Τα μαθήματα του σχολείου…αλλιώς

mathimata-sxoleiou-allios

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του ΠΙΟΠ στην Αθήνα

Ένα ταξίδι μέχρι τη Δημητσάνα «στο ρυθμό του νερόμυλου», με «ιστορίες από τη μυθολογία» και τους άθλους του «Ηρακλή», μια βόλτα ως το Σουφλί, την υφαντική Τέχνη και τη μόδα, με προγράμματα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και γνωριμίας των παιδιών με ιστορικά, αλλά και σύγχρονα επαγγέλματα και με παιχνίδια εξοικείωσης με τις ιστορικές πηγές και τα αρχεία, το Πολιτιστικό Ίδρυμα του Ομίλου Πειραιώς «διδάσκει» τα σχολικά μαθήματα με έναν ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο.

Με αναφορές στα Μουσεία του και θεματολογία από τη σχολική ύλη, το ΠΙΟΠ για έβδομη συνεχή χρονιά, παρέχει δωρεάν εξειδικευμένα εκπαιδευτικά προγράμματα, για μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στην Αθήνα.

Τα προγράμματα υλοποιούνται από στελέχη της Υπηρεσίας Μουσείων, ή και εξωτερικούς συνεργάτες, στην έδρα (Αγγέλου Γέροντα 6, Πλάκα), τη Βιβλιοθήκη (Σαλαμίνος 72-84, Καλλιθέα) και το Ιστορικό Αρχείο (Δωρίδος 2 & Λεωφόρος Ειρήνης 14, Ταύρος) του ΠΙΟΠ. Ειδικά για τα Νηπιαγωγεία, υπάρχει η δυνατότητα διεξαγωγής τους στο σχολείο.

Στόχος των εκπαιδευτικών προγραμμάτων, που κινούνται στους άξονες στους οποίους δραστηριοποιείται το Ίδρυμα (άυλη πολιτιστική κληρονομιά, δημιουργική πόλη, μνήμη/ιστορία, παραγωγική ιστορία, πολιτισμός και περιβάλλον), είναι, μέσω της συμμετοχικής μάθησης, να ενθαρρύνουν τη μαθητική πρωτοβουλία, να αναπτύξουν τον διάλογο και να καλλιεργήσουν την κριτική σκέψη. Την προηγούμενη σχολική χρονιά (2017-2018) περισσότεροι από 7.500 μαθητές συμμετείχαν στα εκπαιδευτικά προγράμματα του ΠΙΟΠ στην Αθήνα.

Για συμμετοχή των σχολικών ομάδων στα εκπαιδευτικά προγράμματα του ΠΙΟΠ, προηγείται τηλεφωνική συνεννόηση (πληροφορίες: τηλ. 210 325 6927, Α. Τράντα) και ακολουθεί γραπτή αίτηση προς το Ίδρυμα (piop@piraeusbank.gr). Τα προγράμματα διαρκούν περίπου μιάμιση ώρα και ο μέγιστος αριθμός παιδιών που μπορούν να συμμετάσχουν είναι 30.

Όλα τα προγράμματα είναι εγκεκριμένα από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Αναλυτικά όλα τα εκπαιδευτικά προγράμματα εδώ.

Info
Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς
Αγγέλου Γέροντα 6, 105 58 Πλάκα, Τ.: 210 325 6922

Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε www.piop.gr και piopnews, ενώ για περισσότερες ιδέες για το τι δημιουργικό μπορείτε να κάνετε με και για τα παιδιά τη φετινή χρονιά επισκεφτείτε www.mamakita.gr και ακολουθήστε τη σελίδα facebook.com/mamakita.gr/.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

i-kriti-6000-px

Η ζωή τριών αρχαίων πόλεων της Κρήτης -της Άπτερας, της Ελεύθερνας και της Κνωσού- “ζωντανεύει” ξανά σε μια έκθεση 500 περίπου αρχαιοτήτων στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

apo-anatoli

Δεκατέσσερα περίτεχνα κοστούμια κινεζικής όπερας πλαισιωμένα από πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό καθώς και μια εντυπωσιακή φορεσιά της εθνοτικής μειονότητας των Μιάο, παρουσιάζονται σε μια έκθεση-αναφορά στον Κινεζικό πολιτισμό, στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας στον Βόλο

lyxnari

Στο φετινό παιδικό διαγωνισμό του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης οδηγός της φαντασίας των παιδιών είναι ένα πήλινο λυχνάρι, αντικείμενο φωτισμού του 1ου αιώνα μ.Χ.

mavridis

Ο εικαστικός Νίκος Ναυρίδης έχει την πρώτη ανάθεση στο πρόγραμμα εικαστικών εγκαταστάσεων «The artist on the composer» της σύμπραξης μεταξύ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και του Οργανισμού Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ η οποία επικεντρώνεται στη σχέση μεταξύ εικαστικών τεχνών και όπερας

ieroklis

Η παράσταση «Συνοικία Ασμάτων» του Ιεροκλή Μιχαηλίδη επανέρχεται με νέες ενισχύσεις: Με επίτιμους καλεσμένους τον Γιάννη Μπέζο και τον Ταξιάρχη Χάνο, τέσσερις ταλαντούχους νέους τραγουδιστές (Δήμητρα Σταθοπούλου, Άγγελος Ανδριανός, Μαίρη Δούτση, Ανδρέας Λάφης) και οκτώ δεξιοτέχνες μουσικούς υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Γιάννη Παπαζαχαριάκη