Ο Ελλονοαυστραλός Χρήστος Τσιόλκας έρχεται στην Ελλάδα

Ο Ελλονοαυστραλός Χρήστος Τσιόλκας έρχεται στην Ελλάδα

Για να παρουσιάσει το νέο του βιβλίο «Μπαρακούντα»

Ο Ελλονοαυστραλός Χρήστος Τσιόλκας έρχεται στην Ελλάδα
Ο Ελληνοαυστραλός συγγραφέας του παγκόσμιου μπεστ σέλερ «Το χαστούκι» που έγινε τηλεοπτική σειρά στην Αυστραλία και πρόσφατα -από την σκηνοθέτιδα Λίζα Χολόντεκο (The Kids Are All Right)- στις Η.Π.Α, έρχεται στην Ελλάδα για να παρουσιάσει το νέο του μυθιστόρημα με τίτλο «Μπαρακούντα». Στο νέο του βιβλίο, ο Τσιόλκας ακολουθεί την ιστορία ενός νεαρού κολυμβητή, του Ντάνιελ Κέλι, που έχει το παρατσούκλι Μπαρακούντα. Έχει ελληνικές ρίζες, η μαμά του είναι Ελληνίδα και ο πατέρας του Σκοτσέζος και γνωρίζει πολύ καλά ότι είναι ο δυνατότερος, ο ταχύτερος και ο καλύτερος κολυμβητής. Θέλοντας να ξεφύγει από την δύσκολη ζωή των μεταναστών, αφιερώνεται στο άθλημα με ένα και μόνο σκοπό: να πάρει χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς αγώνες. Γίνεται δεκτός με υποτροφία σε ελιτίστικο ιδιωτικό σχολεί και απαντά σε κάθε πρόκληση με τη βία.

«Ηταν σαν να έβγαζα το δεύτερο βιβλίο μου» είπε ο Χρήστος Τσιόλκας σε συνέντευξή του στην «Guardian» για την πίεση που ένιωθε λόγω της τεράστιας επιτυχίας που γνώρισε «Το χαστούκι».
Στο βιβλίο «Το χαστούκι» όπως και στην ομότιτλη τηλεοπτική σειρά, αντικατοπτρίζεται η σύγχρονη οικογένεια της Αυστραλίας με καυστικό τρόπο. Σε μια οικογενειακή γιορτή ένας Έλληνας άντρας χαστουκίζει ένα ξένο παιδί. Το γεγονός αυτό διχάζει τους παρευρισκόμενους, που άλλοι βρίσκουν ελαφρυντικά και άλλοι απαιτούν την παραδειγματική τιμωρία του ενόχου.
Οι απρόβλεπτες συνέπειες του χαστουκιού θα τους αναγκάσει όλους να αναθεωρήσουν την ίδια τους τη ζωή, τις επιθυμίες τις προσδοκίες τους και τα πιστεύω τους.

Ο Χρήστος Τσιόλκας γεννήθηκε το 1965 στη Μελβούρνη, από γονείς Έλληνες μετανάστες. Έχει γράψει τρία ακόμη μυθιστορήματα: Κατά μέτωπο («Οξύ»), που μεταφέρθηκε και στον κινηματογράφο, Ο άνθρωπος του Ιησού («Οξύ») και Νεκρή Ευρώπη («Printa»), που τιμήθηκε το 2006 με το αυστραλέζικο βραβείο λογοτεχνίας Age και το βραβείο Καλύτερου Λογοτεχνικού Έργου της Μελβούρνης. Το προηγούμενό του μυθιστόρημα, Το χαστούκι (2008), τιμήθηκε το 2009 με το βραβείο Καλύτερου Συγγραφέα των χωρών - μελών της Βρετανικής Κοινοπολιτείας και ήταν υποψήφιο για το βραβείο Booker, κάτι που τον απογείωσε συγγραφικά και επέκτεινε τη φήμη του.

Με την ευκαιρία της έκδοσης του νέου του βιβλίου  ο Χρήστος Τσιόλκας θα βρεθεί στην Ελλάδα για μια σειρά δημόσιων εμφανίσεων:
Κλείσιμο

Τρίτη 24 Ιουνίου
20:00 Cheapart, Ανδρέα Μεταξά 25, Εξάρχεια, Αθήνα.

Δύο Αυστραλοί υπήκοοι, ο Χρήστος Τσιόλκας και ο αντισιωνιστής Εβραίος δημοσιογράφος της Guardian Antony Lowenstein, συζητούν για την ιδέα του έθνους.

Πέμπτη 26 Ιουνίου

20:00 Six D.O.G.S, Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι, Αθήνα.
Ο Χρήστος Τσιόλκας συνομιλεί με τον ηθοποιό και συγγραφέα Κωνσταντίνο Τζούμα.

Σάββατο 28 Ιουνίου
20:00 Κήπος, Παλαιών Πατρών Γερμανού 4-16, Πάτρα.
Ο Χρήστος Τσιόλκας συνομιλεί με την δημοσιογράφο και συγγραφέα Αλεξάνδρα Τσόλκα.

Δευτέρα 30 Ιουνίου
20:30 .ES, Φράγκων 2, Θεσσαλονίκη.
Ο Χρήστος Τσιόλκας συνομιλεί με τον αρχισυντάκτη του περιοδικού SOUL Δημήτρη Καραθάνο.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης