Τσάι και ρίγανη από το Ζαγόρι

tsai-rigani-zagori

Η Mountain Treasures, μια οικογενειακή επιχείρηση η οποία καλλιεργεί με φυσικό τρόπο Ρίγανη και Τσάι του βουνού στην περιοχή του Ζαγορίου, απέκτησε πρόσφατα τα πρώτα της δύο χρυσά αστέρια στα βραβεία Great Taste Awards

Ο Νίκος Μπουρνάκας είναι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός αλλά και ταυτόχρονα μπορεί να χαρακτηριστεί ως αγρότης, σίγουρα επιχειρηματίας και κυρίως λάτρης των βοτάνων και των αρωματικών φυτών των βουνών της Πίνδου.
tsai-rigani-zagori-2


Πριν 3 χρόνια ίδρυσε την Mountain Treasures, μια μικρή οικογενειακή επιχείρηση η οποία καλλιεργεί με φυσικό τρόπο Ρίγανη (Oregano hirtum) και Τσάι του βουνού (Sideritis raeseri), σε μια έκταση 60 στρεμμάτων στην περιοχή του Ζαγορίου μέσα στο Γεωπάρκο Βίκου – Αώου και σε υψόμετρο 950 μέτρων περίπου.

Σε μια ερώτηση για το πώς προέκυψε η πρωτοβουλία ίδρυσης της εταιρίας, μας απαντά:

«Με την αρχή της κρίσης που ήταν ιδιαίτερα σκληρή για τον κλάδο μου –ως Ηλεκτρολόγος Μηχανικός– θέλησα να δω την ζωή με καινούργιο βλέμμα και να δώσω σε εμένα και την οικογένεια μου μια καινούργια προοπτική.

Λόγω του χόμπι μου με την μελισσοκομία πάντα ήμουν κοντά στη φύση και ιδιαίτερα στα αρωματικά φυτά των βουνών της Πίνδου -θυμάρι, ρίγανη, τσάι του βουνού, φασκόμηλο και τόσα άλλα μαγικά φυτά των βουνών της πατρίδας μας.
tsai-rigani-zagori-1


Η Mountain Treasures είναι μια ιδέα που ξεπήδησε μέσα από την επιθυμία μου να δώσω σε όσους περισσότερους ανθρώπους στην Ελλάδα, αλλά και τον κόσμο την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις γεύσεις και τα αρώματα που γεννιούνται στα βουνά του Ζαγορίου. Όλα τα υπόλοιπα που βλέπετε σήμερα είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς και αγάπης για τα Ζαγοροχώρια και τα βότανα τους».

Πρόσφατα, στον διεθνή διαγωνισμό «Great Taste Awards», το προϊόν ¨Τσάι του Βουνού¨ -το οποίο ανήκει στην οικογένεια των Χειλανθών (Lamiaceae) και στο γένος Sideriti- προστέθηκε στη λίστα των επιτυχόντων, κατακτώντας 2 χρυσά αστέρια.

Μέχρι σήμερα η επιχείρηση παράγει στα χώματά της μόνο βιολογικά προϊόντα, τα οποία διατίθενται σε διάφορα σημεία στην Ήπειρο –Αεροδρόμιο Ιωαννίνων, delicatessen, επιλεγμένα super market αλλά και ξενοδοχεία.

Τα επόμενα βήματα –όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα της επιχείρησης mountaintreasures.gr, βρίσκονται στην εξαγωγή των προϊόντων εκτός Ελλάδας αλλά και την επέκταση της παραγωγής και σε άλλα βότανα και μείγματα βοτάνων όπως Φασκόμηλο, Θυμάρι και Βαλσαμόχορτο.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

exartiseis

Ένα νέο βιβλίο από τις Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης για όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τις εξαρτήσεις (Oι Εξαρτήσεις/ Αίτια, μηχανισμοί, εκδηλώσεις, αντιμετώπιση, σε επιμέλεια των Θωμά Παπαρρηγόπουλου και Χριστίνας Δάλλα)

i-zoi-tis-annas

Tη ζωή της ρωσίδας δημοσιογράφου Άννας Πολιτκόφσκαγια, πραγματεύεται το θεατρικό έργο του Στέφανο Μασίνι το οποίο ανεβαίνει στη Β' Σκηνή του Θεάτρου της οδού Κεφαλληνίας σε σκηνοθεσία Μιχάλη Κοιλάκου

o-mikros-prigipas

Από τις 14 Οκτωβρίου και κάθε Κυριακή στις 12 το μεσημέρι η Σοφία Παπαδοπούλου (η ψυχή της «Ομάδας των Πέντε Εποχών») μας προσκαλεί στο θέατρο 104 σε μία πολύχρωμη παράσταση – παιχνίδι για μικρά και… μεγάλα παιδιά που ζωντανεύει επί σκηνής τις περιπέτειες του Μικρού Πρίγκιπα

kopse-rapse-architektonas

Το Μουσείου Μπενάκη παρουσιάζει ένα ιδιαίτερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ανοίγοντας για πρώτη φορά τα Αρχιτεκτονικά Αρχεία του στα παιδιά

dymani-prosfigias

Την ιστορία της Κλειώς Χατζηαλέξη -εργάτριας στην κλωστοϋφαντουργία Μουταλάσκη εξιστορεί η θεατρική παράσταση-ντοκουμέντο του Πολιτιστικού Ιδρύματος του Ομίλου Πειραιώς εστιάζοντας στην εργατική προσφυγιά της Ελευθερούπολης Αττικής

leonardo-da-vinci

75 μοντέλα εφευρέσεων, διαδραστικές μηχανές, αντίγραφα των περίφημων κωδικών του και περισσότερα από 200 εκθέματα του Μουσείου «Leonardo da Vinci» της Ρώμης, θα βρίσκονται στην ομώνυμη έκθεση στο χώρο του παλιού αμαξοστασίου του ΟΣΥ στο Γκάζι

1
beer-chios

Μια νέα γυναίκα, η Στέλλα Δημητριάδου, που βρέθηκε να πραγματοποιεί την πρακτική της άσκηση στο μικροζυθοποιείο στο Κάμπο της Χίου είναι πίσω από την συνταγή της νέας ξεχωριστής μπύρας με το κυρίαρχο το τοπικό ιδίωμα