Διαδικτυακή κινηματογραφική πρεμιέρα από τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση

Διαδικτυακή κινηματογραφική πρεμιέρα από τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση

Με μια ταινία του σπουδαίου Αργεντινού σκηνοθέτη Μαριάνο Πενσόττι που γυρίστηκε στην Αθήνα

Mariano_Pensotti_The_Audience_1_jpg

Μια ταινία για τους θεατές μιας θεατρικής παράστασης και την πόλη όπου ζουν, με τη υπογραφή του κορυφαίου Αργεντινού σκηνοθέτη Μαριάνο Πενσόττι παρουσιάζει η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, στις 9 Ιανουαρίου στις 21.00, σε διαδικτυακή πρεμιέρα στο κανάλι της στο YouTube. Στο «The Audience» , όπως είναι ο τίτλο της ταινίας, παρελαύνουν όλες οι γενιές του ελληνικού θεάτρου.

The Audience by Mariano Pensotti | Trailer

Αθήνα 2019. Ο πυρήνας της πόλης, τα Εξάρχεια, με τη ματιά του κορυφαίου Αργεντινού σκηνοθέτη Μαριάνο Πενσόττι. Από τα μεγάλα θεατρικά ταλέντα της Λατινικής Αμερικής και ένας από τους πιο διακεκριμένους πειραματικούς σκηνοθέτες παγκοσμίως, ο Πενσόττι παραδίδει μια ταινία, σε ανάθεση και παραγωγή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, η οποία είναι μέρος ενός εν εξελίξει πρότζεκτ του ίδιου και της ομάδας του (Grupo Marea), με ταινίες για κοινά, καθώς και για τη σχέση τους με το θέατρο. Άλλες φορές πρόκειται απλώς για μια ταινία και άλλοτε πάλι έχει μια ιδιαίτερη σκηνοθετική προσέγγιση.

(Νέος) Κόσμος 2022. Ο κινηματογράφος και το θέατρο συναντιούνται στους υπολογιστές μας σε live premiere, στις 9 Ιανουαρίου στις 21:00, με το The Audience, στο YouTube Channel του Ιδρύματος Ωνάση. Δρόμοι που έχουμε περπατήσει, δισκοπωλεία που έχουμε επισκεφτεί, η χαρακτηριστική λαϊκή της Καλλιδρομίου, μια θεατρική παράσταση, θεατές και παράλληλα πρωταγωνιστές του The Audience. Μια ταινία για τους θεατές μιας θεατρικής παράστασης και την πόλη όπου ζουν. Παράλληλα, μια ταινία για ένα θεατρικό έργο, για το οποίο μαθαίνουμε από τις περιγραφές των πρωταγωνιστών/θεατών. Το κοινό που μπαίνει στο θέατρο να παρακολουθήσει μια παράσταση. Το κοινό που αποχωρεί μετά το τέλος της παράστασης.

Η κάμερα ακολουθεί 11 θεατές και τις ιστορίες τους, δημιουργώντας 11 σύντομα ταινιάκια. Ποιες είναι οι ιστορίες των ανθρώπων που πηγαίνουν να δουν μια θεατρική παράσταση; Πόσο πολύ μεταμορφώνεται η ζωή τους από αυτή την εμπειρία; Σε ποιον βαθμό μεταβάλλεται αυτό που είδαν από τις αναμνήσεις τους; Πώς είναι να γίνεσαι χαρακτήρας στην ίδια σου την πόλη; Ποια είναι η διαδικασία που μεταμορφώνει ένα κοινό σε πρωταγωνιστές;

Ερμηνεύουν οι Περικλής Μουστάκης, Άννα Καλαϊτζίδου, Μαίρη Μηνά, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Παναγιώτης Εξαρχέας, Ιωάννα Κολλιοπούλου, Δημήτρης Ξανθόπουλος, Λευτέρης Γιακουμάκης, Στέργιος Ιωάννου, Ηλέκτρα Νικολούζου, Κίμων Κουρής, Αλεξία Καλτσίκη, Zeynab Mehrzad, Zalvazany Zarifah, Έκτορας Λιάτσος, Γιάννης Μπακάλης, Πηνελόπη Ρίγγα, Ηρώ Μπέζου, Αινείας Τσαμάτης, Άρης Μπαλής, Κώστας Μπερικόπουλος, Tomohiro Watanabe.

Η ταινία θα είναι για διαθέσιμη έως τις 16 Ιανουαρίου στις 21:00

 Δείτε την πρεμιέρα ΕΔΩ 


Ειδήσεις σήμερα:


Στα 47 ευρώ πέφτει η ανώτερη τιμή των PCR test

Φαβορί ο Ντράγκι για την προεδρία της Ιταλικής Δημοκρατίας - Στις 24 Ιανουαρίου αρχίζει η σχετική ψηφοφορία

Nέα μετάλλαξη του κορωνοϊού, πιθανώς από το Καμερούν, εντοπίστηκε στη Γαλλία

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης