Η λίστα της Κεφαλονιάς

Η λίστα της Κεφαλονιάς

H Aimee Hartley της φίρμας Above Sea Level ταξιδεύει στο Ιόνιο και μας παρουσιάζει μέσα από το Monocle μια λίστα με επιλογές από τα οινοποιεία της Κεφαλονιάς

kefalonia-wineries
Ρομπόλα Natural 2017 – Οινοποιείο Μελισσινός (Πετρακόπουλος), Τσαούσι 2017 – Κτήμα Σκλάβου, Notes 2014 Rose- Gentilini, Mademoiselle Haritatou 2016- Κτήμα Χαριτάτου, Οίνος Ηδύς του Ηλίου 2016 – Κτήμα Σκλάβου. Τι συνδέει μεταξύ τους τις 5 ετικέτες κρασιών από το νησί της Κεφαλονιάς; Η λίστα των προτάσεων της Aimee Hartley. Η τελευταία είναι η ιδρύτρια της φίρμας Above Sea Level που στην βεντάλια της συμπεριλαμβάνει ένα περιοδικό αλλά και μια πλατφόρμα για events και παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών για την βιομηχανία του κρασιού και των ποτών. Μάλιστα, το πρώτο τεύχος του περιοδικού είναι αφιερωμένο στην Καλιφόρνια.
kefalonia-wineries-1


Η Aimee Hartley ταξίδεψε στο Ιόνιο και έκανε μια καλή, χορταστική στάση στα μέρη της Κεφαλονιάς – στα αμπέλια της, στα οινοποιεία της, στους τόπους των οινοποιών της. Και όλα αυτά για το Monocle και το τεύχος Σεπτεμβρίου 2018 όπου φιλοξενείται –πέραν της λίστας- ένα 3σελιδο αφιέρωμα. Στις σελίδες του αφιερώματος παρελαύνουν η Μαριάννα Κοσμετάτου, κόρη του ιδρυτή Σπύρου Κοσμετάτου, και ο σύζυγός της, Πέτρος Μαρκαντωνάτος, που ανέλαβαν την Gentilini to 2002, o Ευριβιάδης Σκλάβος, ο Κωνσταντίνος και η Ιωάννα Χαριτάτου, η οινολόγος Κική Σιαμέλη του οινοποιείου Πετρακόπουλου.

Τα προτεινόμενα κρασιά της λίστας – ορισμένα δυσεύρετα- μπορούν να αναζητηθούν στα e-shops του διαδικτύου. Οι επιλογές και τα «ψαχτήρια» αρκετά αρκεί να υπάρχει χρόνος και διάθεση. Διαφορετικά, ένα μικρό ταξίδι στο νησί του Ιονίου και επίσκεψη στα οινοποιεία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης