Τα τρία 3ωρα της Ευθυμίου

Τα τρία 3ωρα της Ευθυμίου

Την Δευτέρα 21 Ιανουαρίου και τις άλλες δύο επόμενες – Δευτέρα 28 Ιανουαρίου και Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2019- η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών Μαρία Ευθυμίου θα βρίσκεται στο «υπόγειο του Κουν» για το πιο συναρπαστικό «μάθημα» Ιστορίας με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821

euthimiou
Το βιβλίο Μόνο λίγα χιλιόμετρα /Ιστορίες για την Ιστορία – όπου ο δημοσιογράφος Μάκης Προβατάς συνομιλεί με τη Μαρία Ευθυμίου, αναπληρώτρια καθηγήτρια Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών- αν και κυκλοφόρησε το 2017 εξακολουθεί να διαβάζεται και να είναι στις πρώτες θέσεις των ευπώλητων βιβλίων των εκδόσεων Πατάκη ( σχετική αναφορά με λίστα στο site patakis.gr).

Η Μαρία Ευθυμίου σπούδασε Ιστορία στο Πανεπιστήµιο Αθηνών και στη Σορβόννη. Διδάσκει Ιστορία στο Πανεπιστήµιο Αθηνών από το 1981. Την τελευταία δεκαετία προσέφερε δωρεάν σε δεκάδες χιλιάδες ακροατές, σε καθημερινή βάση, σε όλη την Ελλάδα, εσπερινά µαθήµατα Παγκόσµιας και Ελληνικής Ιστορίας.

Όλοι όσοι δεν είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ένα από τα δημόσια «μαθήματα» της Ευθυμίου ας σπεύσουν να καπαρώσουν την θέση τους στο «Υπόγειο του Κουν» Υ(Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης, Πεσμαζόγλου 5 / Πληροφορίες-κρατήσεις θέσεων: 210 -3228706 με ώρες ταμείου: 10-1μμ και 5-9μμ).
euthimiou-1

Γιατί το «καπάρωμα»; Η Μαρία Ευθυμίου έρχεται για ένα συναρπαστικό «μάθημα» ιστορίας στη σκηνή ενός ιστορικού θεάτρου. Πιο συγκεκριμένα, την Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2019 αλλά και τις επόμενες Δευτέρες, 28 Ιανουαρίου και 4 Φεβρουαρίου 2019 (από τις 17.00 – 20.30).

Κλείσιμο
Όπως διαβάζουμε σε σχετικό ενημερωτικό σημείωμα: «Στα τρία τρίωρα από σκηνής μαθήματα, θα αντιμετωπισθεί η Επανάσταση του 1821 και τα πολύπλοκα κοινωνικά, διπλωματικά, ηθικά, ιδεολογικά και πολιτικά θέματα που την απασχόλησαν. Θα απαντηθεί το ερώτημα εάν ήταν Επανάσταση ή όχι και, εάν ναι, ως προς τι. Θα διερευνηθούν οι αιτίες των δυσλειτουργιών που την έβλαψαν αλλά και των εμφύλιων συγκρούσεων που την έφεραν στα πρόθυρα του τέλους. Θα εντοπισθούν προσωπικές συμπεριφορές, παραδοσιακές αγκυλώσεις, ιδεολογικές εμμονές παράλληλα με υπερβάσεις και εκτινάξεις που την ελάμπρυναν».

Η εκδήλωση εντάσσεται στο τριετές επιστημονικό και καλλιτεχνικό πρόγραμμα του Θεάτρου Τέχνης για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση που εγκαινιάστηκε τον Μάρτιο του 2018 και θα ολοκληρωθεί τον Μάρτιο του 2021. Υπενθυμίζουμε ότι υπεύθυνη επιστημονικού προγράμματος είναι η Καλή Παγουλάτου-Κυπαρίσση και υπεύθυνη καλλιτεχνικού προγράμματος η Μαριάννα Κάλμπαρη. Το πρόγραμμα πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Κέντρο Έρευνας για τις Ανθρωπιστικές Επιστήμες (ΚΕΑΕ) και εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων της ««Αθήνα Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου».

Τα τρίωρα της Ευθυμίου είναι η πρώτη εκδήλωση του 2019.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης