Εθνικό Θέατρο: Παρουσιάζει στην πειραματική σκηνή του ένα έργο για την απώλεια

Εθνικό Θέατρο: Παρουσιάζει στην πειραματική σκηνή του ένα έργο για την απώλεια

Το «Goodbye, Lindita» φέρει την υπογραφή του Μάριο Μπανούσι

Ethniko_Theatro_-_Goodbye__Lindita
Η απώλεια αποτελεί τον κεντρικό άξονα του έργου του Μάριο Μπανούσι «Goodbye, Lindita» που παρουσιάζει η Πειραματική Σκηνή Νέων Δημιουργών του Εθνικού Θέατρου, από τις 29 Μαρτίου έως τις 9 Απριλίου, στην Πειραιώς 260 - Χώρος Β.

Ο Μάριο Μπανούσι είναι ένας πολυσχιδής νέος καλλιτέχνης που προτείνει ένα προσωπικό, χειροποίητο εικαστικό θεατρικό σύμπαν, εμπνέεται από το παρελθόν των Βαλκανίων, από ταφικά έθιμα και παραδόσεις πολλών χωρών

Η αφήγηση δομείται πάνω σε μια συνειρμική ακολουθία εικόνων που συνδέουν την κατάσταση του πένθους με μια νέα γέννηση. Η παράσταση είναι ένα σύγχρονο παραμύθι, μια παραβολή για τη ζωή μετά τον θάνατο ενός αγαπημένου προσώπου.

Το «Goodbye, Lindita» διηγείται την ιστορία μιας οικογένειας. Μια σειρά από παράδοξα γεγονότα που συμβαίνουν στο σπίτι φέρνουν στην επιφάνεια έναν κόσμο κρυμμένο, φτιαγμένο από όνειρα και εφιάλτες, μια ανάποδη πραγματικότητα με τους δικούς της κανόνες. Τι χρειάζεται να γίνει για να ολοκληρωθεί ο ύστατος αποχαιρετισμός; Πώς μπορεί να συνεχιστεί η ζωή; Τι σημαίνει (αυτός) ο θάνατος;

Στην παράσταση, η οποία προτείνεται για θεατές άνω των 16 ετών παίρνουν μέρος οι ηθοποιοί Χρυσή Βιδαλάκη, Μπάμπης Γαλιατσάτος, Μανταλένα Καραβάτου, Αφροδίτη Κατσαρού, Μάριο Μπανούσι, Ευτυχία Στεφάνου, Άννα Συμεωνίδου και Αλεξάνδρα Χασάνι.

Ημέρες και ώρες παραστάσεων
Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή στις 21:00

Ειδήσεις σήμερα:

Survivor All Star: Η Νικολέτα αποχώρησε, οι Τάκης και Ηλίας αποκλείστηκαν - Δείτε βίντεο

Ο Λαζόπουλος κριτικάρει την επιστροφή Πολάκη - Δείτε βίντεο


Πυρκαγιά σε εστιατόριο στη Νέα Σμύρνη - Ένας τραυματίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης