Τα μαθήματα του σχολείου…αλλιώς

Τα μαθήματα του σχολείου…αλλιώς

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του ΠΙΟΠ στην Αθήνα

mathimata-sxoleiou-allios
Ένα ταξίδι μέχρι τη Δημητσάνα «στο ρυθμό του νερόμυλου», με «ιστορίες από τη μυθολογία» και τους άθλους του «Ηρακλή», μια βόλτα ως το Σουφλί, την υφαντική Τέχνη και τη μόδα, με προγράμματα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και γνωριμίας των παιδιών με ιστορικά, αλλά και σύγχρονα επαγγέλματα και με παιχνίδια εξοικείωσης με τις ιστορικές πηγές και τα αρχεία, το Πολιτιστικό Ίδρυμα του Ομίλου Πειραιώς «διδάσκει» τα σχολικά μαθήματα με έναν ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο.

Με αναφορές στα Μουσεία του και θεματολογία από τη σχολική ύλη, το ΠΙΟΠ για έβδομη συνεχή χρονιά, παρέχει δωρεάν εξειδικευμένα εκπαιδευτικά προγράμματα, για μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στην Αθήνα.

Τα προγράμματα υλοποιούνται από στελέχη της Υπηρεσίας Μουσείων, ή και εξωτερικούς συνεργάτες, στην έδρα (Αγγέλου Γέροντα 6, Πλάκα), τη Βιβλιοθήκη (Σαλαμίνος 72-84, Καλλιθέα) και το Ιστορικό Αρχείο (Δωρίδος 2 & Λεωφόρος Ειρήνης 14, Ταύρος) του ΠΙΟΠ. Ειδικά για τα Νηπιαγωγεία, υπάρχει η δυνατότητα διεξαγωγής τους στο σχολείο.

Στόχος των εκπαιδευτικών προγραμμάτων, που κινούνται στους άξονες στους οποίους δραστηριοποιείται το Ίδρυμα (άυλη πολιτιστική κληρονομιά, δημιουργική πόλη, μνήμη/ιστορία, παραγωγική ιστορία, πολιτισμός και περιβάλλον), είναι, μέσω της συμμετοχικής μάθησης, να ενθαρρύνουν τη μαθητική πρωτοβουλία, να αναπτύξουν τον διάλογο και να καλλιεργήσουν την κριτική σκέψη. Την προηγούμενη σχολική χρονιά (2017-2018) περισσότεροι από 7.500 μαθητές συμμετείχαν στα εκπαιδευτικά προγράμματα του ΠΙΟΠ στην Αθήνα.

Για συμμετοχή των σχολικών ομάδων στα εκπαιδευτικά προγράμματα του ΠΙΟΠ, προηγείται τηλεφωνική συνεννόηση (πληροφορίες: τηλ. 210 325 6927, Α. Τράντα) και ακολουθεί γραπτή αίτηση προς το Ίδρυμα (piop@piraeusbank.gr). Τα προγράμματα διαρκούν περίπου μιάμιση ώρα και ο μέγιστος αριθμός παιδιών που μπορούν να συμμετάσχουν είναι 30.

Κλείσιμο
Όλα τα προγράμματα είναι εγκεκριμένα από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Αναλυτικά όλα τα εκπαιδευτικά προγράμματα εδώ.

Info
Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς
Αγγέλου Γέροντα 6, 105 58 Πλάκα, Τ.: 210 325 6922

Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε www.piop.gr και piopnews, ενώ για περισσότερες ιδέες για το τι δημιουργικό μπορείτε να κάνετε με και για τα παιδιά τη φετινή χρονιά επισκεφτείτε www.mamakita.gr και ακολουθήστε τη σελίδα facebook.com/mamakita.gr/.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης