Μουσείο Botero: Περιηγηθείτε διαδικτυακά στο διάσημο μουσείο της Κολομβίας

Μουσείο Botero: Περιηγηθείτε διαδικτυακά στο διάσημο μουσείο της Κολομβίας

Το μουσείο φιλοξενεί μία συλλογή 208 έργων τέχνης του Φερνάντο Μποτερό και άλλων διεθνών καλλιτεχνών 

botero_museumm
Το μουσείο Μποτέρο, που βρίσκεται στην Μπογκοτά της Κολομβίας, ανοίγει τις πόρτες του για μία ψηφιακή περιήγηση του κοινού στους χώρους του. Μέσω της Google Arts & Culture, δίνεται η δυνατότητα σε όσους θέλουν να το επισκεφτούν, να θαυμάσουν ολόκληρη τη συλλογή με τα έργα τέχνης του μουσείου.

fernando_botero


Στο μουσείο Μποτέρο φιλοξενούνται  208 έργα τέχνης, όλα όσα δώρισε ο Φερνάντο Μποτέρο το 2000 στην Banco de la República. Ο ίδιος ήταν ο δημιουργός των 123 εκ των έργων, ενώ τα υπόλοιπα 85 ήταν δημιουργήματα γνωστών διεθνών καλλιτεχνών, που κατείχε στην ιδιωτική του συλλογή. Με αυτές τις προσθήκες ιδρύθηκε το μουσείο Μποτέρο. Το σπίτι, που μέχρι το 1955 φιλοξενούσε το έργο του αρχιεπίσκοπου ανακαινίστηκε και προσαρμόστηκε από την Banco de la República, προκειμένου να μετατραπεί σε μουσείο, υπό τις οδηγίες του Φερνάντο Μποτέρο.

botero


Κλείσιμο
Όταν πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του μουσείου, ο καλλιτέχνης δήλωσε: «Είναι τιμή μου, που αυτά τα έργα τέχνης ανήκουν στην πολιτιστική κληρονομιά της Κολομβίας σήμερα. Γνωρίζουμε ότι οι μαθητές και οι μαθήτριες που επισκέπτονται το μουσείο έρχονται σε επαφή με τα πιο σημαντικά καλλιτεχνικά κομμάτια της εποχής μας, τα οποία μάς προσφέρουν τη δυνατότητα να συλλογιστούμε και να αντικρίσουμε έργα τέχνης από μεγάλους δασκάλους. Ακόμα, οι λάτρεις της ζωγραφικής και της γλυπτικής μπορούν να επισκεφθούν αυτό το ειρηνικό μέρος της ειρήνης, περπατώντας ήσυχα στις αίθουσες, επιτρέποντας έτσι στον εαυτό τους να ταξιδέψουν με καράβι τη σύγχρονη αισθητική.»

botero_fer


Το μουσείο την περίοδο της λειτουργίας του συγκέντρωνε καθημερινά χιλιάδες επισκέπτες, οι οποίοι είτε ήθελαν να θαυμάσουν τα έργα τέχνης, είτε να συμμετάσχουν στα εκπαιδευτικά προγράμματα και στις δραστηριότητες, που προσφέρει.

Περιηγηθείτε στο μουσείο, πατώντας εδώ.








Ειδήσεις σήμερα: 

ΑΣΕΠ: Τα τελικά αποτελέσματα για προσλήψεις στην Τράπεζα της Ελλάδος (προκήρυξη 1Γ/2019)

Πρίγκιπας Φίλιππος προς Νταϊάνα: «Δεν μπορώ να φανταστώ κάποιος που έχει τα λογικά του να σε αφήνει για την Καμίλα»

Δημήτρης Λιγνάδης: Καθηλώνει με τα όσα αποκαλύπτει ο πρώτος μηνυτής
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης