Γιάννης Τσαρούχης: Η εξέλιξη της εικαστικής του διαδρομής μέσα από μία έκθεση

Γιάννης Τσαρούχης: Η εξέλιξη της εικαστικής του διαδρομής μέσα από μία έκθεση

Θα εγκαινιαστεί το Σάββατο  7 Μαΐου

Tsarouxis
Μια επιλογή έργων που μέσα από τα οποία σκιαγραφείται η εξελεγκτική καλλιτεχνική διαδρομή του Γιάννη Τσαρούχη περιλαμβάνει η νέα έκθεση του Ιδρύματος Γιάννη Τσαρούχη( Πλουτάρχου 28, Μαρούσι) που θα ανοίγει τις πύλες της το Σάββατο 7 Μαΐου.
Στόχος της έκθεσης είναι να αντιληφθεί ο επισκέπτης πως η πορεία του κορυφαίου Έλληνα ζωγράφου ήταν συνεχής, παρ’ όλες τις αλλαγές. Όσο προχωρούσε, κρατούσε τα στοιχεία που τον ενδιέφεραν και τα χρησιμοποιούσε στις επόμενες αναζητήσεις του.
«Για να αφήσουμε τις γενικότητες και να πω κάτι το συγκεκριμένο για τη δουλειά μου, θα πρέπει να εξηγήσω ότι: Δύο είναι οι βασικές αναζητήσεις μου, παρ’ όλες τις χίλιες διαφορές που παρουσιάζουν τα έργα μου μεταξύ τους. Η μια αναζήτηση είναι ούτως ειπείν νεοκλασική και προσπαθεί να αφομοιώσει το αρχαίο κλασικό ιδεώδες, όπως το εξέφρασε για όλον τον κόσμο στα νεώτερα χρόνια η Αναγέννηση και το Μπαρόκ.Η άλλη μου τάση είναι να εκφράσω όλες τις αντιρρήσεις μου για το ίδιο το ιδανικό μου, βοηθημένος από μεγάλους αντιρρησίες της εποχής μας, αλλά και από πρότυπα παλιά ελληνικά, που είναι συχνά μαρτυρίες και στηρίγματα των αντιρρήσεων. (Τσαρούχης, Αγαθόν το εξομολογείσθαι, σ.257)» αναφέρει ο ίδιος.
Στο δώμα παρουσιάζονται θεατρικές μακέτες από παραστάσεις που έχουν πραγματοποιηθεί και μια σειρά από ιδανικές παραστάσεις που θα ήθελε να κάνει. Είναι θεατρικές διαδρομές και εκεί βλέπουμε τις επαναστατικές ιδέες που είχε για το θέατρο.
Κλείσιμο
Η έκθεση θα λειτουργεί έως τις 31 Ιουλίου, καθημερινά από τις 10.00 έως τις 22.00.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης