Υλοποιήστε μεταρρυθμίσεις για να συζητήσουμε το χρέος, τα «μαντάτα» από την Ουάσινγκτον

Υλοποιήστε μεταρρυθμίσεις για να συζητήσουμε το χρέος, τα «μαντάτα» από την Ουάσινγκτον

Στο ίδιο μήκος κύματος οι δηλώσεις Λιου, Σόιμπλε και Μοσκοβισί

Υλοποιήστε μεταρρυθμίσεις για να συζητήσουμε το χρέος, τα «μαντάτα» από την Ουάσινγκτον
Ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην ελληνική κυβέρνηση ότι πρέπει πρώτα να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις και η εφαρμογή των προαπαιτουμένων και μετά να ξεκινήσει η συζήτηση για το χρέος
επιφύλαξαν οι δημόσιες τοποθετήσεις μερικών εκ των κορυφαίων παραγόντων που διαδραματίζουν ρόλο στο ελληνικό πρόγραμμα. 

Κλείσιμο
Λίγες ώρες μετά τον ξαφνικό πάγο ακόμα και από τον «φίλο» υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου
, ο οποίος τόνισε την ανάγκη ολοκλήρωσης των προαπαιτουμένων μέχρι το τέλος Οκτωβρίου προκειμένου στη συνέχεια να ξεκινήσουν οι συζητήσεις για το ελληνικό χρέος, ακολούθησαν οι τοποθετήσεις Μοσκοβισί και Σόιμπλε
που ζήτησαν επίσης πρώτα μεταρρρυθμίσεις και μετά βλέπουμε για το χρέος.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του στον απεσταλμένο του ΑΝΤ1 στην Ουάσινγκτον Θανάση Τσίτσα, στη συνάντηση με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο συζητήθηκαν τα προαπαιτούμενα που πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι τη Δευτέρα, όπου θα κριθεί το αν θα υπάρξει αποδέσμευση της πλήρους υποδόσης των 2,8 δισ. ευρώ στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον κ. Μοσκοβισι, «μόλις αυτό ολοκληρωθεί τότε θα μπορούμε να πάμε στο επόμενο βήμα που είναι η δεύτερη αξιολόγηση, που αφορά κυρίως την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων και τότε αν βρούμε ένα λειτουργικό τρόπο, μια καλή συμφωνία, τότε η ελληνική κυβέρνηση θα αναλάβει τις ευθύνες της και εμείς τις δικές μας που σημαίνει να συζητήσουμε αναφορικά με το χρέος».

Τελευταίο χτύπημα οι δηλώσεις και του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε το βράδυ του Σαββάτου ότι «η συμφωνία με το ΔΝΤ είναι  ξεκάθαρη και θα εφαρμοστεί. Όμως βεβαίως εξαρτάται από την Ελλάδα η εφαρμογή των προϋποθέσεων». 

Η δήλωση του Γερμανού ΥΠΟΙΚ μετά από ερώτηση του ΑΝΤ1 έχει ως εξής: «Πρέπει να περιμένουμε την ενημέρωση που θα μας κάνουν  οι θεσμοί στο Γιούρογκρουπ. Έχουμε εμπιστοσύνη στους θεσμούς και το τι θα αποφασίσουν. Ενθαρρύνουμε την ελληνική κυβέρνηση, τις ελληνικές αρχές πάντα να εφαρμόζουν τα συμφωνηθέντα. Υπάρχει ακόμα χώρος για να προχωρήσουμε γιατί είμαστε μακράν… κάτω του 100% για την εφαρμογή των προαπαιτουμένων και επομένως ο εφησυχασμός πάντα εγκυμονεί κινδύνους. Επιπλέον είναι και η δήλωση της συμφωνίας του Γιούρογκρουπ. Η συμφωνία με το ΔΝΤ είναι  ξεκάθαρη και θα εφαρμοστεί. Όμως βεβαίως εξαρτάται από την Ελλάδα η εφαρμογή των προϋποθέσεων». 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης