Πρίγκιπας Κάρολος: Η στήριξη στους καλλιτέχνες και τα τραγούδια που επέλεξε για τον γάμο του Ουίλιαμ

Πρίγκιπας Κάρολος: Η στήριξη στους καλλιτέχνες και τα τραγούδια που επέλεξε για τον γάμο του Ουίλιαμ

Υπογραμμίζει την ανάγκη να στηριχθούν οι τέχνες και προτρέπει τους παπούδες να πηγαίνουν τα εγγόνια τους δρ ζωντανές παραστάσεις

Charles

Την ώρα που δεκάδες ιστορικά θέατρα και εμβληματικοί συναυλιακοί χώροι του Λονδίνου προειδοποιούν πως βρίσκονται ένα μόλις βήμα πριν το λουκέτο, εξαιτίας των συνεπειών του κορωνοϊού, και ζητούν κρατική ενίσχυση, ο πρίγκιπας Κάρολος βγαίνει δυναμικά μπροστά και υπογραμμίζει την επιτακτική ανάγκη στήριξή τους.

«Πρόκειται για πολυδάπανα καλλιτεχνικά είδη αλλά είναι εξαιρετικά σημαντικά καθώς έχουν τεράστια διεθνή επιρροή. Πρέπει να βρούμε έναν τρόπο ώστε να εξασφαλιστεί πως αυτοί οι υπέροχοι άνθρωποι των καλλιτεχνικών οργανισμών θα καταφέρουν να επιβιώσουν μέσα σε αυτήν την δύσκολη κατάσταση» υπογράμμισε ο διάδοχος του βασιλικού θρόνου σε συνέντευξη που παραχώρησε σε βρετανικό ραδιοφωνικό σταθμό.

Ο πρίγκιπας Κάρολος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου σημειώνοντας με νόημα πως οι τέχνες, εκτός όλων των άλλων, αποτελούν ένα σημαντικό κομμάτι της βρετανικής οικονομίας γι΄ αυτό και θα πρέπει να βρεθούν τρόποι ώστε να επιβιώσουν στις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες που διαμόρφωσε γι΄ αυτές η πανδημία του κορωνοϊού.

«Είναι απολύτως απαραίτητο να επιστρέψουν με τον διπλάσιο ενθουσιασμό απ΄ αυτόν που διέθεταν» πριν περνώντας το μήνυμα προς την βρετανική κυβέρνηση πως θα πρέπει να ασχοληθεί σοβαρά και με αυτό το ζήτημα πριν να είναι πολύ αργά.

Charles_musical
Ο πρίγκιπας Κάρολος κατά την επίσλεψή του σε θέατρο του West End όπου παρακολούθησε μιούζικαλ

Φανατικός φιλότεχνος και λάτρης της κλασικής μουσικής και της όπερας ο 71 ετών σήμερα διάδοχος του θρόνου θυμήθηκε την πρώτη φορά του επίσκεψη το 1956, στην Βασιλική Όπερα όπου παρακολούθησε μία παράσταση των περίφημων Μπαλέτων Μπολσόι: «Πήρα τεράστια έμπνευση απ’ αυτό. Γι΄ αυτό και πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό για τους παπούδες και τους άλλους συγγενείς να πηγαίνουν σε καλλιτεχνικές παραστάσεις από την ηλικία των 7 περίπου ετών, για να βιώνουν τέτοιες εμπειρίες»/

Αποκάλυψε επίσης πως βοήθησε τον μεγάλο του γιο, πρίγκηπα Γουίλιαμ, να επιλέξει τη μουσική που θα ακουγόταν στην δεξίωση του λαμπερού γάμου του με την Κέιτ Μίντλετον. «Μού αρέσει να προσπαθώ να οργανώνω έναν, ενδιαφέροντα ελπίζω, μουσικό κατάλογο για κάποιες περιστάσεις όπως οι γάμοι. Ο μεγάλος μου γιος έδειξε μεγάλη κατανόηση και ήταν ευτυχής που τού πρότεινα μερικά τραγούδια για τον γάμο του» εξομολογήθηκε ο ίδιος.

Οι βρετανικοί πολιτιστικοί οργανισμοί εκπέμπουν S.O.S

Η αναφορά του πρίγκιπα Κάρολου στην μεγάλη κρίση που διέρχονται οι τέχνες δεν ήταν διόλου τυχαία. Μόλις πριν λίγες ημέρες κάποιοι από τους μεγαλύτερους καλλιτεχνικούς οργανισμούς της Βρετανίας δήλωσαν ευθαρσώς πως την επόμενη χρονιά είναι πολύ πιθανό να κατεβάσουν ρολά καθώς δεν θα είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις.

Η Βασιλική Όπερα, για παράδειγμα, έκανε συγκεκριμένα λόγο για μια πολύ μεγάλη μείωση των εσόδων της που ανέρχεται στο ποσοστό του 60% από τότε που ξεκίνησε η υγειονομική κρίση. Σε παρόμοια κατάσταση βρίσκονται και τα πιο γνωστά θέατρα του West End, που άλλοτε φιλοξενούσαν κάποια από τα πιο λαμπρά μιούζικαλ του κόσμου.

Όλοι ζητούν από την κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον να πάρει άμεσα πρωτοβουλίες προκειμένου να στηριχθούν οικονομικά όλοι αυτοί οι χώροι που κινδυνεύουν με ολοκληρωτική καταστροφή.


 Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης: Ενισχύουμε το ΕΣΥ, μειώνουμε εργοδοτικές εισφορές, καμία πρόθεση για εκλογές-ανασχηματισμό

Υδροξυχλωροκίνη: Γιατί ο ΠΟΥ «έβαλε στον πάγο» το φάρμακο που λάμβανε προληπτικά ο Τραμπ;

Βίντεο: Πυροσβέστες στη Θεσσαλονίκη έσωσαν γάτα που έκλεισε καταστηματάρχης σε γυψοσανίδα!

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης