Αχτσιόγλου: Τον Οκτώβριο τα δεδομένα για την περικοπή ή μη των συντάξεων

axtsioglou-yp-ergasia

Παράλληλα υποστήριξε ότι «ο νέος αυξημένος κατώτατος μισθός θα ισχύσει για όλους χωρίς ηλικιακές διακρίσεις»

Τον Οκτώβριο, στον προϋπολογισμό του 2019, «θα έχουμε τα κατελειγμένα δεδομένα» για την περικοπή ή μη των συντάξεων δήλωσε τη Δευτέρα η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.

Η ίδια επέμεινε στη ρητορική ότι «αποδεικνύεται ότι το μέτρο της απομείωσης της προσωπικής διαφοράς δεν ειναι αναγκαίο δημοσιονομικά ούτε διαρθρωτικά».

Παράλληλα υποστήριξε ότι «ο νέος αυξημένος κατώτατος μισθός θα ισχύσει για όλους χωρίς ηλικιακές διακρίσεις».

Όσον αφορά τις αυξημένες ασφαλειστικές εισφορές η υπουργός Εργασίας είπε στην ΕΡΤ ότι «το 87,5% των ελευθέρων επαγγελματιών πληρώνει λιγότερες ασφαλιστικές εισφορές».

Είπε, ακόμη, ότι «για το 2019 υπάρχει δημοσιονομικός χώρος 750 εκατ. ευρώ για εισφοροελαφρύνσεις και κοινωνικές παροχές που θα εξειδικεύσει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ».

Σημείωσε, ακόμη, ότι μέχρι το τέλος του έτους θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία απονομής των εκκρεμών συντάξεων ενώ σημείωσε ότι «προσπαθούμε να δούμε πώς όσοι έχουν οφειλές θα μπορούν να λαμβάνουν σύνταξη ακόμα και με συμψηφισμό».

Κατέληξε, τέλος, ότι «με το νέο ασφαλιστικό δεν έγιναν περικοπές στις κύριες συντάξεις. Ο νόμος 4387 δεν μείωσε τις κύριες συντάξεις αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι βελτιώθηκαν τα οικονομικά τους».

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Stelar

Το εκλογικό αγγούρι έρχεται και προσπαθεί το τσίρκο να το πάει σημειωτέον μέχρι τις εκλογές μπάς και κοροϊδέψει με σανό Βενεζουέλας τα σανοφάγα ζωντανά !!!

Panos

Κατάντια και δυστυχία είναι να είσαι Έλληνας συνταξιούχος ή εργαζόμενος, αποφασίζει για τις τύχες μας άτομο που δεν εχει κάνει ούτε ένα μεροκάματο.

Δημοσιος Κηφηνας

αφου παρουμε πρωτα μια αυξησαρα εμεις !!!!!!!!!!!!!!!!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

ypen-plaka

«Πάγια θέση του Ελληνικού Δημοσίου, ότι η ανάπτυξη των Μεταλλείων Κασσάνδρας είναι, σύμφωνα με τους όρους της Σύμβασης, μια ενιαία επένδυση» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση

3