Πατέλης: Τρεις τράπεζες του City συζητούν να έρθουν Ελλάδα

Πατέλης: Τρεις τράπεζες του City συζητούν να έρθουν Ελλάδα

Η Αθήνα να διεκδικεί μέρος της «πίτας» από τις επιχειρήσεις που επιδιώκουν να διαφοροποιήσουν τη γεωγραφική περιουσία τους εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου

patelis
Η κυβέρνηση βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με τρεις τράπεζες του City του Λονδίνου, οι οποίες θα ήθελαν να μεταφέρουν δραστηριότητες τους στην Ελλάδα εν όψει του Brexit, αποκάλυψε σε συνέντευξή του στο Bloomberg ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης.



Όπως σημείωσε ο κ. Πατέλης, με τη μεταβατική περίοδο του Brexit να λήγει στο τέλος του χρόνου, τράπεζες και άλλες εταιρείες που προσφέρουν υπηρεσίες επιδιώκουν να διαφοροποιήσουν τη γεωγραφική περιουσία τους εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου και η Αθήνα να διεκδικεί μέρος αυτής της «πίτας».
 
Ο κ. Πατέλης αναφέρθηκε στη μεγάλη επένδυση της Microsoft, καθώς και στο γεγονός ότι η Moody’s την επικαλέστηκε ως έναν από τους λόγους που την οδήγησαν στην πρόσφατη αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας. Και τόνισε ότι η Αθήνα θέλει να προσελκύσει και άλλες επενδύσεις.

Κλείσιμο
Επίσης αναφέρθηκε στην επένδυση της Microsoft, καθώς και στο γεγονός ότι η Moody’s την επικαλέστηκε στην πρόσφατη αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας, τονίζοντας ότι η χώρα μας θέλει να προσελκύσει και άλλες επενδύσεις.

Μεταξύ των κινήσεων που κάνει προς την κατεύθυνση αυτή είναι και η προσφορά φορολογικών κινήτρων, όπως το καθεστώς που εξασφαλίζει αφορολόγητο για το 50% του εισοδήματός τους για τους ξένους που θα μεταφέρουν την φορολογική τους έδρα στην Ελλάδα.

Ειδήσεις σήμερα:

Ντιέγκο Μαραντόνα: Η «Κόλαση» των εθισμών του «Θεού του ποδοσφαίρου»

Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος: «Μη φοβού, μόνο πίστευε» το μήνυμά του από τη ΜΕΘ του «Ευαγγελισμού»

Χόλιγουντ: Η ομοφοβία, οι σεξουαλικές εξομολογήσεις και τα ερωτικά μυστικά των... απόλυτων αρσενικών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης