Πρόστιμο 38 εκατ. ευρώ για τελωνειακές παραβάσεις στη ΣΕΚΑΠ

Πρόστιμο 38 εκατ. ευρώ για τελωνειακές παραβάσεις στη ΣΕΚΑΠ

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ιβάν Σαββίδης είναι προβληματισμένος και εξετάζει ακόμη και το ενδεχόμενο αναστολής λειτουργίας του εργοστασίου

Πρόστιμο 38 εκατ. ευρώ για τελωνειακές παραβάσεις στη ΣΕΚΑΠ
Πρόστιμο 38 εκατ. ευρώ στη ΣΕΚΑΠ 
για τελωνειακές παραβάσεις σε εξαγωγές επικύρωσε  το Εφετείο Κομοτηνής. Μετά την ανακοίνωση της εξέλιξης πληροφορίες φέρουν τον Ιβάν Σαββίδη να είναι προβληματισμένος και να εξετάζει ακόμη και το ενδεχόμενο αναστολής λειτουργίας του εργοστασίου, απόφαση που μπορεί να αφήσει στο δρόμο τους 170 εργαζόμενους της εταιρείας.

Η επιβολή του προστίμου αφορά υπόθεση του 2008, που δεν αφορά τη νέα ιδιοκτησία,  η οποία  όμως είχε προκαλέσει και έντονη πολιτική αντιπαράθεση, καθώς η κυβέρνηση είχε επιδιώξει να «σβήσει» το πρόστιμο, καταθέτοντας και ψηφίζοντας σχετική τροπολογία στη Βουλή.  

Κλείσιμο
Εντούτοις, η επίμαχη τροπολογία δεν είχε αναδρομική ισχύ, και έτσι το Διοικητικό Εφετείο Κομοτηνής επικύρωσε το πρόστιμο, το οποίο και πλέον επιβαρύνει το νέο ιδιοκτήτη της εταιρείας, Ιβάν Σαββίδη.

Κύκλοι της ΣΕΚΑΠ δεν έκρυβαν την έκπληξή τους για την τροπή που πήραν τα πράγματα και διαμήνυαν ότι αν δεν γίνει δεκτή η νέα προσφυγή που έχουν υποβάλλει, είναι πολύ πιθανό να προχωρήσουν ακόμη και σε αναστολή λειτουργίας του εργοστασίου.

Με πληροφορίες από το insider
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης