Βασίλης Χαραλαμπόπουλος - Γιάννης Τσορτέκης: Πρωταγωνιστές στο ελληνικό «Underground»

Βασίλης Χαραλαμπόπουλος - Γιάννης Τσορτέκης: Πρωταγωνιστές στο ελληνικό «Underground»

Η ιστορία της βραβευμένης ταινίας του Εμίρ Κουστουρίτσα θα ξετυλιχθεί στη σκηνή του θεάτρου «Ακροπόλ»

underground_-_theatro_akropol
Η δημοφιλής, βραβευμένη με Χρυσό Φοίνικα ταινία «Underground» του Εμίρ Κουστουρίτσα, μεταφέρεται στη σκηνή του θεάτρου «Ακροπόλ», υπό την σκηνοθετική καθοδήγηση του Νικίτα Μιλιβόγεβιτς, με τους Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, Γιάννη Τσορτέκη και Αλεξάνδρα Αϊδίνη στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Underground - Θέατρο Ακροπόλ


Η ταινία του Κουστουρίτσα ήταν βασισμένη στο πρωτότυπο θεατρικό έργο «Άνοιξη τον Ιανουάριο» και στo μυθιστόρημα «Μια φορά κι έναν καιρό ήταν μια χώρα» του Ντουσάν Κοβάσεβιτς. Αφηγείται την επική ιστορία δύο φίλων, του Μπλάκι και του Μάρκο, με φόντο την πολιτική αναταραχή και τον πόλεμο στην πρώην Γιουγκοσλαβία.
Κλείσιμο
Υπό την νέα διασκευή και τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Σέρβου σκηνοθέτη Νικίτα Μιλιβόγεβιτς, αναδεικνύεται η ουσία του αριστουργήματος του Κοβάσεβιτς, εμπλουτίζοντάς το παράλληλα με νέες προοπτικές.

Με μια δυναμική θεατρική προσέγγιση, το «Underground» μεταφέρει το κοινό σε έναν κόσμο σουρεαλισμού, σκοτεινού χιούμορ και ειλικρινούς συγκίνησης.

Τους τρεις πρωταγωνιστές πλαισιώνουν ένας πολυμελής θίασος και μία ζωντανή ορχήστρα, υπό τους ήχους των γνώριμων, δυναμικών, βαλκανικών μουσικών του Γκόραν Μπρέγκοβιτς, καθώς και των πρωτότυπων μουσικών συνθέσεων του Άγγελου Τριανταφύλλου. Ένα καλλιτεχνικό σχήμα που ενισχύει έτσι την βαθιά υποβλητική και συνάμα ξεσηκωτική ατμόσφαιρα του έργου, σε έναν μοναδικό εναγκαλισμό με το πνεύμα του παραλογισμού, της τραγωδίας και τελικά της ανθρώπινης ανθεκτικότητας, για να καταφέρει αυτή να αναδυθεί και πάλι στο εκτυφλωτικό φως της Ελπίδας.

Ο Νικίτα Μιλιβόγεβιτς είναι γνώριμος στο ελληνικό κοινό καθώς την τελευταία δεκαετία έχει παρουσιάσει αρκετές ενδιαφέρουσες θεατρικές δουλειές. Σε αυτό το νέο του εγχείρημα θα συνεργαστεί με τον σκηνογράφο Μανόλη Παντελιδάκη, την Ηλένια Δουλαδίρη που ετοιμάζει τα κοστούμια αλλά και τη διάσημη χορογράφο Αμάλια Μπένετ.

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτό είναι το τατουάζ που έχει στο αριστερό του πόδι ο 35χρονος αγνοούμενος Αυστριακός στο Πήλιο

«Γιατί το έκανες αυτό»: «Παγωμάρα» στην κηδεία του αστυνομικού που σκότωσε την πρώην σύζυγό του και αυτοκτόνησε


Ρωσικό Σουκχόι προσπάθησε να καταρρίψει βρετανικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος αλλά... αστόχησε!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης