«Φιλί ζωής» από Fed χαρίζει 750 μονάδες στον Dow Jones

«Φιλί ζωής» από Fed χαρίζει 750 μονάδες στον Dow Jones

Ξεχάστηκε το -10% της Apple - Από... τα Τάρταρα στα Ουράνια η Wall Street, και το «τρενάκι του τρόμου» συνεχίζεται - Ανοδικό ριμπάουντ άνω του 4% σβήνει τις χθεσινές απώλειες

cb806c93762889d0b8e4404818f19e2a_XL
Η Wall Street έλαβε έστω και καθυστερημένα, το καθιερωμένο χριστουγεννιάτικο «δώρο» της Fed (ή του Αμερικανού Προέδρου, και θα εξηγήσουμε το γιατί), με τις ενθαρρυντικές δηλώσεις του Τζέρομ Πάουελ να στήνουν ένα εντυπωσιακό ράλι-αντίδραση στο χθεσινό sell-off, και τους αμερικανικούς δείκτες να σβήνουν τις απώλειες της Πέμπτης.

Ο Dow Jones έφτασε να κερδίζει σχεδόν 800 μονάδες, ενώ της ανόδου ηγήθηκε ο Nasdaq με έως και +4,2%, χάρη στην ανάκαμψη των τεχνολογιών. Ράλι πραγματοποίησαν και οι ευρωαγορές, με τον Stoxx 600 Europe στο +2,83%. Αναλύτικότερα η εικόνα στα ταμπλό παρακάτω.

Είναι λες και το χθεσινό -10% της Apple ξεχάστηκε, σαν να μην υπήρξε ποτέ αυτή η «τρύπα» στα έσοδα από πωλήσεις iPhones, που απειλούνται από τον ασιατικό γίγαντα της Huawei (και όχι μόνο). Η αλήθεια είναι πως η χθεσινή βουτιά του «πρωτοπαλίκαρου» του Nasdaq δεν ήταν απλώς ένα τρομακτικό -10%, αλλά απειλούσε να γκρεμίσει την έτσι κι αλλιώς εύθραστη αξιοπιστία, τελευταία, στις αμερικανικές εταιρείες.

Όχι ότι τα θεμελιώδη τους δεν είναι ισχυρά, αλλά η αγορά μέχρι τώρα και εν μέσω συνεχών sell-off έδειχνε να αποτιμά πως πολλές μετοχές που οδήγησαν τη Wall Street το 2017-2018 σε ιστορικά υψηλά, έφτασαν πλέον σε υπερτιμημένα επίπεδα και απαιτείται μια σχετικά μακρά bear market για να ολοκληρωθεί η διόρθωση.

Γενηθήτω θέλημα... Τραμπ: Χαλαρή πολιτική προαναγγέλει τώρα η Fed

Ο S&P 500 μόλις πριν λίγες μέρες «φλέρταρε» στενά με bear market, και η καθοδική διάσπαση μιας κρίσιμης στήριξης τώρα θα σημαίνει κακά μαντάτα για την αμερικανική αγορά, και κατ' επέκτασει τις διεθνείς αγορές φυσικά. Άλλωστε πάνω από τις μισές μετοχές παγκοσμίως εισήλθαν σε bear market στα τέλη του 2018, και τα σινιάλα ύφεσης πληθαίνουν.

Κλείσιμο
Περισσότερες λεπτομέρειες στο Newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης