Εγχειρίδιο σκοινοβατών!

kouklotheatro

Κουκλοπαίκτες, μουσικοί και χορευτές ψυχαγωγούν με την παραδοσιακή μορφή της διασκέδασης ενός κουκλοθέατρου σε μια «εκτός των τειχών» παράσταση της «Στέγης»

Μια συνταγή με «σύγχρονο ποιητικό κουκλοθέατρο για μεγάλα παιδιά, με ζωντανή μουσική και επαναστατικές διαθέσεις» είναι η φετινή παράσταση της Στέγης για την «εκτός των τειχών» της δραστηριότητα.

Μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων, εκπαιδευτικοί και άλλες ειδικές ομάδες κοινού με περιορισμένη δυνατότητα μετακίνησης, όπως σχολεία σε απομακρυσμένες και ακριτικές περιοχές αλλά και ηλικιωμένους, ασθενείς, έγκλειστους ή κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών θα έχουν τη δυνατότητα να ψυχαγωγηθούν με την παραδοσιακή μορφή της διασκέδασης, από το Κουκλοθέατρο Αγιούσαγια και τον Στάθη Μαρκόπουλο.

Η παράσταση «Μικρός Οδηγός για υποψήφιους σκοινοβάτες» έχει ξεκινήσει την παρουσίασή του από τις 30 Νοεμβρίου και θα διαρκέσει έως τις 31 Μαϊου του νέου έτους βασισμένη στο περίφημο ποιητικό μανιφέστο «Ο Σκοινοβάτης» (1955) του Ζαν Ζενέ.

Το 2016 οι Εκδόσεις του Εικοστού Πρώτου εξέδωσαν το ομώνυμο έργο σε μετάφραση του Χριστόφορου Λιοντάκη.

Σε ένα ενημερωτικό σημείωμα στην ιστοσελίδα της Στέγης διαβάζω σχετικά, τα λόγια του Ζαν Ζενέ : «Είμαστε όλοι σκοινοβάτες, άρα άξιοι να βρούμε την ελευθερία μας».
kouklotheatro-1

Ο Στάθης Μαρκόπουλος, ο άνθρωπος πίσω από το Κουκλοθέατρο Αγιούσαγια, έχει αναλάβει την σκηνοθεσία, την σκηνογραφία και τις κατασκευές της παράστασης.

Στην ιστοσελίδα του Κουκλοθέατρου διαβάζω και παραθέτω εδώ ένα μικρό βιογραφικό του: «Σπούδασε στην Κρατική Ακαδημία Κουκλοθεάτρου και Εναλλακτικού Θεάτρου της Πράγας (ALD-DAMU), μαθήτευσε στο εργαστήριο και στις παραστάσεις δρόμου του θιάσου Marionetas del Matadero και έχει παρακολουθήσει διάφορα εργαστήρια (Faulty Optic, Improbable Theatre, M. Khussid, κ.α.).

Από το 1992, -έτος ίδρυσης του Κουκλοθέατρου Αγιούσαγια- (www.ayusaya.com), δουλεύει επαγγελματικά στην Ελλάδα και το εξωτερικό με δικές του παραγωγές καθώς και σε συνεργασία με άλλους θιάσους. Έχει συμμετάσχει σε πολλά διεθνή φεστιβάλ, συνέδρια και εκπαιδευτικά προγράμματα. Διδάσκει σε εργαστήρια για επαγγελματίες και ερασιτέχνες, ασχολείται με σχετικές εκδόσεις και είναι ενεργό μέλος του Ελληνικού Κέντρου της Διεθνούς Ένωσης Κούκλας».

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

mouseio2

Το Μουσείο ζωγραφικής και φωτογραφίας Πάνου και Ηλία Ηλιόπουλου στα Φιλιατρά Μεσσηνίας φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα νέο δυναμικό πολιτιστικό κόμβο στην περιοχή φιλοξενώντας καλλιτεχνικές, εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δράσεις

hadrian_ar

Συνεχίζεται μέχρι τον ερχόμενο Νοέμβριο στην αίθουσα 31α της Συλλογής των Γλυπτών στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο σε συνεργασία με την Ιταλική Αρχαιολογική Σχολή Αθηνών η έκθεση για τον Ανδριανό που ανέβηκε στο θρόνο της Ρώμης το 117 μ.Χ.

triangle_ar

Ο 11ος περίπατος των atenistas στην Αθήνα - OPEN WALK ATHENS #11: Τρίγωνο Αθήνας- ολοκληρώθηκε την περασμένη Κυριακή με ιδιαίτερη επιτυχία και μας άφησε μια υπέροχη κληρονομιά: Έναν οδηγό.

music_ar1

Με την Monica να μελοποιεί τα γραμμένα στα ιταλικά χορικά, η Νατάσα Τριανταφύλλη παίρνει πάνω της την ευθύνη ενός δύσκολου εγχειρήματος: Να δώσει ζωή στην τραγωδία του Ανδρέα Κάλβου «Οι Δαναΐδες» έπειτα από δύο αιώνες σιωπής…

snail_ar

Μια οικογενειακή εκδρομή σε μια από τις πρωτοπόρες εταιρείες σαλιγκαριών στην χώρα μας με ένα ευρύ πεδίο δραστηριότητας από την εκτροφή μέχρι την δημιουργία προϊόντων για το πιάτο του καταναλωτή.

books_ar

Τρείς συγγραφείς – ο Δημήτρης Γράψας , ο Άγης Πετάλας και ο Νίκος Χρυσός – διεκδικούν το Βραβείο Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το 2019.