Το μέλι με ταυτότητα Ναϊάδας Νύμφης

Το μέλι με ταυτότητα Ναϊάδας Νύμφης

Η Νίκη Γιαννιώτη, μελισσοκόμος με επιχειρηματική δραστηριότητα στο Κλαυσί Ευρυτανίας, συνεχίζει τη μελισσοκομική παράδοση του πατέρα της, δημιουργώντας την «μélite», μια σύγχρονη εταιρία παραγωγής και τυποποίησης μελιού

melite
Βλέποντας το όνομα «μélite» ως brand name στο γυάλινο βάζο με το μέλι, με κάποιο τρόπο μου ήρθε ένας συνειρμός ενώνοντας δύο πράγματα μεταξύ τους, την επιχειρηματικότητα και τη μυθολογία.

Διαβάζοντας την σχετική περιγραφή, είδα ότι η τέχνη της μελισσοκομίας και συγκεκριμένα η επιχειρηματική δραστηριότητα μιας νέας γυναίκας, μπορεί να δημιουργήσει σταθερούς συνδέσμους μεταξύ των δύο δεδομένων.

Η Νίκη Γιαννιώτη είναι κόρη μελισσοκόμου. Η ίδια αποφάσισε να δώσει συνέχεια στη μελισσοκομική παράδοση της οικογένειάς της δίνοντας ταυτότητα στην εμπορική δραστηριότητα της με την ονομασία «μélite».

Το όνομα προκύπτει από την Ναϊάδα Νύμφη «Μελίτη», που σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία ήταν όμορφη και γλυκιά σαν το μέλι.

Για την ιστορία, οι Νύμφες ήταν κατώτερες γυναικείες θεότητες, νεαρές στην ηλικία, πανέμορφες που ζούσαν στην φύση τραγουδώντας και χορεύοντας. Ήταν κατ’ εξοχήν πνεύματα του γλυκού νερού και βρίσκονταν στα ποτάμια, στις πηγές και στα βουνά.
melite-3
Κλείσιμο


Σε υψόμετρο 800 μέτρων, στο χωριό Κλαυσί Ευρυτανίας –σε απόσταση 8 χιλιομέτρων από το Καρπενήσι-, η Νίκη Γιαννιώτη, προχώρησε στην δημιουργία ενός σύγχρονου τυποποιητηρίου μελιού τηρώντας όλες τις σύγχρονες διαδικασίες στη τυποποίηση και στη πώληση του μελιού εφαρμόζοντας έτσι το «Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων» κατά ISO 22000:2005.

Όπως διαβάζω στην ιστοσελίδα www.melite.gr της εταιρίας: «Η παραγωγή των προϊόντων μας, γίνεται στην ορεινή Ευρυτανία σε αυτοφυή βλάστηση από τα πυκνά δάση των Αγράφων, μια περιοχή που σύμφωνα με την UNESCO έχει τα υψηλότερα ποσοστά καθαρότητας στην ατμόσφαιρα και στο περιβάλλον σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η κυριότερη ποικιλία που παράγουμε είναι το μέλι ελάτης το οποίο ξεχωρίζει για τη χαρακτηριστική του εμφάνιση λόγω της ιδιαίτερης γεύσης του και της μη κρυστάλλωσής του. Το μέλι ελάτης έχει βραβευτεί και διακρίθηκε κατακτώντας χρυσό βραβείο σε διεθνή διαγωνισμό γευσιγνωσίας.
melite-1


Ιδιαίτερα σημαντικό στην προϊοντική γκάμα είναι το μέλι δάσους, ένα φυσικό μείγμα μελιού που προέρχεται από την αρμονική συνεργασία της μέλισσας από μια ευρεία ποικιλία δέντρων δάσους και αγριολούλουδων της Ευρυτανίας».

Στα μελλοντικά σχέδια της επιχείρησης είναι η εδραίωση της μπράντας στον χώρο του μελιού, και η επέκταση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων με νέα σημεία πώλησης σε καταστήματα στην ελληνική αγορά, όσο και στο εξωτερικό αλλά και μέσω του e-shop στην ιστοσελίδα melite.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης