Έλενα Παπαρίζου: Η επανένωση των Antique - Η σουηδική πρόταση, η περιοδεία και το ντουέτο-έκπληξη

Έλενα Παπαρίζου: Η επανένωση των Antique - Η σουηδική πρόταση, η περιοδεία και το ντουέτο-έκπληξη

Τι θα παρουσιάσει μαζί με τον Νίκο Παναγιωτίδη, δύο δεκαετίες μετά τη διάλυση του συγκροτήματος μέσα από το οποίο ξεκίνησε την καριέρα της

Antique_2
Ευχάριστες μουσικές μνήμες από το παρελθόν ξύπνησε χθες η αινιγματική ανακοίνωση που έκανε στα social media η Έλενα Παπαρίζου σχετικά με την επανένωση των Antique, προαναγγέλλοντας πως θα ξαναβρεθεί μαζί με τον Νίκο Παναγιωτίδη, τον άνθρωπο με τον οποίο έκανε τα πρώτα της μουσικά βήματα αλλά και τις πρώτες μεγάλες επιτυχίες της καριέρας της. Αποκορύφωμα της κοινής πορείας τους, βεβαίως, ήταν η συμμετοχή τους, το 2001, στην Eurovision και η κατάκτηση της τρίτης θέσης.


Μπορεί η ίδια να άφησε ένα πέπλο μυστηρίου να καλύπτει το θέμα, γράφοντας στο Instagram μόνο τη λέξη «reunion», χωρίς να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες, το protothema.gr ωστόσο έμαθε και παρουσιάζει το παρασκήνιο αλλά και το σχέδια που περιλαμβάνει η μουσική αυτή επανένωση η οποία έχει ήδη γίνει δεκτή με ενθουσιασμό από το κοινό.

Κλείσιμο
Η νέα συνεργασία της Έλενας Παπαρίζου και του Νίκου Παναγιωτίδη λοιπόν γεννήθηκε μέσα από μία πρόταση που ήρθε από τη Σουηδία, τη χώρα όπου γεννήθηκαν και μεγάλωσαν. Οι δυο τους έχουν συμφωνήσει να πραγματοποιήσουν το καλοκαίρι μια κοινή περιοδεία σε διάφορες πόλεις της Σουηδίας, το κοινό της οποίας τους γνώρισε και τους αγάπησε μαζί. Ωστόσο, δεν υπάρχει προοπτική, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, να διοργανωθεί κάποια κοινή συναυλία τους σε ελληνικό έδαφος.

Παρόλα αυτά το ελληνικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να τούς απολαύσει σε ένα νέο ντουέτο, που μαναμένεται να κυκλοφορήσει τον Απρίλιο, με την Έλενα και τον Νίκο να ενώνουν τις φωνές τους σε ένα τραγούδι – έκπληξη, μια ελληνική επιτυχία της δεκαετίας του '90 η οποία όμως δεν προέρχεται από το δικό τους ρεπερτόριο. Ας μην ξεχνάμε, εξάλλου, πως μέσα από διασκευές αγαπημένων ελληνικών τραγουδιών έγιναν γνωστοί λίγο πριν την έλευση της νέας χιλιετίας.

Antique - Opa Opa

Πέρασαν 23 ολόκληρα χρόνια από τότε που το πανέμορφο κορίτσι με τα μακριά σπασπά μαλλιά και ο νεαρός φίλος και συνεργάτης της εισέβαλαν δυναμικά στα ελληνικά πράγματα με μια διασκευή του ξεσηκωτικού τραγουδιού «Opa Opa» που συνδύαζε την σύγχρονη χορευτική μουσική. Από εκείνη την πρώτη τους εμφάνιση αρκετοί ήταν εκείνοι που διέκριναν το ταλέντο και τη λάμψη που κουβαλούσε η πάντα χαμογελαστή Έλενα. Και δεν είχαν άδικο.

Μόλις δύο χρόνια αργότερα τα δύο αυτά παιδιά που μεγάλωσαν στη Σουηδία αλλά κουβαλούσαν μέσα τους άσβεστη την φλόγα της ελληνικής καταγωγή τους, θα ριχτούν στην αρένα της Eurovision και θα κερδίσουν τις εντυπώσεις. H Έλενα λάμπει μέσα στη λευκή, εξώπλατη ολόσωμη φόρμα της, με το βαθύ ντεκολτέ και μαγνητίζει τα βλέμματα καθώς λικνίζεται στους ρυθμούς του «Die for you» ενώ ο Νίκος Παναγιωτίδης δίνει το ελληνικό χρώμα παίζοντας μπουζούκι. Η τρίτη θέση που κατακτούν ήταν η καλύτερη θέση που είχε πάρει ποτέ η Ελλάδα στην ιστορία του διαγωνισμού, μια επιτυχία που κανείς δεν τολμούσε να προβλέψει.

Antique - (I Would) Die for you

Με την επιστροφή τους στην Αθήνα γεύονται την αγάπη του κόσμου και τη γλύκα της επιτυχίας και συνεχίζουν να ηχογραφούν κομμάτια μαζί για δύο ακόμη χρόνια. Ένα από αυτά, το «Καινούργια αγάπη», αποδεικνύεται προφητικό. Όχι γιατί παρεμβάλλεται κάποιο τρίτο πρόσωπο στη συνεργασία τους αλλά γιατί έχει έρθει η στιγμή η Έλενα να ακολουθήσει πλέον προσωπική μουσική διαδρομή. Μια διαδρομή που θα την οδηγήσει την στην κορυφή της Ευρώπης καθώς θα καταφέρει, με την εντυπωσιακή παρουσίαση του τραγουδιού «Number One», να φέρει για πρώτη φορά την…Κούπα της Eurovision στην Ελλάδα.

Antique - Καινούρια Αγάπη(2001)

Τα χρόνια πέρασαν, οι καλλιτεχνικοί δρόμοι τους χώρισαν, αλλά τα δυο εκείνα παιδιά που ξεκίνησαν μαζί, δειλά – δειλά, να φτιάχνουν τραγούδια και να κάνουν όνειρα, δεν ξέχασαν ποτέ πως το «μαζί» ήταν εκείνο που τούς έδωσε την ευκαιρία να ξεχωρίσουν. Γι’ αυτό και η επανασύνδεση των Antique, δύο ολόκληρες δεκαετίες μετά, αποτελεί ένα «δώρο» τόσο για τους ίδιους όσο για το κοινό που τούς γνώρισε και τούς αγάπησε ως ντουέτο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης