Οι 12 γλυπτές «πριγκίπισσες»

Οι 12 γλυπτές «πριγκίπισσες»

Ο σχεδιαστής Δημήτρης Ντάσιος και η εικαστικός Ιωάννα Παρασκευά ενώνουν τη μόδα και την τέχνη παρουσιάζοντας 12 γλυπτές γυναικείες φιγούρες στον εκθεσιακό χώρο της Εvripides Art Gallery

12-prigipises
«Ο Δημήτρης Ντάσιος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες, θέατρο και κλασικό τραγούδι. Έχει δουλέψει σαν ηθοποιός πλάι σε μεγάλα ονόματα του ελληνικού θεάτρου και έχει συνεργαστεί επί σειρά ετών με την Εθνική Λυρική Σκηνή. Παράλληλα δραστηριοποιήθηκε στο σχεδιασμό κοσμημάτων και αργότερα πέρασε στη δημιουργία ρούχων και αξεσουάρ.
12-prigipises-4

Με έμπνευση τόσο από την Ελληνική παράδοση, όσο και από τους πολιτισμούς άλλων λαών, ο Δημήτρης Ντάσιος χρησιμοποιεί σε όλες του τις συλλογές αυθεντικά στοιχεία, τα οποία συγκεντρώνει από τέχνες και παραδόσεις λαών που παρουσιάζουν κοινά υπόγεια ρεύματα και επιρροές».

«Η Ιωάννα Παρασκευά σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων και είναι Επιθεωρητής ποιότητας. Ασχολήθηκε για 19 χρόνια με την Ναυτιλία και τα τελευταία 7 χρόνια με τον κλάδο των επενδύσεων.
12-prigipises-2

Η γλυπτική ήταν ένας τομέας που την ενδιέφερε πάντα. O ανήσυχος χαρακτήρας της, την οδήγησε σύντομα σε νέους πειραματισμούς και συνδυασμούς υλικών και τεχνικών. Στην αναζήτησή της να εκφραστεί καλλιτεχνικά τολμά να δέσει τεχνικές και υλικά που πολλές φορές είναι εντελώς αντίθετα μεταξύ τους (όπως πηλό με τσιμέντο που έχει συνδυαστεί για πρώτη φορά)».

Τα βιογραφικά των δύο καλλιτεχνών αναζήτησα και βρήκα στον διαδικτυακό χώρο της Εvripides Art Gallery.
Κλείσιμο
12-prigipises-3

Με αφετηρία το παραμύθι των αδελφών Grimm «The twelve Dancing Princesses» (Οι δώδεκα πριγκίπισσες που χόρευαν), ο Δημήτρης Ντάσιος μεταμορφώνει ενδυματολογικά 12 γλυπτές γυναικείες φιγούρες της Ιωάννας Παρασκευά σε σύγχρονες πριγκίπισσες, ενώ η βραβευμένη σχεδιάστρια φωτισμού Ελευθερία Ντεκώ «ντύνει» με φως το παραμυθένιο σκηνικό.

Η έκθεση έχει τίτλο «Guilty Secret», θα διαρκέσει έως τις 12 Ιανουαρίου και όπως διαβάζω σχετικά από ένα ενημερωτικό σημείωμα των διοργανωτών: «Με αφορμή τη μόδα ο σχεδιαστής Δημήτρης Ντάσιος λειτουργεί ως «καθρέφτης» της πρωτοποριακής αντιμετώπισης των υλικών και των υφασμάτων, ως μέσο αποδόμησης και αναδόμησης vintage κομματιών και στοιχείων, τα οποία σε συνδυασμό με μη συμβατικά και ήδη χρησιμοποιημένα υλικά, δίνουν την εντύπωση της διάλυσης και της επανασύνθεσης ετερόκλητων τάσεων.
12-prigipises-1

Οι γυναικείες φιγούρες της Ιωάννας Παρασκευά , προϊόν συνεχούς πειραματισμού και αναζήτησης, παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο ευρύτερο ελληνικό κοινό, έχοντας αποσπάσει ήδη διακρίσεις στο εξωτερικό, και δεν ξεπερνούν σε ύψος τα 85 εκατοστά, ενώ ξεχωρίζουν για την πλαστικότητα, την ευγένεια και την αιθέρια κίνησή τους».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης