Οι «copéλes» του Egon Schiele

copeles

Η performance copéλes, μια κινητική και δραματουργική προσέγγιση στο έργο του Αυστριακού εξπρεσιονιστή ζωγράφου Egon Schiele παρουσιάζεται στον χώρο του Booze Cooperativa

Μια διείσδυση στο εσωτερικό ενός ζωγραφικού έργου, ίσως -θα μπορούσαμε να πούμε- στα παρασκήνια, στο ρόλο και τις αισθήσεις του ζωγραφικού μοντέλου, παρουσιάζει στην performance χορού με τίτλο «copéλes», ο χώρος Booze Cooperativa της οδού Κολοκοτρώνη στο κέντρο της Αθήνας.

Η performance -η οποία θα ξεκινήσει στις 20 Οκτωβρίου και για 4 παραστάσεις- είναι μια κινητική και δραματουργική προσέγγιση στο έργο του Αυστριακού εξπρεσιονιστή ζωγράφου Egon Schiele.
copeles-1


Με αφορμή την πληθώρα των σχεδίων του καλλιτέχνη, η χορογράφος Νικολέττα Σοφία εισέρχεται με τη ματιά της, αφενός στις γυναίκες που στάθηκαν απέναντί του για να δημιουργήσει ελεύθερα την τέχνη του και αφετέρου στην ισορροπία δυνάμεων μεταξύ ζωγράφου και μοντέλου.

Σε ένα ενημερωτικό σημείωμα της παράστασης στην ιστοσελίδα διαβάζω: «Μελετώντας τον ζωγράφο, φέρνουμε στο προσκήνιο τις γυναικείες φιγούρες που χρησιμοποίησε ώστε να αποτυπώσει τον ψυχισμό του και σχεδόν μυθοπλαστικά τους δίνουμε τη δική τους ιστορία.

Τρεις κοπέλες με βίους παράλληλους έρχονται στη σκηνή για να επαναφορτιστούν εσωτερικά και να ανακαλύψουν τον εαυτό τους, με έναυσμα τη στιγμιαία αποτύπωση που τους χάρισε ο Egon Schiele στο χαρτί. Τρεις κοπέλες με μοίρες παράλληλες και κοινά συναισθήματα αποτινάσσουν από πάνω τους την εικόνα της άψυχης κούκλας χρησιμοποιώντας ελεύθερα το σώμα τους για να ορίσουν το προσωπικό τους ταξίδι».

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

synthesi01

Το Κράτος ως Λερναία Ύδρα, όπως «λέει» και ο τίτλος του νέου βιβλίου του καθηγητή Γιώργου Δερτιλή – ένα δοκίμιο που περιγράφει επτά μορφές με τις οποίες μπορούμε σήμερα πλέον να σκεφτούμε το κράτος.

1
tombazis01

Ένα ιστορικός ελαιώνας στην παραθαλάσσια περιοχή Γαλατά Τροιζηνίας στην Βορειοανατολική Πελοπόνησσο απέναντι απο το όμορφο νησί του Πόρου φτιαγμένος από τον ναύαρχο της Επανάστασης  Εμμανουήλ Τομπάζη μας δίνει σήμερα ένα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

lev01

Η κα Βάσω Βούζα-Κυρατζή συνάντησε στη πόλη των Γρεβενών τον σχεδιαστή Στέλιο Παπαλαμπρόπουλο και καρπός αυτής της συνάντησης η δημιουργική δουλειά που συνοδεύει μια παραγωγική προσπάθεια με επίκεντρο μια φάρμα λεβάντας.

1
barber0

Ποιόν εν τέλει εμπιστεύεται ένας κουρέας για να αφεθεί να δεχθεί τις υπηρεσίες ενός συναδέλφου του; Ένα ενδιαφέρον θέμα…με καλοκαιρινή διάθεση.

1
60147391_2214446438624038_8701900897598308352_n

Το εστιατόριο των αδελφών Κομπογιαννίτη στη περιοχή του παλιού Σιδηροδρομικού Σταθμού της Καλαμάτας είναι ένας συνδυασμός γεύσεων που έρχεται από την τοπική παράδοση με την απαραίτητη τσαχπινιά της σύγχρονης δημιουργίας.

tsas

Ο Άγγελος Φωκιανός είναι ένας νέος Αθηναίος, επιχειρηματίας της γενιάς των 20plus αλλά και ένας επιχειρηματίας της «μιας ιδέας» -αρκεί εκείνη να βρει ανταπόκριση και να «δέσει» το ακροατήριο και πάνω σε αυτό να «χτίσει» την επιτυχία της.

jghmvew

Το Park your Cinema επιστρέφει στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ, με αφιέρωμα σε κλασικές κωμωδίες και αγαπημένες παιδικές ταινίες