Θέατρο Τέχνης: Προβάλλει ταινία με πρωταγωνιστές έγκλειστους μαθητές στις φυλακές Αυλώνα

Θέατρο Τέχνης: Προβάλλει ταινία με πρωταγωνιστές έγκλειστους μαθητές στις φυλακές Αυλώνα

Τη σκηνοθεσία υπογράφει η Εύα Νάθενα που δίδαξε και στο θεατρικό εργαστήριο των φυλακών

Fylakes_Avlona
Tην ταινία της Εύας Νάθενα «Αντιγόνη», που γυρίστηκε στις Φυλακές Αυλώνα, προβάλλει το Θέατρο Τέχνης, την Κυριακή 8 Ιανουαρίου, στο Υπόγειο, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Στην ταινία συμμετέχουν αγόρια ηλικίας 18 έως 21 ετών που συμμετείχαν στο εργαστήριο Εικαστικά / Θέατρο, το οποίο δημιούργησε κατά την διάρκεια της χρονιάς που πέρασε η Εύα Νάθενα στο σχολείο των φυλακών.

Τα παιδιά μαθήτευσαν στον θεατρικό λόγο, κάνοντάς τον εικαστική πράξη, κεντώντας τα ίδια τα κουστούμια τους, που στη συνέχεια φόρεσαν και υποδύθηκαν τους ρόλους / ήρωες του έργου Αντιγόνη.

«Η ταινία Αντιγόνη, στηριγμένη πάνω στην εξαιρετική μετάφραση του Νίκου Παναγιωτόπουλου, αποτυπώνει έναν στίχο- στο στόμα της Αντιγόνης- κάνοντάς τον ουσία του έργου και δημιουργώντας σε μένα την ανάγκη, να τον περάσω με όλους τους τρόπους- εικαστικά, δραματουργικά, θεατρικά- στα παιδιά των φυλακών, με τα οποία δουλέψαμε τόσο δημιουργικά» σημειώνει η σκηνοθέτις της ταινίας και προσθέτει με νόημα: «Ο στίχος είναι: «Δεν γεννήθηκα να είμαι ένα με το μίσος. Γεννήθηκα για να ενωθώ με την αγάπη». Αυτό έγινε ο πυρήνας της συνεργασίας μου με αυτά τα παιδιά, μα και ο πυρήνας της ταινίας.»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης