Ένα δίκτυο για προσλήψεις!

detd

Ο φοιτητής Βασίλης Παπαδημητρίου από τα Χανιά των σπουδών του, είχε την ιδέα, το πάλεψε και τελικά τα κατάφερε να φτιάξει ένα επαγγελματικό κοινωνικό δίκτυο για προσλήψεις και ανάδειξη προσόντων!

Ο 24χρονος Χαλκιδαίος Βασίλης Παπαδημητρίου, τα τελευταία χρόνια ζει στα Χανιά, σπουδάζοντας στο Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών του ΤΕΙ Κρήτης. Στα μέσα του μήνα ο Βασίλης μου έστειλε ένα μήνυμα για να με ενημερώσει πως: «Μόλις τώρα κυκλοφόρησε και η εφαρμογή για Smartphones έτσι ώστε άτομα που ψάχνουν δουλειά ή θέλουν να αναδείξουν το επαγγελματικό τους προφίλ στο διαδίκτυο να το κάνουν άμεσα!».

Αλλά, ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά: Ο Βασίλης είναι ο δημιουργός ενός επαγγελματικού κοινωνικού δικτύου στην ελληνική αγορά, το οποίο ονομάζεται iHireYou. Το τελευταίο που βρίσκεται σε διαδικασία εξελικτικής ανάπτυξης έχει τη συμπαράσταση του ΤΕΙ Κρήτης.

Ο λόγος στον Βασίλη: «Βλέποντας την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα αυτή τη χρονική περίοδο και το ποσοστό της ανεργίας να ανεβαίνει, αποφάσισα να δημιουργήσω ένα νέο επαγγελματικό κοινωνικό δίκτυο. Ένα επαγγελματικό κοινωνικό δίκτυο το οποίο θα βοηθήσει εταιρείες και υποψήφιους εργαζόμενους να βρουν προσωπικό και δουλειά αντίστοιχα, αλλά και να αφυπνίσει τις ικανότητες κάθε νέου».

Ο ίδιος πιστεύει ότι στα χρόνια μας είναι απαράδεκτος ο τρόπος εύρεσης προσωπικού-εργασίας να λειτουργεί μέσω αγγελίας: «Στο iHireYou δεν υπάρχουν καθόλου αγγελίες. Ο υποψήφιος εργαζόμενος δημιουργεί το επαγγελματικό του προφίλ και λαμβάνει προτάσεις από εργοδότες- εταιρείες. Το iHireYou χωρίζεται σε 2 μέρη (Εταιρείες, Εργοδότες - Υποψήφιοι Εργαζόμενοι). Στόχος του iHireYou είναι η άμεση εύρεση εργασίας αλλά και ανάδειξης των prοjects κάθε μέλους».

Το πώς λειτουργεί το δίκτυο και οι εφαρμογές μας το εξηγεί ο ίδιος ο δημιουργός του: «Οι εργοδότες έχουν πρόσβαση στο iHireYou μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας ihireyou.gr . Με μία απλή αναζήτηση μπορούν να βρουν άμεσα το προσωπικό που επιθυμούν χωρίς να χάνουν χρόνο. Για παράδειγμα, αν έχω μία εταιρεία και ψάχνω έναν Web Designer, μέσω του iHireYou μπορώ να επιλέξω τον κατάλληλο για την κάλυψη της θέσης χωρίς να προϋποθέτει την δημοσίευση αγγελίας. Ψάχνω, βλέπω το επαγγελματικό προφίλ κάθε χρήστη και επιλέγω τον κατάλληλο. Φυσικά κάθε εργοδότης μπορεί να δει τα Projects κάθε χρήστη έτσι ώστε να έχει μία πλήρη εικόνα για τις δεξιότητές του αλλά και την προϋπηρεσία του. Επίσης, δίνεται η δυνατότητα επικοινωνίας μέσω Chat, βιντεοκλήσης (σύντομα) και VoIP(σύντομα).

Από την άλλη οι υποψήφιοι εργαζόμενοι κατεβάζοντας την εφαρμογή του iHireYou για Smartphones έχουν τις εξής δυνατότητες:

-Δημιουργούν εύκολα το επαγγελματικό τους προφίλ,
-Αποκτούν πλήρη πρόσβαση στο αρχείο των εταιρειών,
-Οι επιχειρήσεις έχουν πρόσβαση στο λογαριασμό τους άμεσα μέσω του website μας ihireyou.gr ,
-Αναδεικνύουν τα Project τους και αλληλοεπιδρούν με άλλους χρήστες (Likes,Comments..)
-Επικοινωνούν άμεσα με εργοδότες μέσω Chat,
-Εγκρίνουν αιτήματα αποστολής βιογραφικού με ένα Swipe,
-Λαμβάνουν ειδοποιήσεις για νέα θέση εργασίας,
-Λαμβάνουν Ειδοποιήσεις για νέα εγγραφή εταιρείας στην περιοχή τους,
-Ανακαλύπτουν Projects άλλων χρηστών και
-Ακολουθούν συμφοιτητές τους και απόφοιτους-πτυχιούχους της σχολής τους ή άλλων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων».

Μέλος του iHireYou μπορεί να γίνει και κάποιος ο οποίος εργάζεται αλλά επιθυμεί να δικτυωθεί με εταιρείες και άλλα άτομα του αντικειμένου του.

Σταδιακά θα προστίθενται νέες δυνατότητες διευκόλυνσης των μελών-χρηστών αλλά και των εταιριών.

Το iHireYou αυτή τη στιγμή λειτουργεί στην Ελλάδα, σύντομα στην Κύπρο αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

ΣΧΟΛΙΑ (2)

debian

κλικ στο "κανονισμός GDPR" αλλά και σε άλλα links βγάζει "Oops η σελίδα δεν βρέθηκε". Που πας έτσι ρε φίλε, για γίδια ψάχνεις ?

J.A.

μπράβο του που κατάφερε να φτιάξει ένα LinkedIn στα ελληνικά (και καλά ξεμπερδέματα αν τον πάρουν μυρωδιά και τον αρχίσουν στο τρέξιμο για "κλοπή" πνευματικής ιδιοκτησίας)

πλάκα μας κάνετε ρε παιδιά

αυτό το σύστημα εγγραφής που έχουν φτιάξει ούτε τα στοιχεία δεν κρατάει !!!!!!!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

synthesi01

Το Κράτος ως Λερναία Ύδρα, όπως «λέει» και ο τίτλος του νέου βιβλίου του καθηγητή Γιώργου Δερτιλή – ένα δοκίμιο που περιγράφει επτά μορφές με τις οποίες μπορούμε σήμερα πλέον να σκεφτούμε το κράτος.

1
tombazis01

Ένα ιστορικός ελαιώνας στην παραθαλάσσια περιοχή Γαλατά Τροιζηνίας στην Βορειοανατολική Πελοπόνησσο απέναντι απο το όμορφο νησί του Πόρου φτιαγμένος από τον ναύαρχο της Επανάστασης  Εμμανουήλ Τομπάζη μας δίνει σήμερα ένα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

lev01

Η κα Βάσω Βούζα-Κυρατζή συνάντησε στη πόλη των Γρεβενών τον σχεδιαστή Στέλιο Παπαλαμπρόπουλο και καρπός αυτής της συνάντησης η δημιουργική δουλειά που συνοδεύει μια παραγωγική προσπάθεια με επίκεντρο μια φάρμα λεβάντας.

1
barber0

Ποιόν εν τέλει εμπιστεύεται ένας κουρέας για να αφεθεί να δεχθεί τις υπηρεσίες ενός συναδέλφου του; Ένα ενδιαφέρον θέμα…με καλοκαιρινή διάθεση.

1
60147391_2214446438624038_8701900897598308352_n

Το εστιατόριο των αδελφών Κομπογιαννίτη στη περιοχή του παλιού Σιδηροδρομικού Σταθμού της Καλαμάτας είναι ένας συνδυασμός γεύσεων που έρχεται από την τοπική παράδοση με την απαραίτητη τσαχπινιά της σύγχρονης δημιουργίας.

tsas

Ο Άγγελος Φωκιανός είναι ένας νέος Αθηναίος, επιχειρηματίας της γενιάς των 20plus αλλά και ένας επιχειρηματίας της «μιας ιδέας» -αρκεί εκείνη να βρει ανταπόκριση και να «δέσει» το ακροατήριο και πάνω σε αυτό να «χτίσει» την επιτυχία της.

jghmvew

Το Park your Cinema επιστρέφει στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ, με αφιέρωμα σε κλασικές κωμωδίες και αγαπημένες παιδικές ταινίες