Συμεών Παληός: Οι ελληνικές ναυτιλιακές με έδρα στο Δέλτα Φαλήρου ελέγχουν σχεδόν 900 πλοία

Συμεών Παληός: Οι ελληνικές ναυτιλιακές με έδρα στο Δέλτα Φαλήρου ελέγχουν σχεδόν 900 πλοία

Όλα όσα είπε ο Έλληνας πλοιοκτήτης για παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της ελληνικής ναυτιλίας μιλώντας στα εγκαίνια της έκθεσης «Ερχόμεθα προς την Θάλασσαν – 90 χρόνια δράσης του περιοδικού Ναυτικά Χρονικά»

palhos
«Μόνο στο Δέλτα του Φαλήρου, οι ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες που έχουν έδρα εκεί ελέγχουν σχεδόν 900 πλοία». Με αυτές τις λίγες λέξεις, απλά και λιτά, ο Συμεών Παληός περιέγραψε τη δύναμη της Ελληνικής Ναυτιλίας που παραμένει παγκόσμια δύναμη.

Ο πρόεδρος και ιδρυτής του ναυτιλιακού ομίλου Diana και αντιπρόεδρος του Ιδρύματος «Μαρία Τσάκος» μίλησε την περασμένη Τρίτη στα εγκαίνια της έκθεσης «Ερχόμεθα προς την Θάλασσαν – 90 χρόνια δράσης του περιοδικού Ναυτικά Χρονικά» που φιλοξενείται στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος Μαρία στη Χίο. Η σύνθεση του ακροατηρίου ήταν από νέους και νέες που θέλουν εργαστούν στη ναυτιλιακή βιομηχανία είτε στα πλοία είτε στα γραφεία.

Έκανε αναφορά στην ιστορική διαδρομή της ελληνικής ναυτιλίας. «Στις αρχές του 20ου αιώνα μαζεύονταν για παράδειγμα πέντε συγγενείς, ένωναν τις δυνάμεις του και αγόραζαν προς εκμετάλλευση, ένα πλοίο» είπε χαρακτηριστικά περιγράφοντας την αρχή της δημιουργίας του ελληνικού ναυτιλιακού θαύματος.

Ακολούθησε η καταστροφή του ελληνικού εμπορικού στόλου στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου τα πλοία του οποίου συμμετείχαν σε νηοπομπές από τα γερμανικά υποβρύχια. Σαν το Φοίνικα οι Έλληνες αναδύθηκαν από τις στάχτες τους με την αγορά των «100 συν 10 Λίμπερτι», όπως επεσήμανε ο Συμεών Παληός που απέκτησαν με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου και τα οποία έδωσαν το έναυσμα για να μεγαλουργήσει και πάλι η ελληνική ναυτιλία.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα

«Εκρηκτικό» κλίμα στα ελληνοτουρκικά με την απόφαση Kογκρέσου για F-16 και το διάβημα της Λιβύης

Βίντεο: Χελώνα παλεύει με καρχαρία μεσοπέλαγα και τον νικάει

Σοκαριστικό βίντεο: 28χρονη πέθανε ξαφνικά ενώ έκανε γυμναστική
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης