Οι «copéλes» του Egon Schiele

Οι «copéλes» του Egon Schiele

Η performance copéλes, μια κινητική και δραματουργική προσέγγιση στο έργο του Αυστριακού εξπρεσιονιστή ζωγράφου Egon Schiele παρουσιάζεται στον χώρο του Booze Cooperativa

copeles
Μια διείσδυση στο εσωτερικό ενός ζωγραφικού έργου, ίσως -θα μπορούσαμε να πούμε- στα παρασκήνια, στο ρόλο και τις αισθήσεις του ζωγραφικού μοντέλου, παρουσιάζει στην performance χορού με τίτλο «copéλes», ο χώρος Booze Cooperativa της οδού Κολοκοτρώνη στο κέντρο της Αθήνας.

Η performance -η οποία θα ξεκινήσει στις 20 Οκτωβρίου και για 4 παραστάσεις- είναι μια κινητική και δραματουργική προσέγγιση στο έργο του Αυστριακού εξπρεσιονιστή ζωγράφου Egon Schiele.
copeles-1


Κλείσιμο
Με αφορμή την πληθώρα των σχεδίων του καλλιτέχνη, η χορογράφος Νικολέττα Σοφία εισέρχεται με τη ματιά της, αφενός στις γυναίκες που στάθηκαν απέναντί του για να δημιουργήσει ελεύθερα την τέχνη του και αφετέρου στην ισορροπία δυνάμεων μεταξύ ζωγράφου και μοντέλου.

Σε ένα ενημερωτικό σημείωμα της παράστασης στην ιστοσελίδα διαβάζω: «Μελετώντας τον ζωγράφο, φέρνουμε στο προσκήνιο τις γυναικείες φιγούρες που χρησιμοποίησε ώστε να αποτυπώσει τον ψυχισμό του και σχεδόν μυθοπλαστικά τους δίνουμε τη δική τους ιστορία.

Τρεις κοπέλες με βίους παράλληλους έρχονται στη σκηνή για να επαναφορτιστούν εσωτερικά και να ανακαλύψουν τον εαυτό τους, με έναυσμα τη στιγμιαία αποτύπωση που τους χάρισε ο Egon Schiele στο χαρτί. Τρεις κοπέλες με μοίρες παράλληλες και κοινά συναισθήματα αποτινάσσουν από πάνω τους την εικόνα της άψυχης κούκλας χρησιμοποιώντας ελεύθερα το σώμα τους για να ορίσουν το προσωπικό τους ταξίδι».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης