Ελληνικά Εγκλήματα νο5

Ελληνικά Εγκλήματα νο5

Η Εθνική Ελλάδος των συγγραφέων της αστυνομικής λογοτεχνίας επιστρέφει με 15 καινούργιες ιστορίες στο συλλογικό τόμο που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καστανιώτη

rwdw
Η θρυλική σειρά επιστρέφει στην 5η κατά σειρά εκδοχή της και η Εθνική Ελλάδος των συγγραφέων αστυνομικής λογοτεχνίας είναι εδώ με ένα ηχηρό «παρών». Ο λόγος για τον νέο τόμο «Ελληνικά Εγκλήματα» από τις εκδόσεις Καστανιώτης σε επιμέλεια του 49χρονου φιλόλογου Δημήτρη Ποσάντζη (υπεύθυνου της ελληνικής λογοτεχνίας του εκδοτικού οίκου).

Πάμε, λοιπόν, στο συλλογικό τόμο «Ελληνικά Εγκλήματα 5» που περιλαμβάνει 15 αστυνομικές ιστορίες γραμμένες από το καλύτερο συγγραφικό team: Ανδρέας Αποστολίδης, Νεοκλής Γαλανόπουλος, Τιτίνα Δανέλλη, Βασίλης Δανέλλης, Θάνος Δράγουμης, Αθηνά Κακούρη, Κώστας Θ. Καλφόπουλος, Ιερώνυμος Λύκαρης, Πέτρος Μάρκαρης, Τεύκρος Μιχαηλίδης, Κώστας Μουζουράκης, Χίλντα Παπαδημητρίου, Μαρλένα Πολιτοπούλου, Γιάννης Ράγκος, Φίλιππος Φιλίππου.

Στο σημείο αυτό μια μικρή λεπτομέρεια: Στο τόμο συμμετέχουν «αι γενεαί πάσαι» της αστυνομικής λογοτεχνίας, από την Αθηνά Κακούρη ( γεννημένη το 1928) μέχρι τον Βασίλη Δανέλλη (γεννημένος το 1982).

Σε ενημερωτικό σημείωμα των εκδοτών διαβάζω: «Ο Ανδρέας Αποστολίδης ανιχνεύει την ενύπνια ζωή ενός περίεργου προσώπου, από το τέλος του γιουγκοσλαβικού εμφυλίου μέχρι τους Ολυμπιακούς του 2004. Ο Νεοκλής Γαλανόπουλος συστήνει έναν νεόκοπο συγγραφέα στον «πατριάρχη» της αστυνομικής λογοτεχνίας. Η Τιτίνα Δανέλλη διερευνά ένα δυστύχημα στο σπίτι ενός μεγαλοδικηγόρου τον Ιούλιο του 1965. Ο Βασίλης Δανέλλης παρακολουθεί μια γυναίκα να αφηγείται την ιστορία του έρωτά της υπό τη μελωδία του “Μπανγκ Μπανγκ”.

Ο Θάνος Δραγούμης εισβάλλει στα άδυτα ενός γραφείου ιδιωτικών ερευνών στο κέντρο της Αθήνας, ενώ απ’ έξω μαίνονται οι κοινωνικές συγκρούσεις. Η Αθηνά Κακούρη ανακαλύπτει τρεις δολοφονημένους στους πρόποδες της καμένης Πάρνηθας. Ο Κώστας Θ. Καλφόπουλος φέρνει στο φως τον παράφορο έρωτα ενός μάστορα εργαστηρίου ταξιμέτρων. Ο Ιερώνυμος Λύκαρης ταξιδεύει από την αυστραλιανή έρημο στο Βαλπαραΐζο της Χιλής, όπου τον περιμένει μια τεράστια έκπληξη. Ο Πέτρος Μάρκαρης περιδιαβάζει στα υπόστεγα των αστέγων και των επαιτών στην Αθήνα της κρίσης. Ο Τεύκρος Μιχαηλίδης συνδέει τον θάνατο του δημοφιλέστερου Έλληνα ποδοσφαιριστή με τα μυστήρια των δίδυμων πρώτων αριθμών.

Ο Κώστας Μουζουράκης ανεβαίνει στο όρος Όθρυς για να εξιχνιάσει τη δολοφονία ενός ογδοντάχρονου. Η Χίλντα Παπαδημητρίου μετρά αντίστροφα τις αγωνιώδεις ώρες πριν από τη μυστική συναυλία του Μπρους Σπρίνγκστιν στην Αθήνα. Η Μαρλένα Πολιτοπούλου επιχειρεί να λύσει το αίνιγμα ενός πολύ παράξενου τροχαίου. Ο Γιάννης Ράγκος αφηγείται έναν έρωτα μέχρι θανάτου. Ο Φίλιππος Φιλίππου γράφει για τον φόνο ενός άντρα στις τουαλέτες του Ινστιτούτου Γκαίτε».

Κλείσιμο
Περισσότερα: https://www.kastaniotis.com/book/978-960-03-6589-4



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης