Η Μαντάμ Κοκό και η παρέα της

Η Μαντάμ Κοκό και η παρέα της

Η designer Αντωνία Σκαράκη με την δημιουργική της δουλειά έδωσε ζωή σε μια φάρμα που μας τροφοδοτεί με αυγά δίνοντας ρόλο στις ίδιες τις κότες!

madam-koko
Η ζωή σε ένα σύγχρονο και μεγάλο κοτέτσι μπορεί να γίνει μιας πρώτης τάξης τύπου graphic novel επιχειρηματικό αφήγημα με πρωταγωνιστές τις κυρίες της Αυλής – και τι, Αυλής!

Μια εξ αυτών είναι η Μαντάμ Κοκό με το όνομα- η Μαντάμ Κοκό η βασιλική.
madam-koko-4

Οι συστάσεις για εκείνη και για την συντροφιά της – με την δημιουργική παρέμβαση της Αντωνίας Σκαράκη – στο site https://www.avgoulakia.gr/της εταιρείας Ζούρας Φάρμ Α.Ε. : «Μία κοκέτα της... καλής κοινωνίας, μία ντίβα με ταπεραμέντο, γούστο και εκλεπτυσμένο χαρακτήρα. Μία γνήσια ευζωίστρια που κατοικεί στα... βόρεια της φάρμας. Έτοιμη να εντυπωσιάσει με τον χαρακτήρα και το ντύσιμό της. Όσο για τις ασχολίες της, είπαμε, η ζωή της είναι... βασιλική!

Μusic Ορνιθόπερα στην παλαιά λεμονιά
Κάθε πρωί, στην ηλιόλουστη εξοχή η Μαντάμ Κοκό προσέρχεται στη λυρική σκηνή της παλαιάς λεμονιάς για να παρακολουθήσει την ορνιθόπερα. Μια εξαιρετική παράσταση που υμνεί το εκλεπτυσμένο καλαμπόκι, με διαλόγους που συγκινούν και ένα λιμπρέτο με εναλλαγές κωμικού και τραγικού.

Η Μαντάμ Κοκό πάντα στην πρώτη θέση, απολαμβάνει όλη την παράσταση. Εδώ έχουμε κι ένα κρυφό ταλέντο, που βγαίνει στη μέση της παράστασης και μαγεύει τα πλήθη. Είναι ο υπέροχος Αλέκτωρ, βαθύφωνος, που προκαλεί ρίγη συγκίνησης με τη φωνή του. Ο θαυμασμός της Μαντάμ Κοκό ακούγοντάς τον είναι εμφανής και πάντα στο τέλος της παράστασης θα τον συγχαρεί στα καμαρίνια για τη σπουδαία εμφάνισή του.
madam-koko-2
Κλείσιμο

Ευ ζην Τσάκρα στη σουίτα!
Η Μαντάμ Κοκό αποσύρεται αργά το βράδυ στη σουίτα της και μελετάει τα τσάκρα. Τις τελευταίες μέρες έχει δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στο «ιερό» τσάκρα και το τσάκρα του «τρίτου ματιού». Μάλιστα, κάποιες Κυριακές συναντιούνται με τον Αλέκτορα στο... παλιό πηγάδι, σε έναν χώρο με ησυχία, και «ανταλλάσσουν απόψεις» για τα τσάκρα. Η Μαντάμ Κοκό φανατική λάτρης της yoga, κάθε Κυριακή κάθεται δίπλα από τις κολοκυθιές, κλείνει τα μάτια της και αρχίζει εισπνοές-εκπνοές. Φήμες λένε ότι οι γαλοπούλες του διπλανού κτήματος ζήλεψαν και ήθελαν και αυτές να πάρουν μέρος στα μαθήματα yoga.

Η ζωή κυλάει... ήρεμα για τη Μαντάμ Κοκό!».
Εκτός από την Μαντάμ Κοκό ρόλο στην διανομή έχουν και ο Αλέκτωρ ο Αρχηγός, η Δεσποινίς Νέλη η Ανέμελη και η Λοχαγός Μάχη η επαναστάτρια.
madam-koko-1

Και όλα αυτά συμβαίνουν σε μια φάρμα από την οποία φθάνουν στη κατανάλωση φρέσκα αυγά!. Διαβάζουμε σχετικά στο site της εταιρείας: «Εκεί που είναι διασκορπισμένο το καλαμπόκι ή αραποσίτι όπως έλεγε ο παππούς Δήμος, στη σκαμμένη γη με τα πατημένα χορτάρια, την ξύλινη περίφραξη, εκεί που ανθίζει το ελληνικό ένδοξο περιβόλι με τα γαϊδουράγκαθα και τις μικρές πορτοκαλιές, με το παραδοσιακό ευήλιο κοτέτσι στο βάθος, εκεί… επωάζουμε τη γεύση με φροντίδα και αγάπη.

Σε αυτό το παραδοσιακό κτήμα, ο παππούς Δήμος έφερε από το πανηγύρι του χωριού, πριν πολλά χρόνια, τις πρώτες κότες. Ξεκίνησε να τους δίνει σημασία, να τις ταΐζει με το καλύτερο καλαμπόκι και σιγά-σιγά παρατηρούσε πως τα αυγουλάκια που γεννούσαν οι κότες ήταν πεντανόστιμα. Μόλις τα δοκίμασαν και ορισμένοι συγχωριανοί του, εντυπωσιάστηκαν και άρχισαν να του ζητούν αυγουλάκια. Έτσι, με μεράκι ξεκίνησε την επιχείρηση ο παππούς Δήμος. Μια επιχείρηση που τα εγγόνια του εξέλιξαν ακόμα περισσότερο για να απολαμβάνει όλος ο κόσμος φρέσκα και νόστιμα αυγουλάκια».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης