Πρόεδρος ΣΕΚΑΠ: Η πώληση της εταιρείας στην Japan Tobacco δημιουργεί νέες προοπτικές για ολόκληρη την Ξάνθη

Ivan Savvidis sells off SEKAP to Japan Tobacco

«Αφού η ΣΕΚΑΠ ανασυγκροτήθηκε, τα τελευταία πέντε χρόνια παρουσίασε μια δυναμική παρουσία στην ελληνική αγορά. Τώρα, ενσωματώνεται σε μια μεγάλη διεθνή καπνική εταιρεία. Η JTI, κύριος μέτοχος της οποίας είναι η κυβέρνηση της Ιαπωνίας, έχει μια επιτυχημένη παρουσία και μεγάλη εμπειρία στην ελληνική αγορά καπνού» δηλώνει ο πρόεδρος του ΔΣ της ΣΕΚΑΠ Α.Ε. Arthur Davidyan

«Αφού η ΣΕΚΑΠ ανασυγκροτήθηκε, τα τελευταία πέντε χρόνια παρουσίασε μια δυναμική παρουσία στην ελληνική αγορά. Τώρα, ενσωματώνεται σε μια μεγάλη διεθνή καπνική εταιρεία. Η JTI, κύριος μέτοχος της οποίας είναι η κυβέρνηση της Ιαπωνίας, έχει μια επιτυχημένη παρουσία και μεγάλη εμπειρία στην ελληνική αγορά καπνού» δηλώνει ο πρόεδρος του ΔΣ της ΣΕΚΑΠ Α.Ε. Arthur Davidyan για την πώληση της Συνεταιριστικής Καπνοβιομηχανίας του Ιβάν Σαββίδη στην Japan Tobacco International.

Διαβάστε τη δήλωση του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της ΣΕΚΑΠ Α.Ε. Arthur Davidyan, σχετικά με την απόκτηση του πλειοψηφικού μεριδίου της εταιρίας από τον Όμιλο JT:


«Σήμερα, Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018, υπεγράφη σύμβαση μεταξύ της JTI και της Tobacco Businnes Complex of the “Agrocom Group” (“Donskoy Tabak”), μέρος της οποίας είναι η εταιρεία ΣΕΚΑΠ. Η συναλλαγή θα ολοκληρωθεί με την έγκριση των αρμόδιων αντιμονοπωλιακών αρχών. Οι διαπραγματεύσεις σχετικά με αυτή τη συμφωνία διήρκησαν πάνω από έναν χρόνο. Πρόκειται για μια απόλυτα μελετημένη επιχειρηματική κίνηση. Η συμφωνία αυτή φέρνει την ΣΕΚΑΠ, μπροστά σε μια νέα εποχή. Αφού η ΣΕΚΑΠ ανασυγκροτήθηκε, τα τελευταία πέντε χρόνια παρουσίασε μια δυναμική παρουσία στην ελληνική αγορά. Τώρα, ενσωματώνεται σε μια μεγάλη διεθνή καπνική εταιρεία. Η JTI, κύριος μέτοχος της οποίας είναι η κυβέρνηση της Ιαπωνίας, έχει μια επιτυχημένη παρουσία και μεγάλη εμπειρία στην ελληνική αγορά καπνού. Το γεγονός αυτό δημιουργεί νέες προοπτικές και ελπίδα όχι μόνο για τη ΣΕΚΑΠ, αλλά και για όλους τους κατοίκους της περιοχής της Ξάνθης και της ευρύτερης περιοχής. Το Διοικητικό Συμβούλιο του “Dimera Group” αποφάσισε να επικεντρώσει την επενδυτική δραστηριότητα του στην Ελλάδα σε άλλα μεγάλα έργα στους τομείς των logistics, της παραγωγής τροφίμων, των ξενοδοχειακών και τουριστικών επιχειρήσεων». 

ΣΧΟΛΙΑ (18)

Να μην γίνει Σοφτεξ η ΣΕΚΑΠ

Ερώτηση προς λογικούς αναγνώστες: ποιος επενδυτής θα κρατούσε μια εταιρεία που μόλις αγόρασε αν αυτή επιβαρυνθεί με 40 εκατ. πρόστιμο; Γιατί να πληρώσει ο νέος ιδιοκτήτης ένα τέτοιο πρόστιμο όταν τα καθαρά ετήσια κέρδη της εταιρείας ήταν κάτι παραπάνω από 1 εκατ. ευρώ το 2014 ή 2015; Γιατί να δώσει για την αποπληρωμή του προστίμου τα καθαρά ετήσια κέρδη πολλών ετών με τα σημερινά δεδομένα; Γιατί να μην μεταφέρει ο νέος επενδυτής την παραγωγή των τσιγάρων της ΣΕΚΑΠ (ο κ. Σαββίδης έφερε, και μπράβο του, παραγωγή από τη μητρική εταιρεία και εξήγαγε τα τσιγάρα στις αγορές της Ρωσίας και της Ασίας) πίσω στη μητρική εταιρεία; Ας μην έχουν αυταπάτες στην Ξάνθη. Αν δεν διαγραφεί το πρόστιμο, είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα. Αν διαγραφεί, πάλι δεν μπορεί να είναι κανείς σίγουρος. Μακάρι να την κρατήσουν ανοιχτή. Αλλιώς η ΣΕΚΑΠ θα γίνει η ΣΟΦΤΕΞ της Ξάνθης...

Easy Money

Αγοράζεις ΣΕΚΑΠ με τα πρόστιμα --> Σου διαγραφουν τα πρόστιμα ---> πουλάς τι ΣΕΚΑΠ--> 40 εκατομμύρια κέρδος.

t@

Ivan....... =0 Exei aloy AGORES GIA ependiseis......NOTIA AMERIKI...portogalia ispania....edo mono Lamogia to ezises TO ERGO.....t@.... .

@

Η ΣΕΚΑΠ ζεί από λαθρεμπόριο και οι Ιάπωνες μπορεί να ξέρουν από τέτοια παιχνίδια στα μέρη τους αλλά σίγουρα όχι στη δική μας γειτονιά όπως κι εμείς στη δική τους γειτονιά. Θα σας πουλήσουν στους Τούρκους επενδυτές που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον εδώ και 2 χρόνια, και μάλιστα πολύ γρήγορα. Remember

Όμορφες προτασεις

Τώρα, ενσωματώνεται σε μια μεγάλη διεθνή καπνική εταιρεία...

Σωκράτης

Κανένας δεν μιλάει για το ξέπλυμα χρήματος που γίνεται στη ΣΕΚΑΠ από ρώσικη πως την λένε. Ντρέπεστε; Μαφία λέγεται. Εκανε κανένας έλεγχο στην εισαγωγή του χρήματος; Δεν μας ενδιαφέρει από έρχεται; Απλώς να έρθει επένδυση και ότι νάναι; Μόλις χαρίστηκε το πρόστιμο αμέσως έγινε η αλλαγή. Ήταν έτοιμη η μεταβίβαση από πριν. Μας την έφερε ένα ανθρωπάκι με ένα πιστολάκι. Αλλά βρήκε ψοφοδεείς γιαυτό!!!!!

@Σωκράτη έχεις μύνημα

Σου ευχομαι να έχεις ισχυρά στοιχεία για αυτά που λες, γιατί σύντομα ο εισαγγελέας θα σου χτυπήσει την πόρτα για συκοφαντία και διασπορά ψευδών ειδήσεων. Η IP σου αναγνωρίσθηκε.

ασε

ρε μπατηρη παρε απο τη μανα σου 3 ευρω να πιείς φραπε και να πάρεις και ψωμί ....

T.G.

Να περιμένουμε το κλείσιμο της επιχείρησης. Δυστυχώς η Ελλάδα δεν ενδείκνυται για επενδυτές. Όλες οι γνωστές επιχειρήσεις στην Ξάνθη έχουν βάλει λουκέτο. Το πιο πιθανόν να πουληθεί στη συνέχεια η ΣΕΚΑΠ στους Τούρκους, όπως άλλωστε είχαν εκδηλώσει ζωηρό ενδιαφέρον πριν από τον Σαββίδη. Ο Σαββίδης δεν βλέπω να επενδύσει άλλα χρήματα στην Ελλάδα.

Αθηναιος

τι εγινε ρε μπουγατσες?? τα ξεπουλησατε στους σαγιοναρες??

@Αθηναιος

Δηλαδη γυφτος

teo4

Όχι πακιστανος

Τιμοs

Το πρόστιμο πίσω ρεεεεεεεεε

Δεν είναι χαζοί οι Γιαπωνέζοι, δεν ψάχνουν για ΔΥ

τύπου ελλειματικής Βιομηχανίας Ζάχαρης....τώρα θα πέσει δουλειά...

VfV

Για τη ΚΡΑΤΙΚΗ Japan Tobacco λες?

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

stath-pan_main02

Αμφιβολία «σχετικά με τη δυνατότητα της εταιρείας και του ομίλου να συνεχίσουν τη δραστηριότητά τους» εκφράζουν οι ορκωτοί λογιστές της Ernst & Young - ΝΔ: Η ΔΕΗ οδηγείται στην καταστροφή με απόλυτη ευθύνη ΣΥΡΙΖΑ  - Νέα «βουτιά» στη μετοχή  της Επιχείρησης

90