Μαλάλα: Είναι τιμή μου να είμαι ο νεότερος νικητής του Νόμπελ στην Ιστορία

Μαλάλα: Είναι τιμή μου να είμαι ο νεότερος νικητής του Νόμπελ στην Ιστορία

Το βραβείο Νόμπελ θα «ενισχύσει το θάρρος της Μαλάλα και θα ενισχύσει την ικανότητά της να εργαστεί για τη σωστή εκπαίδευση των κοριτσιών» σύμφωνα με τον πατέρα της

Μαλάλα: Είναι τιμή μου να είμαι ο νεότερος νικητής του Νόμπελ στην Ιστορία
«Είμαι υπερήφανη που κέρδισα το Βραβείο Νόμπελ, κυρίως επειδή είμαι το νεαρότερο άτομο στην Ιστορία», δήλωσε η Μαλάλα Γιουσαφζάι, λίγες ώρες αφού ανακοινώθηκε ότι κέρδισε το Νόμπελ Ειρήνης 2014.

«Αυτό το βραβείο ανήκει σε όλα τα παιδιά που δεν έχουν φωνή» είπε η ίδια κατά την παραλαβή του βραβείου και πρόσθεσε: «Είχα δύο επιλογές: Να μην μιλήσω και να περιμένω να με σκοτώσουν ή να μιλήσω και να περιμένω να με σκοτώσουν. Επέλεξα το δεύτερο».

«Θα πρέπει να αντιμετωπίζει ο καθένας από εμάς τον άλλο ως ανθρώπινο ον και να δείχνουμε σεβασμό ο ένας στον άλλο» είπε η 17χρονη Μαλάλα Γιουσαφζάι, ενώ συμπλήρωσε: «Αυτό το Νόμπελ είναι ένα μήυνυμα αγάπης».

Κλείσιμο
Ο πατέρας της, Ζιαουντίν Γιουσαφζάι, δήλωσε στο Associated Press ότι το βραβείο Νόμπελ θα «ενισχύσει το θάρρος της Μαλάλα και θα ενισχύσει την ικανότητά της να εργαστεί για τη σωστή εκπαίδευση των κοριτσιών».

Το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης 2014 κέρδισαν από κοινού σήμερα η έφηβη Πακιστανή Μαλάλα Γιουσαφζάι και ο Ινδός Κάιλας Σατιάρτι «για τη μάχη τους κατά της καταπίεσης των παιδιών και των νέων και υπέρ του δικαιώματος όλων των παιδιών στην εκπαίδευση».



Η απονομή του βραβείου, το οποίο συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 1,1 εκατ. δολαρίων, θα γίνει στο Όσλο στις 10 Δεκεμβρίου, επέτειο του θανάτου του σουηδού βιομηχάνου Άλφρεντ Νόμπελ, ο οποίος θέσπισε το βραβείο το 1895 με τη διαθήκη του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης