Μια ταινία για τον γιατρό των Ναζί Γιόζεφ Μένγκελε

Μια ταινία για τον γιατρό των Ναζί Γιόζεφ Μένγκελε

Μια συγκλονιστική ιστορία για τον Γιόζεφ Μένγκελε, τον επιστήθιο συνεργάτη του Χίτλερ και εμπνευστή των πειραμάτων των στρατοπέδων συγκέντρωσης- Δείτε το trailer

Μια ταινία για τον γιατρό των Ναζί Γιόζεφ Μένγκελε
Μια ταινία που εξιστορεί μια πιθανή εκδοχή μιας από τις πιο σκοτεινές προσωπικότητες του περασμένου αιώνα. 

Ο δεύτερος παγκόσμιος πόλεμος, έχει τελειώσει.  Ο διαβόητος Γερμανός γιατρός Γιόζεφ Μένγκελε, έχει καταφύγει την δεκαετία του  ’60 στη Παταγονία της Αργεντινής. Το τι ακριβώς συνέβη εκεί δεν το γνωρίζει κανείς επακριβώς, αλλά ξέρουμε οτι ο Μένγκελε εργάστηκε σαν κτηνίατρος ενώ ταυτόχρονα συνέχισε τις έρευνες του με μεγάλη μυστικότητα αγοράζοντας αίμα από έγκυες γυναίκες.

Υπάρχει η φήμη ότι κατασκεύασε κούκλες τόσο τέλειες που έμοιαζαν σχεδόν ανθρώπινες, μια φήμη που κατέληξε να γίνει μύθος. Ο Μένγκελε ήταν ένας φανατισμένος επιστήμονας που θεωρούσε τον εαυτό του έναν οραματιστή μπροστά σε μια μοναδική ιστορική ευκαιρία. Η ουσία της ιδεολογίας του ήταν η επίτευξη της γενετικής τελειότητας και η καταστροφή οποιουδήποτε έμπαινε εμπόδιο σε αυτόν τον στόχο. Αυτό το όραμα ήταν συνυφασμένο με την βάση του Ναζιστικού κινήματος και δεν προέκυψε απλώς μέσα στον πόλεμο.

Κλείσιμο
Το περίεργο είναι πως η Αργεντινή δέχτηκε τόσο εύκολα τους Ναζί. Ολόκληρες πόλεις όπως το Μπαριλότσε ήταν φιλικές απέναντι τους. Εκατοντάδες οικογένειες έγιναν συνένοχοι στα εγκλήματα αυτών των ανθρώπων. Ποιες ήταν οι αντιδράσεις των Γερμανικών κοινοτήτων που είχαν εγκατασταθεί στην Αργεντινή πριν το ξέσπασμα του πολέμου και την άνοδο του ναζισμού και τι συνέβη στους εφήβους που ζούσαν εκεί όταν έμαθαν τι είδους τέρατα υπήρχαν ανάμεσα τους; Αυτές οι ερωτήσεις σε συνδυασμό με την σκέψη ότι μια οικογένεια μπορεί να έζησε με έναν από τους μεγαλύτερους εγκληματίες όλων των εποχών, ήταν τα στοιχεία που διαμόρφωσαν το σενάριο της ταινίας.

Στην μικρή πόλη που καταφεύγει ο Μένγκελε, θα συναντήσει μια οικογένεια, που θα τον φιλοξενήσει στην πανσιόν τους.  Η Εύα, ο Έντζο και τα τρία τους παιδιά, θα γίνουν το ιδανικό πειραματόζωο, στα χέρια του καταζητούμενου Γερμανού Γιατρού. Όλοι στην οικογένεια, αγνοώντας την πραγματική του ταυτότητα, του συμπεριφέρονται σαν ένα καλό τους φίλο.
Γοητευμένοι από αυτόν τον χαρισματικό άνδρα, με τους ευγενικούς τρόπους, την επιστημονική του γνώση και φυσικά τα χρήματά του,  ξαφνικά ανακαλύπτουν ότι ζουν με έναν από τους μεγαλύτερους εγκληματίες όλων των εποχών, τον Γιόζεφ Μένγκελε, τον γνωστό από το στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς  και σαν Άγγελο του Θανάτου.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης