Κορωνοϊός – Αίγυπτος: Αναβολή στα εγκαίνια του Αρχαιολογικού Μουσείου στην Γκίζα
Κορωνοϊός: Η Αίγυπτος αλλάζει τις ημερομηνίες μεγάλων έργων λόγω της πανδημίας – Τα εγκαίνια της νέας διοικητικής πρωτεύουσας και του Μεγάλου Αρχαιολογικού Μουσείου θα γίνουν το 2021
Τις ημερομηνίες μεγάλων εθνικών έργων της Αιγύπτου αλλάζει ο κορωνοϊός. Λόγω της παγκόσμιας πανδημίας με τον COVID-19, ο Αιγύπτιος Πρόεδρος,Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, αποφάσισε να αναβάλλει τα εγκαίνια της νέας διοικητικής πρωτεύουσας και του Μεγάλου Αρχαιολογικού Μουσείου, για το 2021, από το 2020 που ήταν προγραμματισμένα.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αιγυπτιακής Προεδρίας, πρέσβη Μπάσαμ Ράντι, αυτή η απόφαση οριστικοποιήθηκε μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό της χώρας, Μουστάφα Μαντμπούλι και τον υπουργό Οικισμού, Άσεμ Ελ Γκαζάρ.
Ο εκπρόσωπος της αιγυπτιακής Προεδρίας δήλωσε ότι ο υπουργός Οικισμού τόνισε την ανάγκη να εξασφαλιστεί η συνέχιση των εργασιών στα εργοτάξια, αλλά διατηρώντας ταυτόχρονα την ασφάλεια των εργαζομένων.
Ο Αιγύπτιος Πρόεδρος ζήτησε την τήρηση όλων των προληπτικών μέτρων στα εργοτάξια για τη διατήρηση της ασφάλειας των εργαζομένων και την παροχή των αναγκαίων ιατρικών υπηρεσιών, όπου χρειαστεί.
Από τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας έως τα ομαδικά αθλήματα και τις δράσεις ευεξίας, η αθλητική κοινότητα της Motor Oil μεγαλώνει χρόνο με τον χρόνο, ενισχύοντας τους δεσμούς μεταξύ των ανθρώπων της και στηρίζοντας παράλληλα έναν σημαντικό σκοπό
Ο επίλογος του φετινού Plastic Free Greece γράφτηκε δυναμικά το τριήμερο 23 - 25 Σεπτεμβρίου με τέσσερις καθαρισμούς στο 3ο μεγαλύτερο νησί της χώρας, που το ανακούφισαν σημαντική από την ανθρωπογενή ρύπανση.