Οι «copéλes» του Egon Schiele

copeles

Η performance copéλes, μια κινητική και δραματουργική προσέγγιση στο έργο του Αυστριακού εξπρεσιονιστή ζωγράφου Egon Schiele παρουσιάζεται στον χώρο του Booze Cooperativa

Μια διείσδυση στο εσωτερικό ενός ζωγραφικού έργου, ίσως -θα μπορούσαμε να πούμε- στα παρασκήνια, στο ρόλο και τις αισθήσεις του ζωγραφικού μοντέλου, παρουσιάζει στην performance χορού με τίτλο «copéλes», ο χώρος Booze Cooperativa της οδού Κολοκοτρώνη στο κέντρο της Αθήνας.

Η performance -η οποία θα ξεκινήσει στις 20 Οκτωβρίου και για 4 παραστάσεις- είναι μια κινητική και δραματουργική προσέγγιση στο έργο του Αυστριακού εξπρεσιονιστή ζωγράφου Egon Schiele.
copeles-1


Με αφορμή την πληθώρα των σχεδίων του καλλιτέχνη, η χορογράφος Νικολέττα Σοφία εισέρχεται με τη ματιά της, αφενός στις γυναίκες που στάθηκαν απέναντί του για να δημιουργήσει ελεύθερα την τέχνη του και αφετέρου στην ισορροπία δυνάμεων μεταξύ ζωγράφου και μοντέλου.

Σε ένα ενημερωτικό σημείωμα της παράστασης στην ιστοσελίδα διαβάζω: «Μελετώντας τον ζωγράφο, φέρνουμε στο προσκήνιο τις γυναικείες φιγούρες που χρησιμοποίησε ώστε να αποτυπώσει τον ψυχισμό του και σχεδόν μυθοπλαστικά τους δίνουμε τη δική τους ιστορία.

Τρεις κοπέλες με βίους παράλληλους έρχονται στη σκηνή για να επαναφορτιστούν εσωτερικά και να ανακαλύψουν τον εαυτό τους, με έναυσμα τη στιγμιαία αποτύπωση που τους χάρισε ο Egon Schiele στο χαρτί. Τρεις κοπέλες με μοίρες παράλληλες και κοινά συναισθήματα αποτινάσσουν από πάνω τους την εικόνα της άψυχης κούκλας χρησιμοποιώντας ελεύθερα το σώμα τους για να ορίσουν το προσωπικό τους ταξίδι».

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

9o-festival-protoporiakou-cine

2 ταινίες μυθοπλασίας, 1 βίντεο προσχέδιο και 1 ντοκιμαντέρ –από το 1959 έως το 2010- αποτελούν τις ελληνικές συμμετοχές στο αφιέρωμα «Μυήσεις» του 9ου Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου Αθήνας

parastaseis-gia-paidia

Οι δύο νέες παραστάσεις της Κάρμεν Ρουγγέρη για παιδιά στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και στο θέατρο Κιβωτός

kiouri

Ποια ήταν η Μαρί Κιουρί; Πώς έφτασε να είναι η πιο φημισμένη γυναίκα των επιστημών στην εποχή της; Πώς λειτουργούσε στην καθημερινότητά της; Τι ρόλο έπαιξε ο έρωτας στη ζωή της;

saia01

Η Ηρώ Σαΐα πάνω στη σκηνή του θεάτρου Γκλόρια Μικρό μαζί με δυο σπουδαίους μουσικούς «παραδίνονται» στην παραδοσιακή μουσική και δημοτική ποίηση και μας παρασύρουν στη μαγεία μιας ιδιαίτερης μουσικής παράστασης με ανάμεικτα στοιχεία: την ελληνικότητα, τη διαφορετικότητα, την έκπληξη!

59-diethnes-festival-thess

Η Caritas Romana (Ρωμαϊκή Ευσπλαχνία) και τα εκατοντάδες έργα τέχνης που την αναπαριστούν, χρησιμοποιήθηκαν ως πυξίδες για την επιλογή των 15 ταινιών του Επίσημου Διαγωνιστικού Τμήματος του Διεθνούς Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και οι ταινίες με την σειρά τους τροφοδοτούν το υλικό μιας πρωτότυπης έκθεσης νέων εικαστικών