Αχτσιόγλου: Τον Οκτώβριο τα δεδομένα για την περικοπή ή μη των συντάξεων

axtsioglou-yp-ergasia

Παράλληλα υποστήριξε ότι «ο νέος αυξημένος κατώτατος μισθός θα ισχύσει για όλους χωρίς ηλικιακές διακρίσεις»

Τον Οκτώβριο, στον προϋπολογισμό του 2019, «θα έχουμε τα κατελειγμένα δεδομένα» για την περικοπή ή μη των συντάξεων δήλωσε τη Δευτέρα η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.

Η ίδια επέμεινε στη ρητορική ότι «αποδεικνύεται ότι το μέτρο της απομείωσης της προσωπικής διαφοράς δεν ειναι αναγκαίο δημοσιονομικά ούτε διαρθρωτικά».

Παράλληλα υποστήριξε ότι «ο νέος αυξημένος κατώτατος μισθός θα ισχύσει για όλους χωρίς ηλικιακές διακρίσεις».

Όσον αφορά τις αυξημένες ασφαλειστικές εισφορές η υπουργός Εργασίας είπε στην ΕΡΤ ότι «το 87,5% των ελευθέρων επαγγελματιών πληρώνει λιγότερες ασφαλιστικές εισφορές».

Είπε, ακόμη, ότι «για το 2019 υπάρχει δημοσιονομικός χώρος 750 εκατ. ευρώ για εισφοροελαφρύνσεις και κοινωνικές παροχές που θα εξειδικεύσει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ».

Σημείωσε, ακόμη, ότι μέχρι το τέλος του έτους θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία απονομής των εκκρεμών συντάξεων ενώ σημείωσε ότι «προσπαθούμε να δούμε πώς όσοι έχουν οφειλές θα μπορούν να λαμβάνουν σύνταξη ακόμα και με συμψηφισμό».

Κατέληξε, τέλος, ότι «με το νέο ασφαλιστικό δεν έγιναν περικοπές στις κύριες συντάξεις. Ο νόμος 4387 δεν μείωσε τις κύριες συντάξεις αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι βελτιώθηκαν τα οικονομικά τους».

ΣΧΟΛΙΑ (3)

Stelar

Το εκλογικό αγγούρι έρχεται και προσπαθεί το τσίρκο να το πάει σημειωτέον μέχρι τις εκλογές μπάς και κοροϊδέψει με σανό Βενεζουέλας τα σανοφάγα ζωντανά !!!

Panos

Κατάντια και δυστυχία είναι να είσαι Έλληνας συνταξιούχος ή εργαζόμενος, αποφασίζει για τις τύχες μας άτομο που δεν εχει κάνει ούτε ένα μεροκάματο.

Δημοσιος Κηφηνας

αφου παρουμε πρωτα μια αυξησαρα εμεις !!!!!!!!!!!!!!!!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

kin_5

«Η Ελλάδα έχει εξελιχθεί κατά τα τελευταία χρόνια σε έναν αγαπητό προορισμό για ξένες επενδύσεις» αναφέρει η γερμανική υπηρεσία που φιλοξενεί δηλώσεις του διευθύνοντα συμβούλου του οργανισμού Enterprise Greece

6
3fa9d1f6d17c9b1ecfe58b52fb588169_XL

Μειωμένη κατά 1,3 εκατ. θέσεις εμφανίζεται η ζήτηση στα περιφερειακά αεροδρόμια για τη θερινή σεζόν με βάση τον προγραμματισμό των αεροπορικών θέσεων από πλευράς των εταιρειών γεγονός το οποίο αποτυπώνει κι ένα πρώτο σημάδι για την τάση της αγοράς, μετά το θετικό σερί των τελευταίων ετών για τον ελληνικό τουρισμό. 

ee1b877e4ccd9ec89cd3513db26077d0_XL

Το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Μεταφορών με δύο σταθμούς, το έτος 2037 και ενδιάμεσο το 2027, ολοκληρώνει μέσα στο Μάρτιο το υπουργείο Υποδομών, περιλαμβάνοντας σημαντικές τομές στο σύνολο των συνδυασμένων μεταφορών, τις ακτοπλοϊκές μεταφορές, τα λιμάνια, τα εμπορευματικά κέντρα, τις σιδηροδρομικές υποδομές, τις διεθνείς συνδέσεις και τις οδικές μεταφορές.