Ένα δίκτυο για προσλήψεις!

detd

Ο φοιτητής Βασίλης Παπαδημητρίου από τα Χανιά των σπουδών του, είχε την ιδέα, το πάλεψε και τελικά τα κατάφερε να φτιάξει ένα επαγγελματικό κοινωνικό δίκτυο για προσλήψεις και ανάδειξη προσόντων!

Ο 24χρονος Χαλκιδαίος Βασίλης Παπαδημητρίου, τα τελευταία χρόνια ζει στα Χανιά, σπουδάζοντας στο Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών του ΤΕΙ Κρήτης. Στα μέσα του μήνα ο Βασίλης μου έστειλε ένα μήνυμα για να με ενημερώσει πως: «Μόλις τώρα κυκλοφόρησε και η εφαρμογή για Smartphones έτσι ώστε άτομα που ψάχνουν δουλειά ή θέλουν να αναδείξουν το επαγγελματικό τους προφίλ στο διαδίκτυο να το κάνουν άμεσα!».

Αλλά, ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά: Ο Βασίλης είναι ο δημιουργός ενός επαγγελματικού κοινωνικού δικτύου στην ελληνική αγορά, το οποίο ονομάζεται iHireYou. Το τελευταίο που βρίσκεται σε διαδικασία εξελικτικής ανάπτυξης έχει τη συμπαράσταση του ΤΕΙ Κρήτης.

Ο λόγος στον Βασίλη: «Βλέποντας την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα αυτή τη χρονική περίοδο και το ποσοστό της ανεργίας να ανεβαίνει, αποφάσισα να δημιουργήσω ένα νέο επαγγελματικό κοινωνικό δίκτυο. Ένα επαγγελματικό κοινωνικό δίκτυο το οποίο θα βοηθήσει εταιρείες και υποψήφιους εργαζόμενους να βρουν προσωπικό και δουλειά αντίστοιχα, αλλά και να αφυπνίσει τις ικανότητες κάθε νέου».

Ο ίδιος πιστεύει ότι στα χρόνια μας είναι απαράδεκτος ο τρόπος εύρεσης προσωπικού-εργασίας να λειτουργεί μέσω αγγελίας: «Στο iHireYou δεν υπάρχουν καθόλου αγγελίες. Ο υποψήφιος εργαζόμενος δημιουργεί το επαγγελματικό του προφίλ και λαμβάνει προτάσεις από εργοδότες- εταιρείες. Το iHireYou χωρίζεται σε 2 μέρη (Εταιρείες, Εργοδότες - Υποψήφιοι Εργαζόμενοι). Στόχος του iHireYou είναι η άμεση εύρεση εργασίας αλλά και ανάδειξης των prοjects κάθε μέλους».

Το πώς λειτουργεί το δίκτυο και οι εφαρμογές μας το εξηγεί ο ίδιος ο δημιουργός του: «Οι εργοδότες έχουν πρόσβαση στο iHireYou μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας ihireyou.gr . Με μία απλή αναζήτηση μπορούν να βρουν άμεσα το προσωπικό που επιθυμούν χωρίς να χάνουν χρόνο. Για παράδειγμα, αν έχω μία εταιρεία και ψάχνω έναν Web Designer, μέσω του iHireYou μπορώ να επιλέξω τον κατάλληλο για την κάλυψη της θέσης χωρίς να προϋποθέτει την δημοσίευση αγγελίας. Ψάχνω, βλέπω το επαγγελματικό προφίλ κάθε χρήστη και επιλέγω τον κατάλληλο. Φυσικά κάθε εργοδότης μπορεί να δει τα Projects κάθε χρήστη έτσι ώστε να έχει μία πλήρη εικόνα για τις δεξιότητές του αλλά και την προϋπηρεσία του. Επίσης, δίνεται η δυνατότητα επικοινωνίας μέσω Chat, βιντεοκλήσης (σύντομα) και VoIP(σύντομα).

Από την άλλη οι υποψήφιοι εργαζόμενοι κατεβάζοντας την εφαρμογή του iHireYou για Smartphones έχουν τις εξής δυνατότητες:

-Δημιουργούν εύκολα το επαγγελματικό τους προφίλ,
-Αποκτούν πλήρη πρόσβαση στο αρχείο των εταιρειών,
-Οι επιχειρήσεις έχουν πρόσβαση στο λογαριασμό τους άμεσα μέσω του website μας ihireyou.gr ,
-Αναδεικνύουν τα Project τους και αλληλοεπιδρούν με άλλους χρήστες (Likes,Comments..)
-Επικοινωνούν άμεσα με εργοδότες μέσω Chat,
-Εγκρίνουν αιτήματα αποστολής βιογραφικού με ένα Swipe,
-Λαμβάνουν ειδοποιήσεις για νέα θέση εργασίας,
-Λαμβάνουν Ειδοποιήσεις για νέα εγγραφή εταιρείας στην περιοχή τους,
-Ανακαλύπτουν Projects άλλων χρηστών και
-Ακολουθούν συμφοιτητές τους και απόφοιτους-πτυχιούχους της σχολής τους ή άλλων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων».

Μέλος του iHireYou μπορεί να γίνει και κάποιος ο οποίος εργάζεται αλλά επιθυμεί να δικτυωθεί με εταιρείες και άλλα άτομα του αντικειμένου του.

Σταδιακά θα προστίθενται νέες δυνατότητες διευκόλυνσης των μελών-χρηστών αλλά και των εταιριών.

Το iHireYou αυτή τη στιγμή λειτουργεί στην Ελλάδα, σύντομα στην Κύπρο αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

ΣΧΟΛΙΑ (2)

debian

κλικ στο "κανονισμός GDPR" αλλά και σε άλλα links βγάζει "Oops η σελίδα δεν βρέθηκε". Που πας έτσι ρε φίλε, για γίδια ψάχνεις ?

J.A.

μπράβο του που κατάφερε να φτιάξει ένα LinkedIn στα ελληνικά (και καλά ξεμπερδέματα αν τον πάρουν μυρωδιά και τον αρχίσουν στο τρέξιμο για "κλοπή" πνευματικής ιδιοκτησίας)

πλάκα μας κάνετε ρε παιδιά

αυτό το σύστημα εγγραφής που έχουν φτιάξει ούτε τα στοιχεία δεν κρατάει !!!!!!!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

act4greece

Η μια καμπάνια αφορά την αναβίωση του κήπου- παιδικής χαράς της Ακροπόλεως και η δεύτερη καμπάνια αφορά την συντήρηση και αναβάθμιση των υποδομών του Ολύμπιον, ένα κτήριο της Θεσσαλονίκης συνδεδεμένο με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου

xatzidakis

Η σχέση του Μάνου Χατζιδάκι με την Αθήνα φανερώνεται μέσα από τα τραγούδια του – από τον «Ιλισσό» της δεκαετίας του ΄50 μέχρι τα «Νυχτερινά Αγάλματα» της δεκαετίας του ΄80- και αποτελεί μια ζωντανή πηγή διαρκούς τροφοδοσίας της ευαισθησίας των νεότερων γενιών.

sxizakis

Η Ελένη – εγκαταλελειμμένη από τον σύζυγο της -παίρνει την απόφαση να κατέβει με τα παιδιά της στην Αθήνα σε ένα συγγενικό της σπίτι και να ξεκινήσει μια νέα ζωή. Το τι θα συμβεί μας το αποκαλύπτουν στο μυθιστόρημα τους οι δύο συγγραφείς του: Η Εύα Μαθιουδάκη και ο Κωστής Σχιζάκης.

40025988_10155575826396361_1128583183365832704_n

Με το Datsun στο μπλουζάκι και τα σύνεργα του ελληνικού καφέ στα αυτιά … Σωστά διαβάζετε οι εκπρόσωποι του σύγχρονου ελληνικού design εμπνέονται από τις εμβληματικές εικόνες του ελληνικού καλοκαιριού σχεδιάζουν και δημιουργούν από t-shirts μέχρι σκουλαρίκια!

parastasti2

Ο 78χρονος Αμερικανός σκηνοθέτης φέρνει στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου το διήμερο 21-22 Ιουνίου 2019 την δική του ξεχωριστή εκδοχή πάνω στο έργο του Σοφοκλή.

jfjhgw

Μια αναφορά του Ισπανού σχεδιαστή μόδας σε άρθρο της βρετανικής εφημερίδας The Telegraph για την σχέση αγάπης – μίσους που έχει με το Μουσείο Μπενάκη στην Αθήνα ήρθε να ανάψει φωτιές και να τροφοδοτήσει προσδοκίες…

hvhhw

Η εταιρεία Of Dreams & Knowledge® από την Πάτρα που εξειδικεύεται στον τομέα της έρευνας και ανάπτυξης βιολειτουργικών τροφίμων που μπορούν να προσφέρουν φυσικές λύσεις σε προβλήματα υγείας και χρόνιες ασθένειες έχει έναν ιδιαίτερο λόγο και ρόλο παρουσιάζει το δεύτερο κατά σειρά προϊόν της που οδεύει και εκείνο για την αγορά του φαρμακείου.

1
khew

Η μελέτη της Έρης Σταυροπούλου, με αφετηρία το έργο του Θεοτόκη, επιχειρεί να φωτίσει το θέμα της ερωτευμένης γυναίκας στην ελληνική και ευρύτερα την ευρωπαϊκή λογοτεχνία, από τα μέσα περίπου του 19ου αιώνα ως τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.