Ο οίκος Scope επιβεβαίωσε το BB+ για την Ελλάδα - Αναβάθμισε σε θετικό το outlook

Ο οίκος Scope επιβεβαίωσε το BB+ για την Ελλάδα - Αναβάθμισε σε θετικό το outlook

Ο γερμανικός οίκος επικαλείται, μεταξύ άλλων, την ισχυρότερη από την αναμενόμενη τροχιά μείωσης του δημόσιου χρέους και την πραγματική οικονομική ανάπτυξη πάνω από το δυναμικό

oikonomia_newmoney
Σε αναβάθμιση των προοπτικών (outlook), σε θετικές από ουδέτερες, για την Ελλάδα προχώρησε o γερμανικός οίκος αξιολόγησης Scope, διατηρώντας σε ΒΒ+ την αξιολόγηση μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας.

Ο οίκος επικαλείται την ενίσχυση της ευρωπαϊκής στήριξης προς την Ελλάδα, η οποία αντανακλά τις αλλαγές που έχουν επέλθει μετά την κρίση της πανδημίας του κορωνοϊού στη στήριξη των ευάλωτων κρατών – μελών της ευρωζώνης από παρεμβάσεις νομισματικής και δημοσιονομικής πολιτικής.

Αυτό αντικατοπτρίζει, από το 2020, καινοτομίες της ΕΚΤ με το πρόγραμμα αγορών ομόλογων και χαλάρωση των κανόνων που το συνόδευαν, ώστε να αποδεχθεί τα ελληνικά ομόλογα παρόλο που ο δανειστής δεν διέθετε επενδυτική βαθμίδα. Η εν λόγω στήριξη από το Ευρωσύστημα ενισχύθηκε περαιτέρω το τρέχον έτος.

Παράλληλα, επικαλείται την ισχυρότερη από την αναμενόμενη τροχιά μείωσης του δημόσιου χρέους, με βάση τον υψηλό πληθωρισμό, την πραγματική οικονομική ανάπτυξη πάνω από το δυναμικό, το χαμηλό μέσο κόστος επιτοκίων του χαρτοφυλακίου χρέους που επικρατεί και την προσδοκία πρωτογενών δημοσιονομικών πλεονασμάτων έως το έτος 2023.

Ο οίκος αξιολόγησης αναφέρεται επίσης στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που περιόρισαν ουσιαστικά τους δείκτες των υψηλών μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs) και ουσιαστικά ενίσχυσαν τη σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος.

newmoney.gr



Ειδήσεις σήμερα:

Πετρέλαιο: Η ΕΕ ενέκρινε το πλαφόν στα 60 δολάρια ανά βαρέλι - Σφίγγει ο κλοιός για τη Μόσχα

Κιβωτός του Κόσμου: Οι πρώτες εικόνες της πρεσβυτέρας μετά τις καταγγελίες - «Ρε άντε φύγετε από εδώ», δείτε βίντεο

Balenciaga: Ο Γεωργιανός διευθυντής ζητά συγγνώμη για τα σαδομαζοχιστικά αρκουδάκια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης