Εθνικό Θέατρο: Πρεμιέρα για τη νέα παραγωγή της Πειραματικής Σκηνής του

Εθνικό Θέατρο: Πρεμιέρα για τη νέα παραγωγή της Πειραματικής Σκηνής του

Η παράσταση «Δε Φάιναλ Θολούθιον» αποτελεί μια ανατρεπτική σκηνική σύνθεση με χιούμορ και σαρκασμό

De_Finanal_Soluthion_-_Ethniko_Theatro
Επτά σύγχρονοι άνθρωποι σταματούν μπροστά από τις γραμμές του τρένου και επιχειρούν μια επείγουσα ενδοσκόπηση. Καθώς ο επικείμενος θάνατος κάνει ολόκληρη τη ζωή τους να περάσει μπροστά από τα μάτια τους σαν ταινία, εκείνοι καταφέρνουν, για πρώτη φορά, να κάνουν μια αποφασιστική παύση. Να επιστρέψουν πίσω στο παρελθόν τους. Να προσπεράσουν τα βαρετά σημεία και να σταματήσουν στα κομβικά. Τι πήγε λάθος; Πότε; Και γιατί;

Αυτή είναι η πλοκή της νέας παραγωγής της Πειραματικής Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου, με τον σαρκαστικό τίτλο «Δε Φάιναλ Θολούθιον» που θα κάνει πρεμιέρα στις 28 Ιανουαρίου στη σκηνή του θεάτρου «REX».

Πρόκειται για μια ανατρεπτική σκηνική σύνθεση που σκηνοθετεί ο Σωτήρης Ρουμελιώτης, δημιουργός με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη μεταφορά μη θεατρικών έργων στη σκηνή, και βασίζεται στα καυστικά και ιδιοσυγκρασιακά κείμενα των Κωστάκη Ανάν και Suyako. Δύο σύγχρονων συγγραφέων, παρατηρητών της νεοελληνικής πραγματικότητας και των αδιεξόδων της, που πίσω από το κυνικό χιούμορ τους, τη σουρεαλιστική υπερβολή αλλά και το βαθύ αυτοσαρκασμό, κρύβουν μια σπαραχτική τρυφερότητα για την ανθρώπινη ύπαρξη.

Με όχημα τη συλλογική αφήγηση, ταξιδεύουμε στο παρελθόν με απροσδόκητα και διασκεδαστικά φλας-μπακ, εκτροχιαζόμαστε στις απότομες, όλο σαρκασμό καμπές της ζωής και γλιστράμε στα κακοτράχαλα, σκοτεινά σημεία των ματαιώσεων και των απομυθοποιήσεων. Άραγε αναλογιστήκαμε ποτέ τι πραγματικά αξίζει ή μοιάζουμε με ποντίκια που τρέχουν ξέφρενα πάνω στον τροχό, απλώς και μόνο γιατί και η ζωή τρέχει ανεξέλεγκτα;

Κλείσιμο
Στην παράσταση παίζουν οι ηθοποιοί Αλέξανδρος Γιαγκούσης, Ερατώ Καραθανάση, Τάσος Ροδοβίτης, Γκαλ Ρομπίσα, Γιάννης Σαμψαλάκης, Αφροδίτη Σόβολου και Κωνσταντίνος Τριαντακωνσταντής.

Ημέρες και ώρες παραστάσεων
Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή στις 21:00


Ειδήσεις σήμερα:

Νίκαια: «Μαρτύρησε» στα χέρια του συζύγου του η 54χρονη - Για ανθρωποκτονία με δόλο ο φονιάς

Μπλόκο στο «κόμμα Κασιδιάρη» και όποιος θέλει στηρίζει

Νίκος Ξανθόπουλος: Το εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής στο κτήμα της Παιανίας που ήθελε να ταφεί
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης