Τα μαθήματα του σχολείου…αλλιώς

mathimata-sxoleiou-allios

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του ΠΙΟΠ στην Αθήνα

Ένα ταξίδι μέχρι τη Δημητσάνα «στο ρυθμό του νερόμυλου», με «ιστορίες από τη μυθολογία» και τους άθλους του «Ηρακλή», μια βόλτα ως το Σουφλί, την υφαντική Τέχνη και τη μόδα, με προγράμματα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και γνωριμίας των παιδιών με ιστορικά, αλλά και σύγχρονα επαγγέλματα και με παιχνίδια εξοικείωσης με τις ιστορικές πηγές και τα αρχεία, το Πολιτιστικό Ίδρυμα του Ομίλου Πειραιώς «διδάσκει» τα σχολικά μαθήματα με έναν ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο.

Με αναφορές στα Μουσεία του και θεματολογία από τη σχολική ύλη, το ΠΙΟΠ για έβδομη συνεχή χρονιά, παρέχει δωρεάν εξειδικευμένα εκπαιδευτικά προγράμματα, για μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στην Αθήνα.

Τα προγράμματα υλοποιούνται από στελέχη της Υπηρεσίας Μουσείων, ή και εξωτερικούς συνεργάτες, στην έδρα (Αγγέλου Γέροντα 6, Πλάκα), τη Βιβλιοθήκη (Σαλαμίνος 72-84, Καλλιθέα) και το Ιστορικό Αρχείο (Δωρίδος 2 & Λεωφόρος Ειρήνης 14, Ταύρος) του ΠΙΟΠ. Ειδικά για τα Νηπιαγωγεία, υπάρχει η δυνατότητα διεξαγωγής τους στο σχολείο.

Στόχος των εκπαιδευτικών προγραμμάτων, που κινούνται στους άξονες στους οποίους δραστηριοποιείται το Ίδρυμα (άυλη πολιτιστική κληρονομιά, δημιουργική πόλη, μνήμη/ιστορία, παραγωγική ιστορία, πολιτισμός και περιβάλλον), είναι, μέσω της συμμετοχικής μάθησης, να ενθαρρύνουν τη μαθητική πρωτοβουλία, να αναπτύξουν τον διάλογο και να καλλιεργήσουν την κριτική σκέψη. Την προηγούμενη σχολική χρονιά (2017-2018) περισσότεροι από 7.500 μαθητές συμμετείχαν στα εκπαιδευτικά προγράμματα του ΠΙΟΠ στην Αθήνα.

Για συμμετοχή των σχολικών ομάδων στα εκπαιδευτικά προγράμματα του ΠΙΟΠ, προηγείται τηλεφωνική συνεννόηση (πληροφορίες: τηλ. 210 325 6927, Α. Τράντα) και ακολουθεί γραπτή αίτηση προς το Ίδρυμα (piop@piraeusbank.gr). Τα προγράμματα διαρκούν περίπου μιάμιση ώρα και ο μέγιστος αριθμός παιδιών που μπορούν να συμμετάσχουν είναι 30.

Όλα τα προγράμματα είναι εγκεκριμένα από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Αναλυτικά όλα τα εκπαιδευτικά προγράμματα εδώ.

Info
Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς
Αγγέλου Γέροντα 6, 105 58 Πλάκα, Τ.: 210 325 6922

Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε www.piop.gr και piopnews, ενώ για περισσότερες ιδέες για το τι δημιουργικό μπορείτε να κάνετε με και για τα παιδιά τη φετινή χρονιά επισκεφτείτε www.mamakita.gr και ακολουθήστε τη σελίδα facebook.com/mamakita.gr/.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

hndw

Από τους Legends του 2004 μέχρι τη συναυλία του πολυοργανίστα, τραγουδιστή και συνθέτη Andrew Bird υπάρχουν πολλοί λόγοι για να κατέβει κανείς στο  Summer Nostos Festival στο «Νιάρχος»

jb

Ένα χρονικό για την ανδρική αιγαιοπελαγίτικη φορεσιά στην προεδρική φρουρά

mamakita01

Στο Καρπενήσι, στα «Ψηλά Βουνά» και τη «Νηνεμία» του Αντώνη και της Ντέμης, απολαμβάνουμε καλοκαιρινές οικογενειακές διακοπές στη φύση και παρέα με τις γεύσεις της Ευρυτανίας 

book01

Το νέο βιβλίο του αστυνομικού συγγραφέα Αντώνη Γκόλτσου – “Οδηγός Φόνων”- είναι «ένα αστικό νουάρ όπου ο ίδιος ο ήρωας δημιουργεί τον λαβύρινθο στον οποίο έχει παγιδευτεί».

biopack01

Ο βιομηχανικός σχεδιαστής Γιώργος Μπόσνας από την Θεσσαλονίκη έχει φτιάξει μια συσκευασία για αυγά που μπορεί στη συνέχεια να έχει μια δεύτερη ζωή στο έδαφος με τους σπόρους που φιλοξενεί στα σπλάχνα της.

thom01

Δύο θεατρικές παραστάσεις από δύο νέους δημιουργούς  φαίνεται ότι συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον του αθηναϊκού κοινού - η παράσταση Το κορίτσι από το εργοστάσιο της ομίχλης του Τομ Λούτς και η παράσταση Σαϊγκόν της Καρολίν Γκυγελά Ενγκυγέν.

trouga01

Ένα  2ημερο εκδηλώσεων στο ελαιώνα 7 στρεμμάτων της «Μανιτάρια Δίρφυς» στο 12ο χλμ του δρόμου Ν. Αρτάκης – Στενής στην Εύβοια – εκδηλώσεις που γίνονται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Passion for EVIA&SKYROS nature-taste-music».

jvgjbw

Ο Δημήτρης Τιμοθεάτος βρέθηκε εκτός αγοράς μετά από χρόνια σε μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες και πήρε μια μεγάλη απόφαση: Να το παλέψει και να φτιάξει εδώ στον τόπο του ένα δικό του προϊόν. Έτσι, «γεννήθηκε» η σειρά Aqua Power The Vitamin Water, τα προϊόντα της οποίας παράγονται στην Αττική και την Κρήτη.