«Lemon»: Η επιτυχημένη θεατρική παράσταση πάει Θεσσαλονίκη

«Lemon»: Η επιτυχημένη θεατρική παράσταση πάει Θεσσαλονίκη

Ο σπουδαιότερος πιανίστας του Ωκεανού που έζησε όλη τη ζωή του μέσα σ’ ένα καράβι, έγκλειστος από επιλογή, συναντά όλους εμάς που αφήνουμε τον υποχρεωτικό εγκλεισμό μας πίσω

Lemon_-_parastasi
Μια παράσταση που έχουν παρακολουθήσει περισσότεροι από 10.000 θεατές, τo «Lemon» πηγαίνει στη Θεσσαλονίκη. Θα παρουσιαστεί την Πέμπτη 29 Ιουλίου στο Θέατρο Δάσους στο πλαίσιο της μεγάλης καλοκαιρινής του περιοδείας.
Lemon | Καλοκαιρινή Περιοδεία 2021 (Official Trailer)

 
Η ιστορία του 1900, που παρουσιάζεται με πρωτότυπο τρόπο σε όλη την Ελλάδα από το 2018, φαντάζει συγκλονιστικά επίκαιρη δεδομένης της ιστορικής συγκυρίας της πανδημίας.
Ο σπουδαιότερος πιανίστας του Ωκεανού που έζησε όλη τη ζωή του μέσα σ’ ένα καράβι -έγκλειστος από επιλογή- συναντά όλους εμάς που αφήνουμε τον υποχρεωτικό εγκλεισμό μας πίσω. 
Κλείσιμο
 
Μουσική, κίνηση, χορός, τραγούδι, ενέργεια που ξεχειλίζει πάνω στη σκηνή, χιούμορ που διαδέχεται τη συγκίνηση σε μία χειροποίητη θεατρική πρόταση που φέρνει στην επιφάνεια τις πραγματικές μας ανάγκες. Φοβόμαστε να κατέβουμε από το καράβι στο οποίο γεννηθήκαμε;  Πού νιώθουμε πραγματικά ευτυχισμένοι;

O δημιουργός του «Lemon», Μελαχρινός Βελέντζας, γράφει για την παράσταση: «Το 2018, μέσα στο φρενήρη ρυθμό των 1.000 και πλέον παραστάσεων και των αμέτρητων επιλογών, πήρα την απόφαση να ξεκινήσω με αγάπη και μεράκι το ταξίδι της ιστορίας του πιανίστα 1900. Μιας ιστορίας για την αξία της μίας και μοναδικής επιλογής ενός ανθρώπου να μην πατήσει ποτέ το πόδι του στη στεριά, να μη βγει ποτέ από το δικό του σπίτι.

Με αφοσίωση και υπομονή, κόντρα στις δυσκολίες ήθελα να δώσω σ’ αυτή την καλλιτεχνική πρόταση ό,τι γύρω μου έβλεπα να μη δίνεται εκείνη την εποχή: χρόνο. 

Τον Μάρτιο του 2020, ο χρόνος σταμάτησε απότομα. Πλέον μεταβαίνουμε προς έναν κόσμο γνωστό και άγνωστο μαζί. Με τη βαθιά πίστη πως θέατρο υπάρχει όπου υπάρχουν θεατές, θα συναντηθούμε ξανά από κοντά για να μοιραστούμε τη θεατρική εμπειρία μιας ιστορίας τόσο διαφορετικής για τον καθένα και ταυτόχρονα τόσο κοινής για όλους».

Στην παράσταση παίζουν οι ηθοποιοί Μελαχρινός Βελέντζας και Γιώργος Δρίβας |

Εισιτήρια προπωλούνται ΕΔΩ 
 

 Πρόγραμμα παραστάσεων

29 Ιουλίου - Θεσσαλονίκη | Φεστιβάλ Θεάτρου Δάσους
31 Ιουλίου & 1 Αυγούστου | Ικαρία | Κτήμα Αφιανές
5 Αυγούστου - Γύθειο | Ναυάγιο Δημήτριος (παραλία Βαλτάκι)
7 Αυγούστου - Ξυλόκαστρο | Ανοιχτό Θέατρο Βασίλης Γεωργιάδης
9 Αυγούστου - Σφακιά (εν πλω) | Ferry-boat Δασκαλογιάννης
14 Αυγούστου - Ίος | Θέατρο Οδυσσέας Ελύτης
19 Αυγούστου – Οινούσσες
21 Αυγούστου - Χίος

Ειδήσεις σήμερα:

Γεωργιάδης: Ανοικτό να μείνουν εκτός κλειστών χώρων οι ανεμβολίαστοι τον χειμώνα

Ναυάγιο με μετανάστες νότια της Κάσου - Πώς η Τουρκία πήγε να στήσει παιχνίδι με τις θαλάσσιες ζώνες

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Δείτε live την τελετή έναρξης στο Τόκιο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης