Πέθανε ο ντράμερ των Πελόμα Μποκιού, Τάκης Μαρινάκης
Ήταν δεξιοτέχνης σολίστ των κρουστών που ξεκίνησε από το συγκρότημα του Βλάση Μπονάτσου και συνεργάστηκε με μεγάλους μουσικούς
Αναστασία Κουκά
Ένας σπουδαίος μουσικός, ο Τάκης Μαρινάκης, ντράμερ και ιδρυτικό μέλος του θρυλικού συγκροτήματος Πελόμα Μποκιού, μαζί με τον Βλάση Μπονάτσο, τον Νίκο Δαπέρη, τον Νίκο Λογοθέτη και τον Γιάννη Κιουρκτσόγλου, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών, έπειτα από μάχη με τον καρκίνο.
Ήταν αδελφός μπασίστα Ηλία Μαρινάκη, ο οποίος συνεργάστηκε επίσης με τους Πελόμα Μποκιού και πέθανε το 2021.
Αν και αυτοδίδακτος στα πρώτα του βήματα, κατάφερε να εξελιχθεί σε δεξιοτέχνη σολίστ των κρουστών και να παίξει σε αξιόλογα συγκροτήματα ροκ και τζαζ μουσικής, όπως το συγκρότημα του Β΄ Προγράμματος της ΕΡΤ με τον Κυριάκο Σφέτσα, ενώ ήταν και ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος κρουστών «Σείστρον».
Ο Τάκης Μαρινάκης ήταν ο πρώτος μουσικός στην Ελλάδα που πήρε δίπλωμα κρουστών από το Ωδείο Αθηνών το 1982, με δάσκαλο τον Ν. Καρατζίνο αλλά και εκείνος που έπαιξε για πρώτη φορά ενώπιον του ελληνικού κοινού έργα όπως το Κοντσέρτο για κρουστά του Α. Ζολιβέ, με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, το Κοντσέρτο για μαρίμπα του Πολ Κρέστον, με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης και το Κοντσέρτο για κρουστά του Σάββα Ζάννα με τη Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ καθώς τη Μικρή νυχτερινή διασκέδαση του Νίκου Σκαλκώτα, σε Α παγκόσμια εκτέλεση.
Κλείσιμο
Οι Πελόμα Μποκιού. Ο Τάκης Μαρινάκης ήταν πρώτος από δεξιά.
Είχε συνεργαστεί με τον Μάνο Χατζιδάκι και την Ορχήστρα των Χρωμάτων που ο ίδιος δημιούργησε, τον Μίκη Θεοδωράκη, τον Σταύρο Ξαρχάκο, τον Γιάννη Μαρκόπουλο και άλλους.
Επιπλέον, διετέλεσε Α΄ κορυφαίος στα τύμπανα στην Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και καθηγητής στο Ωδείο Αθηνών από το 1986.
Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη, 21 Μαρτίου, στις 14:00 στον Ιερό Ναό Παναγίας Παντοβασίλισσας.
To περιβάλλον, η αειφορία και η βιωσιμότητα αποτελούν για τη Lidl Ελλάς διαχρονικές προτεραιότητες και απαρέγκλιτη στρατηγική που συνοδεύει σταθερά την πορεία της, όλα αυτά τα 24 χρόνια που βρίσκεται στη χώρα μας.
Το νέο μη αποσπώμενο καπάκι της εταιρείας Βίκος είναι ένας ακόμη λόγος για να προτιμήσεις τα απολαυστικά αναψυκτικά της, σβήνοντας τη δίψα σου, αλλά και ταυτόχρονα γράφοντας ένα νέο κεφάλαιο στο βιβλίο της βιωσιμότητας.