Εγχειρίδιο σκοινοβατών!

kouklotheatro

Κουκλοπαίκτες, μουσικοί και χορευτές ψυχαγωγούν με την παραδοσιακή μορφή της διασκέδασης ενός κουκλοθέατρου σε μια «εκτός των τειχών» παράσταση της «Στέγης»

Μια συνταγή με «σύγχρονο ποιητικό κουκλοθέατρο για μεγάλα παιδιά, με ζωντανή μουσική και επαναστατικές διαθέσεις» είναι η φετινή παράσταση της Στέγης για την «εκτός των τειχών» της δραστηριότητα.

Μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων, εκπαιδευτικοί και άλλες ειδικές ομάδες κοινού με περιορισμένη δυνατότητα μετακίνησης, όπως σχολεία σε απομακρυσμένες και ακριτικές περιοχές αλλά και ηλικιωμένους, ασθενείς, έγκλειστους ή κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών θα έχουν τη δυνατότητα να ψυχαγωγηθούν με την παραδοσιακή μορφή της διασκέδασης, από το Κουκλοθέατρο Αγιούσαγια και τον Στάθη Μαρκόπουλο.

Η παράσταση «Μικρός Οδηγός για υποψήφιους σκοινοβάτες» έχει ξεκινήσει την παρουσίασή του από τις 30 Νοεμβρίου και θα διαρκέσει έως τις 31 Μαϊου του νέου έτους βασισμένη στο περίφημο ποιητικό μανιφέστο «Ο Σκοινοβάτης» (1955) του Ζαν Ζενέ.

Το 2016 οι Εκδόσεις του Εικοστού Πρώτου εξέδωσαν το ομώνυμο έργο σε μετάφραση του Χριστόφορου Λιοντάκη.

Σε ένα ενημερωτικό σημείωμα στην ιστοσελίδα της Στέγης διαβάζω σχετικά, τα λόγια του Ζαν Ζενέ : «Είμαστε όλοι σκοινοβάτες, άρα άξιοι να βρούμε την ελευθερία μας».
kouklotheatro-1

Ο Στάθης Μαρκόπουλος, ο άνθρωπος πίσω από το Κουκλοθέατρο Αγιούσαγια, έχει αναλάβει την σκηνοθεσία, την σκηνογραφία και τις κατασκευές της παράστασης.

Στην ιστοσελίδα του Κουκλοθέατρου διαβάζω και παραθέτω εδώ ένα μικρό βιογραφικό του: «Σπούδασε στην Κρατική Ακαδημία Κουκλοθεάτρου και Εναλλακτικού Θεάτρου της Πράγας (ALD-DAMU), μαθήτευσε στο εργαστήριο και στις παραστάσεις δρόμου του θιάσου Marionetas del Matadero και έχει παρακολουθήσει διάφορα εργαστήρια (Faulty Optic, Improbable Theatre, M. Khussid, κ.α.).

Από το 1992, -έτος ίδρυσης του Κουκλοθέατρου Αγιούσαγια- (www.ayusaya.com), δουλεύει επαγγελματικά στην Ελλάδα και το εξωτερικό με δικές του παραγωγές καθώς και σε συνεργασία με άλλους θιάσους. Έχει συμμετάσχει σε πολλά διεθνή φεστιβάλ, συνέδρια και εκπαιδευτικά προγράμματα. Διδάσκει σε εργαστήρια για επαγγελματίες και ερασιτέχνες, ασχολείται με σχετικές εκδόσεις και είναι ενεργό μέλος του Ελληνικού Κέντρου της Διεθνούς Ένωσης Κούκλας».

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

retro-band

Οι «The Swingin' Cats», μια ελληνική ρετρό μπάντα Παραμονή, Ανήμερα τα Χριστούγεννα αλλά και στην αλλαγή του χρόνου θα βρίσκονται στην Roof Stage του Gazarte

i-koinonikotita-enos-kathrefti

15 ηθοποιοί της Ομάδας Θεάτρου «δήλος» ερμηνεύουν σε μια μουσικοθεατρική παράσταση το "Τενεκεδένιο ταμπούρλο", το βραβευμένο μυθιστόρημα του συγγραφέα Γκύντερ Γκρας για πρώτη φορά στην Ελλάδα επί σκηνής

aristos

Ο πρώτος χρόνος του έτους βρίσκει τον «Αρίστο» του Γιώργου Παπαγεωργίου -έπειτα από μια σειρά επιτυχημένων παραστάσεων και τίτλους βραβείων- στη σκηνή του Θεάτρου Άνεσις

thelockers

Η Γκουενταλίνα Καραγιάννη -μια νέα και δραστήρια επιχειρηματίας, είναι η δημιουργός μιας υπηρεσίας για την ασφάλεια προσωπικών αντικειμένων, στο κέντρο της Αθήνας

papaspyrou

Η δημοσιογράφος Σταυρούλα Παπασπύρου φτιάχνει με πρώτη ύλη τα ντοκουμέντα των συνεντεύξεων της ένα δοκίμιο για την σύγχρονη ελληνική λογοτεχνία και τους συγγραφείς που η ίδια εδώ πάνω από 30 χρόνια συνάντησε, γνώρισε, συνομίλησε και έγραψε στο βιβλίο της «Χωρίς Μικρόφωνο»