Επιστρέφει τη Δευτέρα η Τρόικα - Το «δυνατό χαρτί» και τα «αγκάθια» για την τελική συμφωνία

Επιστρέφει τη Δευτέρα η Τρόικα - Το «δυνατό χαρτί» και τα «αγκάθια» για την τελική συμφωνία

Στο «σκληρό πόκερ» που αναμένεται να παιχτεί ανάμεσα στις δύο πλευρές, η κυβέρνηση έχει στα χέρια της το ισχυρό χαρτί του πρωτογενούς πλεονάσματος - «Καίνε» οι μεταρρυθμίσεις που εκκρεμούν

Επιστρέφει τη Δευτέρα η Τρόικα - Το «δυνατό χαρτί» και τα «αγκάθια» για την τελική συμφωνία
Με στόχο την επίτευξη συμφωνίας πριν από το επόμενο Eurogroup που θα γίνει στις 10 Μαρτίου, ώστε να εκταμιευτούν τα 10,6 δισ. ευρώ, η ελληνική κυβέρνηση υποδέχεται εκ νέου την Δευτέρα την Τρόικα.  

Στο «σκληρό πόκερ» που αναμένεται να παιχτεί ανάμεσα στις δύο πλευρές, η κυβέρνηση έχει στα χέρια της το ισχυρό χαρτί του πρωτογενούς πλεονάσματος, με το οποίο ελπιζει ότι θα πείσει τους ελεγκτές να κάνυον πίσω στις υπερβολικές απαιτήσεις τους.

Από την άλλη, βέβαια, η ελληνική πλευρά δεν έχει προχωρήσει ούτε μια από τις μεταρρυθμίσεις που «καίνε». Ανοιχτά παραμένουν τα θέματα των φαρμάκων, του γάλακτος και των βιβλίων, καθώς δεν έχουν έρθει σε συμφωνία τα συναρμόδια υπουργεία Ανάπτυξης, Αγροτικής Ανάπτυξης, Υγείας και Πολιτισμού.
Κλείσιμο

Ο πρωθυπουργός, κ. Αντώνης Σαμαράς, έχει δώσει εντολή εδώ και εβδομάδες στους αρμόδιους υπουργούς να βρουν κοινές θέσεις ώστε να παρουσιαστούν πανέτοιμοι στη μάχη με την Τρόικα, έχοντας να επιδείξουν πρόοδο στια απαιτήσεις της.

Κάτι τέτοιο δεν κατέστη εφικτό τελικά και η κυβέρνηση εκτός από το πρωτογενές πλεόνασμα θα επικαλεστεί την προώθηση του 80% των μεταρρυθμίσεων που προτείνει ο ΟΟΣΑ.

Παρόλα αυτά, οι τελευταίες δηλώσεις ευρωπαίων αξιωματούχων που στέκονται στις καθυστερήσεις που παρουσιάζει η ελληνική πλευρά στην τελική συμφωνία με την Τρόικα δείχνει ότι οι πιέσεις από την άλλη πλευρά θα είναι ασφυκτική.

Η Τρόικα θα έχει συναντήσεις αύριο, Δευτέρα, το πρωί με τον κ. Γιάννη Στουρνάρα στο υπουργείο Οικονομικών, ενώ το απόγευμα αναμένεται να συναντηθούν με τον υπουργό Ανάπτυξης. κ. Κωστή Χατζηδάκη. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης