Μενδώνη: Τι αποκαλύπτει για το ψηφιδωτό της Αμφίπολης

Μενδώνη: Τι αποκαλύπτει για το ψηφιδωτό της Αμφίπολης

Δίπλα στο γενειοφόρο θα μπορούσε να υπάρχει ακόμα ένα πρόσωπο το οποίο θα μαρτυρά ποιος έχει ταφεί στο μνημείο

Μενδώνη: Τι αποκαλύπτει για το ψηφιδωτό της Αμφίπολης
Την πεποίθηση πως ίσως δίπλα στο γενειοφόρο άνδρα, που απεικονίζεται στο ψηφιδωτό που αποκαλύφθηκε προ ημερών στο ταφικό μνημείο της Αφίπολης, βρίσκεται ακόμα μία μορφή που θα μπορούσε να μαρτυρήσει σε ποιον ανήκει ο τάφος, εξέφρασε η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού κυρία Λίνα Μενδώνη, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Σκάι.

Η ίδια τόνισε: «Είναι γνωστό πως στο συγκεκριμένο Λόφο, στο Λόφο Καστά, έχουν βρεθεί ταφές και τα παλαιότερα χρόνια, άρα γνωρίζουμε πως βρισκόμαστε στο χώρο ενός αρχαίου νεκροταφείου»

Σχετικά με το πότε θα ολοκληρωθούν οι ανασκαφικές εργασίες, η ίδια είπε πως δεν το γνωρίζει, ωστόσο, «το μνημείο αποκαλύπτεται με γοργούς ρυθμούς» όπως είπε χαρακτηριστικά η κυρία Μενδώνη, ενώ δεν δίστασε να υπενθυμίσει πως «πρόκειται για μία ανασκαφή που θα συζητηθεί για πάρα πολλά χρόνια και αναμένεται να απασχολήσει μεγάλο μέρος της επιστημονικής κοινότητας».

Κλείσιμο
Η κυρία Μενδώνη, σε ερώτηση για το ποιος μπορεί να έχει ταφεί στην Αμφίπολη, δήλωσε πως «είναι νωρίς ακόμα και δεν θέλω να κάνω υποθέσεις, ωστόσο μπήκα στον πειρασμό να πω ότι μία ενδεχόμενη αναπαράσταση της αρπαγής της Περσεφόνης, παραμέμπει σε μακεδονικό τύμβο. Βέβαια, όλα αυτά είναι υποθεσεις και εμείς πρέπει να μένουμε στα δεδομένα».

Δεν είναι σαφές αν υπάρχει και άλλη αίθουσα, όπως διευκρίνισε η γγ του ΥΠΠΟ, ενώ φαίνεται στο ψηφιδωτό να υπάρχουν δεξιά και αριστερά τμήματα που δεν έχουν ανασκαφεί διότι εκεί πατούν τα υποστυλώματα. Ωστόσο, θα μπορούσε να υπάρχει δίπλα στο γενειοφόρο ακόμα ένα πρόσωπο, το οποίο θα μαρτυρά ποιος τελικά είναι ο "ένοικος" του τάφου».

Όσον αφορά στην προβολή της Ελλάδας στα διεθνή Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, η κυρία Μενδώνη υποστήριξε: «Με τις αποκαλύψεις της Αμφίπολης αλλάζει η εικόνα της Ελλάδας προς τα έξω και είναι πάρα πολύ σημαντικό η Ελλάδα να απασχολεί τον Τύπο για τον πολιτισμό της».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης