Πολυδύναμο λειτουργικό τρόφιμο από μανιτάρια

Πολυδύναμο λειτουργικό τρόφιμο από μανιτάρια

2 πανεπιστήμια και 1 ερευνητικό κέντρο (Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών), έχοντας στο πλευρό τους μια από τις πρωτοπόρες ελληνικές εταιρείες, την εταιρία Μανιτάρια Δίρφυς ανέλαβαν να αναπτύξουν και να παράγουν ένα πολυδύναμο λειτουργικό τρόφιμο από μανιτάρια

dirfis
Ξεκινώ από τα δεδομένα. «Ανάπτυξη και την παραγωγή ενός πολυδύναμου λειτουργικού τρόφιμου από μανιτάρια». Αυτό είναι το έργο για το οποίο συνεργάζονται 2 πανεπιστήμια και 1 ερευνητικό κέντρο (Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών), έχοντας στο πλευρό τους μια από τις πρωτοπόρες και λίαν επιτυχημένες ως προς την καινοτομία και την εξωστρέφεια ελληνικές εταιρείες, την εταιρία Μανιτάρια Δίρφυς.

Ο Λευτέρης Λαχουβάρης – συνιδρυτής της εταιρείας- έσπευσε να γράψει σχετικά στο facebook: «Υπογράφηκε η συμφωνία για την υλοποίηση του μεγάλου ερευνητικού προγράμματος που αφορά τα μανιτάρια μας!». Όπως ο ίδιος αναφέρει «στα καινοτόμα χαρακτηριστικά του, συμπεριλαμβάνεται η δυνατότητα να παράσχει -μέσω της ευκολίας-ελκυστικότητάς του προς κατανάλωση από όλες τις ηλικιακές ομάδες- μεγάλου μέρους της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης σε βιταμίνη D καθώς και σημαντικών αντιοξειδωτικών συστατικών, β-γλουκανών και απαραίτητων αμινοξέων».

Ο Λευτέρης Λαχουβάρης δίνει με την ανάρτηση του και άλλες ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες για το έργο: «Για να επιτευχθεί το προσδοκώμενο αποτέλεσμα, πρόκειται να απασχοληθούν πάνω από 15 ερευνητές σε μόνιμη βάση για τουλάχιστο τρια χρόνια. Θα αξιολογηθεί ένας μεγάλος αριθμός αυτοφυών (προερχόμενων από διάφορα ελληνικά ενδιαιτήματα με παράπλευρο στόχο την αξιοποίηση της εθνικής βιοποικιλότητας) στελεχών των ειδών Pleurotus ostreatus και P. eryngii.
dirfis-1


Η κλινική μελέτη σε 70 άτομα με αυξημένο δείκτη μάζας σώματος, θα έχει στόχο τη διαλεύκανση της ευεργετικής δράσης του στην ρύθμιση καρδιομεταβολικών δεικτών (δείκτες φλεγμονής και οξειδωτικού στρες) και στην αύξηση συγκέντρωσης της βιταμίνης D στον ορό του αίματος.

Κλείσιμο
Το πρόγραμμα προσδοκά στην παραγωγή ενός νοστιμότατου προϊόντος με τεκμηριωμένα συγκεκριμένα οφέλη για την υγεία μας.

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 798.961 ευρώ και θα υλοποιηθεί στα πλαίσια του ΕΡΕΥΝΩ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ-ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ ,με συγχρηματοδότηση από Εθνικούς πόρους μέσω του Ε.Π. Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ) και με κοινοτικούς πόρους (κωδ. έργου: Τ1ΕΔΚ-02560)».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης