Luke Evans: Ο σέξι Δράκουλας εξομολογείται "Δαγκώνω μόνο στον έρωτα!"

Luke Evans: Ο σέξι Δράκουλας εξομολογείται "Δαγκώνω μόνο στον έρωτα!"

Ο Ουαλλός ηθοποιός στον πρώτο μεγάλο ρόλο της ζωής του στο πολυαναμενόμενο Dracula:Untold μιλάει αποκλειστικά στο "Θέμα People" για τον μύθο του Δράκουλα των Καρπαθίων. Ο Λουκ Έβανς δίνει νέα διάσταση στον θρυλικό βρυκόλακα καθώς στην ταινία δεν είναι μόνο αιμοδιψής αλλά και επικίνδυνα σαγηνευτικός!  

Luke Evans: Ο σέξι Δράκουλας εξομολογείται "Δαγκώνω μόνο στον έρωτα!"


Σχεδόν έναν αιώνα μετά την πρώτη κινηματογραφική εμφάνιση του Δράκουλα (το 1931), το στούντιο που μας «πρωτοσύστησε» το είδος του τρόμου, η Universal Pictures, έρχεται να μας αφηγηθεί την αυθεντική ιστορία του Βλαντ ΙΙΙ του Παλουκωτή, του ανθρώπου που έμελλε να μείνει στην Ιστορία όχι τόσο επειδή «παλούκωνε» τους εχθρούς του, αλλά, κυρίως, επειδή μεταμορφώθηκε, για να σώσει την οικογένειά του, στο πλέον πανίσχυρο πλάσμα της νύχτας. Μια επική περιπέτεια δράσης με πρωταγωνιστή τον Λουκ Έβανς που αποκαλύπτει την αληθινή ιστορία πίσω από το θρύλο του αιμοδιψή Πρίγκιπα της Τρανσυλβανίας. Η αλήθεια είναι ότι από την εποχή που εκδόθηκε το βιβλίο «Dracula» από τον Μπραμ Στόκερ το 1897 ο ήρωας αυτός έχει «στοιχειώσει» την κινηματογραφική κουλτούρα. Παρόλα αυτά, και μετά από πολλές απόπειρες στη μεγάλη οθόνη, ποτέ δεν έχουμε απολαύσει κινηματογραφικά μια κατατοπιστική αφήγηση για τον διαβόητο βρυκόλακα ο οποίος όντως υπήρξε ιστορικά -ως Βλαντ ΙΙΙ ο Παλουκωτής- και προκαλούσε ανάλογο με τους θρυλικούς αιμοδιψείς βρικόλακες τρόμο στον κόσμο λόγω της αγριότητάς του και των μεθόδων που χρησιμοποιούσε στον αφανισμό των εχθρών του. Για πρώτη φορά, μεγάλο μέρος της ιστορικής αλήθειας, αποκαλύπτεται και αποκαθίσταται σε μία εμπορική κινηματογραφική ταινία: Το πολυαναμενόμενο Dracula:Untold! 
Για το ρόλο του στοργικού πατέρα και συζύγου, αλλά συνάμα και ατρόμητου πολεμιστή (και πάνω απ' όλα για το ρόλο του Δράκουλα) επιλέχτηκε μετά από σκληρό κάστινγκ ο Λουκ Έβανς! Ο ταλαντούχος ηθοποιός γεννήθηκε το 1979 στην Ουαλία και σπούδασε στο London Studio Centre.Τον πρώτο του βασικό κινηματογραφικό ρόλο τον πήρε στην ταινία Clash of the Titans.Τελευταία τον είδαμε στις ταινίες  The Three Musketeers, Immortals, The Raven, Fast and Furious 6. 
Η νέα κινηματογραφική ιστορία του Δράκουλα έχει τον τίτλο Untold , δηλαδή δεν έχει ειπωθεί ποτέ. Και αυτό διότι αντίθετα με τις προηγούμενες ταινίες του είδους, ο κεντρικός ήρωας δεν παρουσιάζεται ως τέρας, όπως ο τρομαχτικός Κρίστοφερ Λι, αλλά ως ένας γοητευτικός, γενναίος άντρας που αναγκάζεται να πουλήσει την ψυχή του στο διάολο  προκειμένου να σώσει τον λαό του από τους επεκτατικούς Τούρκους.  Για τη σκηνοθεσία αυτής της φιλόδοξης επικής περιπέτειας οι παραγωγοί ήθελαν κάποιον που θα τολμούσε μια ριζοσπαστική προσέγγιση του θρύλου ώστε να αποκαλυφθεί το ανθρώπινο πρόσωπο πίσω από τη μυθολογία. Ο σκηνοθέτης Γκάρι Σορ  εντυπωσιάστηκε από το σενάριο που κατόρθωνε να συνδυάζει την ιστορία του Παλουκωτή με την πρωτότυπη ιστορία του Μπαρ Στόκερ. Έτσι υιοθέτησε ως πυρήνα της ταινίας την ανθρώπινα συγκινητική σχέση πατέρα-γιου και τον αγώνα ενός ανθρώπου να σώσει την οικογένειά του. Έναν ρόλο που ενσαρκώνει άψογα ο Λουκ Έβανς! 

Κλείσιμο


Ο Δράκουλας είναι ο πρώτος σου μεγάλος ρόλος στη μεγάλη οθόνη, πώς αισθάνεσαι για αυτό; 
Περίφημα! Αν μου το έλεγες λίγα χρόνια πριν θα γέλαγα. Η αληθεια είναι όμως ότι δεν είναι ο Δράκουλας που έχουμε συνηθίσει από τις παλιότερες ταινίες. Αν δεις τον Δράκουλα ως αρχετυπικό χαρακτήρα είναι ένας αντιήρωας στον οποίο επενδύεις και τον οποίο αγαπάς κατά τη διάρκεια της ταινίας, αλλά βλέπεις πως καλείται να πάρει κάποιες δύσκολες αποφάσεις, εξαιτίας των οποίων καταλήγει να μείνει μόνος του. Είναι ένας ήρωας που λογικά δε θα έπρεπε να αγαπάς καθώς είναι πολύ σκληρός και άγριος και προβαίνει σε αδίστακτους φόνους, αλλά δεν μπορείς παρά να του δείξεις τον δέοντα σεβασμό. Δεν θέλει να σκοτώσει, αναγκάζεται να το κάνει για να σώσει τον λαό και την οικογενειά του από τον εχθρό.

Μοιάζει αρκετά απαιτητική η ερμηνεία σου ιδιαίτερα σε ότι αφορά την φυσική κατάσταση! 

Πράγματι είναι! Προετοιμαζόμουν για τον ρόλο ακόμα και τρεις μήνες προτού ξεκινήσουν τα γυρίσματα κάνοντας πολλά βάρη, πάρα πολλά βάρη. Πολύ τρέξιμο. Πολεμικές τέχνες. Δούλευα για αυτον τον ρόλο ενω έκανα διαφορετικές ταινίες. Έγερση το πρωί στις 5 για γυμναστική , πρωινό και γυρίσματα. Το βράδι μετά το τέλος των γυρισμάτων έκανα και δεύτερη προπόνηση. Τα γυρίσματα ήταν επίσης πολύωρα και απαιτητικά. Εξαντλητικά και εξουθενωτικά. Μετά από αυτή την ταινία αποφάσισα να μείνω 6 μήνες εκτός γυρισμάτων , να μην κάνω δηλαδή άμεσα νέα ταινία. Επίσης στερήθηκα πολύ το φαγητό. Πολύ όμως. Έτρωγα τα πάντα ζυγισμένα. Ταυτόχρονα ήταν και ψυχική η προετοιμασία για τον ρόλο διότι ήθελα να δώσω κάτι διαφορετικό. 'Ηθελα να τρομάξω το κοινό αλλά ταυτόχρονα και να γοητεύσω με τις αρετές που διατήρησε το τέρας παρά την μετάλλαξή του. 

Με τα πρόσθετα δόντια του βρυκόλακα πώς τα πήγες; 
Αυτό ήταν το πιο εύκολο κομμάτι της μεταμφίεσης. Τα κοφτερά δόντια μπαίνουν πανεύκολα αλλά επειδή είναι πορσελάνινα είναι πολύ κοφτερά. Πραγματικά έπρεπε να προσέξω πολύ στο γύρισμα γιατί αν ακουμπούσα έναν λαιμό θα τον ξέσκιζα. Ήταν επικίνδυνο γιατί έπρεπε να δείχνω ότι πραγματικά δαγκώνω! Εγώ δαγκώνω όμως μόνο στον έρωτα, πουθενά αλλού (γέλια). 
Έχεις δηλώσει ότι τα φιλμ για βρυκόλακες δεν είναι το καλύτερό σου. Εννοούσες τα φιλμ του Λυκόφωτος ή τα Vampire diaries;
 Εννοούσα όλα αυτά που έγιναν τόσο της μόδας και αποδείχθηκαν μαγνήτης για το μποξ οφις σε παγκόσμιο επίπεδο. Αν οι φαν του είδους περιμένουν να δουν κάτι ανάλογο, θα εκπλαγούν. Διότι ο Δράκουλας που παίζω εγώ δεν είναι ένας σέξι βρυκόλακας αλλά μια ιστορική φιγούρα που πάλεψε για κάποια ιδανικά και αναγκάστηκε να γίνει τέρας. Ένας άντρας γεμάτος πάθος για να σώσει την οικογένεια και τον λαό του. Στην πραγματικότητα τον πατέρα του Δράκουλα τον έλεγαν Ντρακούλ που σημαίνει δράκος και το όνομά του, του δόθηκε μετά την ένταξή του στο Τάγμα του Δράκου, ένα χριστιανικό στρατιωτικό τάγμα. 

Και πώς κατέληξε να γίνει ο φόβος και ο τρόμος στην Τρανσυλβάνια και η ιστορία να μην έχει καμία σχέση με το Twilight; 
Καθώς βρισκόταν ανάμεσα στη χριστιανική Ευρώπη και στα μουσουλμανικά εδάφη της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, η Τρανσυλβανία και η Βλαχία ήταν συχνά σκηνικό αιματηρών μαχών. Όταν o πατέρας του,  ο Βλαντ II κλήθηκε σε μια διπλωματική συνάντηση το 1442 με το σουλτάνο Μουράτ Β' στην Κωνσταντινούπολη, έφερε τους νεαρούς γιους του Βλαντ ΙΙΙ και Ραντού μαζί του, τους οποίους και άφησε ομήρους του Σουλτάνου. Εκεί παρακολούθησαν τις πρακτικές βασανιστηρίων και εκτελέσεων της Οθωμανικής αυτοκρατορίας και είναι πιθανό εκεί να ήρθε για πρώτη φορά σε επαφή με την βασανιστική πρακτική του «παλουκώματος», για την οποία έμεινε γνωστός στην Ιστορία ως Παλουκωτής. Κάπως έτσι ο ίδιος εμπνεύστηκε και έκανε τα πιο αποτρόπαια εγκλήματα αμέσως μετά την απελεύθερωσή του από τους Τούρκους, στους Τούρκους αλλά και σε όποιον ήταν εναντίον του.

Θα υπάρξει σίκουελ; Στο τέλος κάτι τέτοιο φαίνεται! 
Μπορεί και ναι! Το τέλος είναι έκπληξη δεν το αποκαλύπτουμε έτσι; Σιγουρα το μήνυμα της ταινίας είναι και ο έρωτας! Ότι μπορεί να ζήσει στους αιώνες , των αιώνων...ότι και αν γίνει! 

Πιστεύεις στον έρωτα με την πρώτη ματιά; 
Φυσικά και πιστεύω. Μου έχει συμβεί. Θεωρώ όμως ότι πρέπει να επιθυμείς ο ίδιος να συμβεί. Να έχεις συνειδητοποιήσει ότι λείπει από την ζωή σου και να το αναζητάς. Πολλές φορές δεν μας συμβαίνει γιατί η σκέψη μας δεν είναι συγκεντρωμένη, βρίσκεται μακριά από τον έναν και μοναδικό έρωτα. Θεωρώ όμως ότι οι πιο ευτυχισμένες στιγμές είναι με τον άνθρωπο της ζωής σου. Για εμένα δεν έχει και πολύ μεγάλη σημασία η επιτυχία εάν δεν μπορείς να την χαρείς με το πρόσωπο που αγαπάς. Αν είσαι μόνος και επιτυχημένος γρήγορα θα στράφεις σε άλλα πράγματα για να ικανοποιηθείς όπως πολλαπλές σχέσεις, πάρτυ...καταναλωτισμός. Όλα αυτά δεν είναι καθόλου στον τύπο μου.  

Πώς φαντάζεσαι τον εαυτό σου σε δέκα χρόνια απο τώρα; 

Εάν είμαι τυχερός μπορεί να κάνω ένα ακόμα remake του Δράκουλα, ποιος ξέρει (γέλια); 
 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης