Η λίστα της Κεφαλονιάς

kefalonia-wineries

H Aimee Hartley της φίρμας Above Sea Level ταξιδεύει στο Ιόνιο και μας παρουσιάζει μέσα από το Monocle μια λίστα με επιλογές από τα οινοποιεία της Κεφαλονιάς

Ρομπόλα Natural 2017 – Οινοποιείο Μελισσινός (Πετρακόπουλος), Τσαούσι 2017 – Κτήμα Σκλάβου, Notes 2014 Rose- Gentilini, Mademoiselle Haritatou 2016- Κτήμα Χαριτάτου, Οίνος Ηδύς του Ηλίου 2016 – Κτήμα Σκλάβου. Τι συνδέει μεταξύ τους τις 5 ετικέτες κρασιών από το νησί της Κεφαλονιάς; Η λίστα των προτάσεων της Aimee Hartley. Η τελευταία είναι η ιδρύτρια της φίρμας Above Sea Level που στην βεντάλια της συμπεριλαμβάνει ένα περιοδικό αλλά και μια πλατφόρμα για events και παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών για την βιομηχανία του κρασιού και των ποτών. Μάλιστα, το πρώτο τεύχος του περιοδικού είναι αφιερωμένο στην Καλιφόρνια.
kefalonia-wineries-1


Η Aimee Hartley ταξίδεψε στο Ιόνιο και έκανε μια καλή, χορταστική στάση στα μέρη της Κεφαλονιάς – στα αμπέλια της, στα οινοποιεία της, στους τόπους των οινοποιών της. Και όλα αυτά για το Monocle και το τεύχος Σεπτεμβρίου 2018 όπου φιλοξενείται –πέραν της λίστας- ένα 3σελιδο αφιέρωμα. Στις σελίδες του αφιερώματος παρελαύνουν η Μαριάννα Κοσμετάτου, κόρη του ιδρυτή Σπύρου Κοσμετάτου, και ο σύζυγός της, Πέτρος Μαρκαντωνάτος, που ανέλαβαν την Gentilini to 2002, o Ευριβιάδης Σκλάβος, ο Κωνσταντίνος και η Ιωάννα Χαριτάτου, η οινολόγος Κική Σιαμέλη του οινοποιείου Πετρακόπουλου.

Τα προτεινόμενα κρασιά της λίστας – ορισμένα δυσεύρετα- μπορούν να αναζητηθούν στα e-shops του διαδικτύου. Οι επιλογές και τα «ψαχτήρια» αρκετά αρκεί να υπάρχει χρόνος και διάθεση. Διαφορετικά, ένα μικρό ταξίδι στο νησί του Ιονίου και επίσκεψη στα οινοποιεία.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

o-kosmos-tis-evripidou

Για 34 χρόνια, από το 1977 έως το 2011η φιλόλογος-λαογράφος κα Ζωή Ε. Ρωπαϊτου εργάσθηκε στο Κέντρο Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών ως ερευνήτρια, ενώ έχει προλάβει να «γράψει» 4 βιβλία για πρόσωπα, επαγγέλματα, γειτονιές της πρωτεύουσας.Στις αρχές Οκτωβρίου θα βρίσκεται στα βιβλιοπωλεία το νέο της βιβλίο για την Ευριπίδου

karteraki

Η απαίτηση ενός θαμώνα παραδοσιακού καφενείου στην Κρήτη για το βοτανικό μείγμα του ζεστού ροφήματος του έγινε στις μέρες μας premium προϊόν

apli-metavasi

«Είναι ένα πρωτότυπο μιούζικαλ για μια γενιά που μεγάλωσε με την πεποίθηση ότι ο κόσμος τής ανήκει και βρέθηκε εκτεθειμένη σ’ έναν κόσμο που δεν περίμενε», διαβάζουμε σε ένα ενημερωτικό σημείωμα για την παράσταση Απλή Μετάβαση πού έρχεται στην Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος» του Εθνικού Θεάτρου τον Φεβρουάριο του 2019

dirfis

2 πανεπιστήμια και 1 ερευνητικό κέντρο (Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών), έχοντας στο πλευρό τους μια από τις πρωτοπόρες ελληνικές εταιρείες, την εταιρία Μανιτάρια Δίρφυς ανέλαβαν να αναπτύξουν και να παράγουν ένα πολυδύναμο λειτουργικό τρόφιμο από μανιτάρια

timon-o-athinaios

«Ο Σαίξπηρ δεν κάνει τίποτα μικρό, αναμετριέται πάντα με κάτι πολύ μεγάλο….» σημειώνει ο Στάθης Λιβαθινός, που καταπιάνεται με ένα από τα πιο αινιγματικά και γοητευτικά έργα του μεγάλου δραματουργού, το έργο «Τίμων ο Αθηναίος»