Χριστούγεννα με Jazz!

Χριστούγεννα με Jazz!

Σε δύο Jazzy Christmas συναντήσεις Παραμονή & Ανήμερα των Χριστουγέννων στο Gazarte παρουσιάζονται η Αλέκα Κανελλίδου με το κουιντέτο του Δημήτρη Καλαντζή

xristougenna-me-jazz
Ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες jazzmen, ο πιανίστας Δημήτρης Καλαντζής παρουσιάζεται για πρώτη φορά στη σκηνή του Gazarte μαζί με τέσσερις ακόμη δεξιοτέχνες μουσικούς -ο Σπύρος Παναγιωτόπουλος στα ντραμς, ο Γιάννης Λουκάτος στην κιθάρα, ο Ανδρέας Πολυζωγόπουλος στην τρομπέτα και ο Αλέξης Δελής στο μπάσο- σε μια συνεργασία με την Αλέκα Κανελλίδου.

Την Παραμονή 24 και Ανήμερα των Χριστουγέννων 25 Δεκεμβρίου «η μοναδική Ελληνίδα τραγουδίστρια που έβαζε αδιαλείπτως jazz feeling σε κάθε τραγούδι που ερμήνευε στη μακρόχρονη καριέρα της, παρέα με το μαγικό κουιντέτο του Δημήτρη Καλαντζή μας βάζει για τα καλά στο γιορτινό κλίμα με αγαπημένα jazz standards, και χριστουγεννιάτικες μελωδίες συνθέτοντας ένα εξαίσιο πρόγραμμα» διαβάζω στο ενημερωτικό σημείωμα στο Facebook event των διοργανωτών.

Σε μια διαδικτυακή αναζήτησή μου για το βιογραφικό του Δημήτρη Καλαντζή αλίευσα και παραθέτω εδώ τα εξής: «Σπούδασε πιάνο και θεωρητικά στο Αθηναϊκό Ωδείο. Το 1990 ξεκίνησε σπουδές στο Liszt Ferenc Academy of Music, ενώ από το 2010 είναι κάτοχος Master in Jazz Performing από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

Έχει διδάξει στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, το μουσικό γυμνάσιο Πειραιά, σε πολλά ωδεία, ενώ εργάζεται ως έφορος του τμήματος τζαζ του Ωδείου Αθηνών. Έχει συνεργαστεί με σημαντικούς μουσικούς της διεθνούς τζαζ σκηνής, όπως οι Andy Sheppard, Alex Foster, Ralph Peterson, Rex Richardson, Kevin Mahogany, Dennis Baptiste, Abram Wilson, Marcelo Peliteri, Ron Afif, Tony Remy, Kevin Fitzsimmons, αλλά και με κορυφαίους έλληνες τζαζίστες όπως είναι οι Τάκης Πατερέλης, Τάκης Μπαρμπέρης, Γιώργος Φακανάς, Δήμος Δημητριάδης, Δημήτρης Βασιλάκης και πολλοί άλλοι.

Ως επικεφαλής σχημάτων έχει εμφανιστεί στο Ηρώδειο, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Θέατρο Παλλάς, τo Poisson Rouge της Νέας Υόρκης, το Gazarte, το Half Note jazz club και αλλού. Η προσωπική του δισκογραφία περιλαμβάνει τα “Mano’s a jazz tribute to Manos Hadjidakis” και “modes & moods music by Mikis Theodorakis”».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης