜΠΟΥΡΔΕΛΟΚΡΑΤΟΣ δεν μας παρέχει το παραμικρό, όπως σχολεία, νοσοκομειακή περίθαλψη, κλπ. Όσο συνεχίζεται το γλέντι θα χρεώνονται ακόμα και τα τρισέγγονα μας. ΟΤΑΝ ΒΟΥΛΙΑΞΕΙ Ο ΤΙΤΑΝΙΚΟΣ, ΜΗ ΜΑΣ ΚΟΥΒΑΛΗΘΕΊΤΕ ΕΔΩ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΚΟΠΡΙΤΕΣ, ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΦΑΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΚΛΩΤΣΙΕΣ

Mme

"Για τις περικοπές στις συντάξεις και για την κατάργηση του 13ου και του 14ου μισθού στο Δημόσιο είχε αποτυπωθεί στην πρώτη έκθεση ενισχυμένης μεταμνημονιακής εποπτείας, όπου τονιζόταν ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να είναι έτοιμη να λάβει, εάν χρειαστεί, πρόσθετα μέτρα". ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΜΕΤΡΑ, εαν αυτά καταργηθούν. ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ; Και στις πλάτες ποιών θα πέσουν τα ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΜΕΤΡΑ; Έχετε κάποια υποψία; Σίγουρα αυτό δεν θα απαντηθεί ποτέ από το ΣτΕ.

Συνταξιούχος

Πρέπει οι μισθοί εργαζομένων δημοσίου-ιδιωτικού τομέα, τραπεζών, Δ Ε Κ Ο κλπ να εξομοιωθούν-εξισωθούν, να γίνει εξορθολογισμός-μείωση αμοιβών, μείωση μισθολογικών εξόδων εργοδοτών, να συμμορφωθούν εισπράξεις υπαλλήλων-εργατών στον νόμιμο-νομοθετημένο μισθό των 586 ακαθάριστων μηνιαίων αποδοχών, να μειωθούν φόροι+εισφορές επιχειρηματιών-ελεύθερων επαγγελματιών, να αυξηθούν κέρδη-εισοδήματα πραγματικής οικονομίας αγοράς, να μειωθεί εργοδοτικό κόστος με χαμηλόμισθη ή μερική ή απλήρωτη ή αλλοδαπή ή ανασφάλιστη εργασία, να υπάρχει στην ιδιωτική πρωτοβουλία φοροδιαφυγή, εισφοροδιαφυγή, δανειοδιαφυγή, άκοπες αποδείξεις, μαύρες καταθέσεις, αδήλωτα κέρδη, εκμετάλλευση καταναλωτών πελατών+απασχολουμένων.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

120-doseis

Στις 30 Σεπτεμβρίου λήγει η προθεσμία για τη ρύθμιση των οφειλών με βάση τη ρύθμιση - Αυξημένο ενδιαφέρον μετά τις βελτιώσεις που έγιναν στα τέλη του Ιουλίου - Οι προϋποθέσεις για την υπαγωγή στη ρύθμιση

1
FOROI_AUTO

Ακόμα μία επιβεβαίωση για το newsauto.gr! Το ρεπορτάζ μας απο τις 8 Αυγούστου, που ανέφερε ότι η Κυβέρνηση προτίθεται σε κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης -και κατα προέκταση του... ηλιθίου φόρου πολυτελούς διαβίωσης στα +2.0lt αυτοκινήτων- επιβεβαιώθηκε ουσιαστικά δια στόματος του Κυβερνητικού εκπροσώπου...

Tesla-Model3-boi-1000

Η παραπάνω διαπίστωση δημοσιεύθηκε από την Στατιστική Υπηρεσία της Νορβηγίας η οποία αποκάλυψε ότι η απόκτηση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου είναι διπλάσια αν ο υποψήφιος αγοραστής προέρχεται από το πλουσιότερο τμήμα του πληθυσμού.