Οι ξένοι επενδυτές ποντάρουν σε ΕΛΠΕ - ΔΕΗ – ΑΔΜΗΕ για το 2018

Οι ξένοι επενδυτές ποντάρουν σε ΕΛΠΕ - ΔΕΗ – ΑΔΜΗΕ για το 2018

Προεξοφλούν θετικά τις ιδιωτικοποιήσεις ΔΕΗ – ΕΛΠΕ - Για τον ΑΔΜΗΕ αναμένουν άνοδο των εργασιών για τα επόμενα χρόνια - Goldman Sachs και UBS πίσω από τις αγορές σε ΕΛΠΕ

Οι ξένοι επενδυτές ποντάρουν σε ΕΛΠΕ - ΔΕΗ – ΑΔΜΗΕ για το 2018
Ηλεκτρικό ρεύμα, πετρέλαια και δίκτυα μεταφοράς ρεύματος ελκύουν τους ξένους επενδυτές λόγω των ιδιωτικοποιήσεων που πρέπει να προκηρυχθούν μέχρι τον Μάρτιο, για τα Ελληνικά Πετρέλαια και μέχρι το καλοκαίρι για το 17% των μετοχών της ΔΕΗ.

Χθες ξένοι οίκοι και brokers εφόρμησαν στις μετοχές της ΔΕΗ και τις οδήγησαν σε εκρηκτική άνοδο, καθώς η μετοχή έκλεισε με άνοδο 15,69% στα 2,89 ευρώ, ενώ τα ΕΛ.ΠΕ σημείωσαν άνοδο 6,11% στα 8,68 ευρώ- καθώς πίσω άπω τις αγορές εντοπίστηκαν η Ελβετική UBS και η Goldman Sachs.

Με ράλι, όμως, 5,09% στα 2,27 ευρώ. έκλεισε και η «συγγενής» της ΔΕΗ, η μετοχή του ΑΔΜΗΕ. Γιατί άραγε οι ξένοι επενδυτές προχώρησαν σε μια τόσο έντονη θετική προεξόφληση για δυο ιδιωτικοποιήσεις  που έχουν ταλαιπωρήσει επί χρόνια τη ελληνική αγορά;

Η άνοδος στην μετοχή της ΔΕΗ στηρίζεται τόσο στην επικείμενη ιδιωτικοποίηση της (πώληση του 17% των μετοχών μέχρι το καλοκαίρι), αλλά και στην αποκοπή των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ. Και οι δυο πράξεις περιλήφθηκαν μεταξύ των προαπαιτούμενων στην έκθεση συμμόρφωσης προς το Eurogroup. Στην ίδια αναφορά περιλήφθηκε και η πώληση των λιγνιτικών μονάδων, διαδικασία η οποία χρειάζεται να ξεκινήσει για να απελευθερωθεί πλήρως η ελληνική αγορά.    

Κλείσιμο
Διαβάστε περισσότερα στo www.newmoney.gr   
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης